Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry! Czy mogę skopiować całe oferty ze zdjęciami i opisem i opublikować je?Mój konkurent zrobił to i obniżył ceny!!!
Włożyliśmy Naszą pracę i czas na zrobienie zdjęć i Naszych oryginalnych opisów po czym ktoś sobie kliknie dwa razy i ma gotową Naszą ofertę którą może wystawić ?
Napisaliśmy do niego wiadomość : Kto wyraził zgodę na wykorzystanie moich zdjęć i opisu?
Na co on odpowiedział :Dzień dobry proszę o zapoznanie się z regulaminem allegro
Pytanie do Allegro! Czy można ukraść oferty i opublikować je jako swoje ??????????
@ELEON-SH0P widać, że nie zapoznałeś się z regulaminem 😞 (katalog produktów to umożliwia)
@ELEON-SH0P ano widzisz można dajesz zgodę akceptując regulamin i dodając produkt do katalogu. Zgoda jest domniemana tzn że można ją wycofać tyle że nie wiem czy allegro ciebie nie wycofa z platformy wtedy. Wygląda to tak ty dajesz allegro dostep by użyli tego co zrobisz do katalogu oni dają innym sprzedawcom dostęp do użycia katalogu
wg allegro to nie kradzież, kradzieżą natomiast jest skopiowanie ofert z allegro do innego serwisu
podobno ty wyraziłeś zgodę na tą "kradzież", zapytaj allegro kiedy, gdzie i jak to nastąpiło
ja po zapoznaniu się z regulaminem allegro nie znalazłem wpisu by ktoś mógł dowolnie kopiować sobie oferty
@az1rael a co jak te oferty nie będą w katalogu allegro?
@RED nie czutałem obecnego regulaminu w tym temacie ale jak ostatnio miałem z tym styczność to udzielasz zgody na przekazanie allegro licencji niewyłącznej w momencie dodania do katalogu
@Client:138067010 Zapoznaj się z regulaminem Allegro w zakresie własności zdjęć i opisów produktu z katalogu...
@ELEON-SH0P jeśli dodałeś swoje zdjęcia i opisy do katalogu produktów, to inni sprzedający mogą z nich korzystać w swoich ofertach pod warunkiem, że sprzedają dokładnie takie same produkty.
@la_nika Czy da się opublikować ofertę i jednocześnie nie dodawać swoich opisów, zdjęć i tytułów do katalogu Allegro? 😎
@GaleriaFlash dokładnie 13 godzin temu Monika napisała, że jeśli sprzedajesz ten sam produkt, to możesz skopiować wszystko od konkurencji😉
@la_nika zacytuj pkt regulaminu allegro, który na to pozwala
@RED poczytaj sobie i zacznij od 10.9😉
@KOGIEL_T czytałem i nic tam nie ma
ale jest
Wszelkie materiały, w tym elementy grafiki, układ i kompozycja tych elementów (tzw. layout), znaki towarowe oraz inne informacje, dostępne na stronach internetowych Allegro stanowią przedmiot praw Spółki lub Użytkowników
Pobieranie lub wykorzystywanie w jakimkolwiek zakresie dostępnych w ramach Allegro materiałów (w tym danych oraz innych informacji) wymaga każdorazowo zgody Spółki
na jakiej podstawie ktoś uważa, że może "kraść" treść oferty?
zauważ, że katalog produktów allegro jest ostro kastrowany i allegro usuwa z treści ofert wszystkie ozdobniki i wypełniacze
nam użytkownicy kradli fragmenty naszych autorskich opisów nie będących w katalogu produktów
@RED dla mnie to również jest dziwne, ale w regulaminie masz jasno napisane "informacje, dostępne na stronach internetowych Allegro stanowią przedmiot praw Spółki " i nie ważne czy są w katalogu czy nie, to jest ich własność i już😔
w pkt 5.5 też tego nie ma
cały regulamin allegro jest tak napisany by maksymalnie zwolnić z odpowiedzialności serwis za możliwe naruszenia prawa
jako użytkownik katalogu allegro spodziewałbym się takiego zapisu"
Allegro posiada wszelkie prawa do katalogu produktów i opisów ofert, oraz oferuje ich bezpłatne i zgodne z prawem wykorzystanie, swoim użytkownikom w obrębie serwisu
w zamian tego jest coś takiego
Użytkownik wyraża zgodę na wykonywanie autorskich praw osobistych do Treści przez Spółkę oraz oświadcza, że nie będzie wykonywał tych praw w stosunku do Spółki oraz podmiotów, którym Spółka udzieli dalszych zgód na korzystanie z Treści.
to nie jest to samo
żaden użytkownik serwisu kradnący treści nie jest w stanie ustalić kiedy otrzymał tą mityczną "zgodę" na "kradzież" treści