anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Awaria DHL Deliery

kakabe_2007
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Próba nadania przesyłki w trzech paczkomatah  DHL zakończona niepowodzeniem - pojawia się komunikat " Błąd systemu" 

zamówienie - 9728e740-93fb-11f0-8284-ef4e9275b40d   numer przesyłek Allegro AD010HDXI2 , Allegro AD010J2351 

Proszę o sprawdzenie co się dzieje  - to kolejny raz na przestrzeni kilku dni kiedy zachodzi podobna sytuacja

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@kakabe_2007 działam w Twojej sprawie. Proszę o cierpliwość. Wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@gdvorek  czekam niecierpliwie bo kurier będzie po odbiór paczek między 10 a 11 - oni tylko raz dziennie podjeżdżają

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

a co Ty spać nie możesz ? @kakabe_2007 

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@mdrogeria  stary człowiek wcześnie wstaje .... jak to emeryt ..

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 ,,stary człowiek i (może),,😊 ,nas rocznik nie do zarżnięcia 😅

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@mdrogeria Otóż to ...🤣 My jak dobre wino ...........

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 stare wino z dobrego rocznika

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 zauważyłem jedną przypadłość z DHL , od wygenerowania etykiety trzeba odczekać min. godzinkę zanim automat zatrybi  , ze 2-3 razy się pospieszyłem i musiłem dymać ponownie za jakiś czas  ,ale mam blisko , kurier jest dopiero po 14 :0

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@mdrogeria  Pierwszą etykietę wygenerowałem chwilę po czwartej rano - próba nadania trochę przed 6 rano kolejna próba około 9 rana ......... i cały czas komunikat "Błąd Systemu " wygenerowałem kolejną etykietę w nadziei że ta zadziała ale nie zadziałała ....

Ja mam trzy paczkomaty DHL w promieniu 200 m

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 nadawałem dzisiaj 2 DHL przed 9:00 , ale etykiety generowałem wczoraj 

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@mdrogeria Wczorajsze zamówienia nadane bez problemu

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@mdrogeria  mi już wczoraj po południu automat nie chciał przyjąć paczki, dziś nadal nie chce.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

czy Wy macie świadomość, że wielkimi krokami zbliża się najgorętszy okres w roku jeśli chodzi o e-commerce a Wasze Allegro Delivery, które na siłę wciskacie wszystkim działa gorzej niż poczta polska 30 lat temu? Ja sobie nie wyobrażam listopada i grudnia jeśli to dziadostwo będzie działać (a raczej nie działać) jak do tej pory. Mam nadzieję, ze szykujecie już specjalny zespół który będzie się zajmował TYLKO wykluczaniem przesyłek ze statystyk i rozpatrywaniem reklamacji. 

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@Health___Beauty  Allegro raczej nie przejmuje się tym - będzie jak zwykle wina sprzedawcy ..............

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@kakabe_2007  Tak wiem i na samą myśl o tym co się będzie działo w listopadzie i grudniu jest mi niedobrze. 

oznacz moderatorów

actp-sklep
#10 Popularyzator

kakabe_2007  A wpisanie ręczne numeru przesyłki też nic nie daje? Mi czasami też automat stawia opór, ale wtedy pomaga wpisanie ręczne lub nadanie w innej maszynie. Myślałam, że to odosobniony przypadek, a tu proszę - jest nas więcej. Chętnie poczekam i zobaczę, czy moderator rozwiąże ten problem 🙂

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@actp-sklep Tych numerów nie ma w systemie DHL więc wpisanie nic nie daje. Moderator nic nie rozwiąże bo to błąd oprogramowania Allegro, który występuję już od dłuższego czasu i pojawia się co kilka dni ........ DHL "widz"i te przesyłki dopiero po kilku lub kilkunastu godzinach od wygenerowania etykiety

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

Tak, niestety problem pojawia się często. Jak automaty nie przyjmują to można nadać w Żabce - tam problemu nie ma.

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@Health___Beauty  Nie da rady bo nie ma tych numerów w systemie i też wyskakuje "BŁĄD SYSTEMU" - próbowałem .. Dzwoniłem na infolinię DHL i otrzymałem informację że  takich przesyłek nie mają w systemie

oznacz moderatorów