Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam czy można dawać znak wodny na zdjęciach ?
Według tego co mówi regulamin Allegro: NIE
Piszą, że mają własne środki na zabezpieczanie zdjęć 🙂
@Ambasador_92 Możesz "obejść" system. Robiąc zdjęcie np jakiegoś pudełka połóż na nim coś małego, charakterystycznego, albo nawet małą kartę ze swoim loginem
ano, w sumie, pinezka da radę 🙂
Umiesz liczyć, licz na siebie. Allegro Ci nie pomoże. Miałem taką sytuację, wysłałem do Al. oryginały przed i po obróbce. Odpisali, że nie są w stanie jednoznacznie stwierdzić, że należą do mnie i mam sobie załatwić sprawę sam. Wystosowane pismo z paragrafami dot. naruszenia praw autorskich do „pożyczającego” odniosło skutek. Po prostu pracownicy Al. mają wszystkich sprzedających w głębokim poważaniu.
Po prostu pracownicy Al. mają wszystkich sprzedających w głębokim poważaniu.
tych co przynoszą im miliardy w dodatkach i podświetleniach nie 😄
dzieki
@Ambasador_92 Masz prawo oznaczać swoje utwory i dzieła. allegro (celowo z małej literki) nie może ograniczać Twoich praw autorskich. Prowadzą taką politykę, że wszystkie zdjęcia wspólne są (katalog produktów) i na białym tle (bo to lepiej wygląda i działa na smartfonkach) lecz ich regulamin nie jest poza prawem.
W praktyce ich zabezpieczenia nie są nic warte. Każdy może zapisać sobie zdjęcie z aukcji a nawet zrobić screenshota. Zdjęcie można przemianować, usunąć dane dodatkowe i wykorzystać na dowolnym innym portalu.
Miałem przypadek odwrotny. Mnie raz skradziono zdjęcie z innego portalu i wstawiono na allegro. Pracownicy allegro nie byli w stanie się rozeznać w tym procederze. Nie wiedzą kto ma prawa autorskie. Dopiero po drugiej interwencji sprawa została załatwiona.
Wnioski wysnuj sam. To czy warto zależy od tego co sprzedajesz.
Odkopuję. Regulamin mówi o zakazie stosowania znaku wodnego na MINIATURZE. Nie znalazłem zakazu stosowania w pozostałych zdjęciach w galerii, a Wy?
@Cmyk69 Aby było zgodnie z prawem oraz aby nie usuwali bezprawnie aukcji z podpisaną miniaturką możesz podpisać swoje zdjęcia a miniaturkę zrobić wielkości znaczka pocztowego bez napisów.
Wtedy osoba zainteresowana będzie klikać na kolejne większe zdjęcie. Sensu kradzenia samego miniaturowego zdjęcia raczej nie ma.