Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient złożył mi właśnie zamówienie za ok 680zł w ramach smart. Wyliczone mam na to 6 paczek. Czy jeśli wygeneruje teraz etykiety (zaznaczę bez podjazdu kuriera) i zawiozę te paczki na terminal do 18 to paczki będą wliczac się do programu alleprogres jako wysłane tego samego dnia? (Oczywiście przy założeniu przekroczenia miesięcznego progu wysyłek tego samego dnia)
@barwyflory_pl jeśli zostaną zeskanowane jeszcze dzisiaj to tak. Uznajemy, że paczka została wysłana, gdy kurier ją zeskanuje i otrzymamy o tym informację od przewoźnika. Sprawdziłam, że to przesyłka DPD czy pisząc terminal masz na myśli punkt odbioru?
@la_nika chcę zawieźć bezpostednio na sortownię 🙂
@barwyflory_pl czyli powinni zeskanować ją jeszcze dziś 🙂 Warto się jednak upewnić czy tak zrobią. Tutaj jeszcze ważna informacja - przesyłki skanowane na sortowni po północy (do godziny 4 rano) uznajemy za nadane dnia poprzedniego.
@la_nika szkoda ,że nie do 6-tej , bo o tej porze zwykle budzą się przesyłki w Inpoście , które kurier przegapił przy skanowaniu .
@la_nika oki. Paczki juz zeskanowane na sortowni. A dobrze rozumiem, że przekraczając miesięcznie procent wysyłek tego samego dnia o conajmniej 6% za każdą z tych paczek z tego zamówienia otrzymam 13,98 zwrotu? (czyli za to jedno zamówienie łącznie prawie 84zł)
@barwyflory_pl z tego wynika że tak 🙂
w pierwszym progu 6,99 zł
w drugim rogu 13,98 zł
@barwyflory_pl upewniam się. Poproszę Cię jeszcze o cierpliwość, dam znać gdy otrzymam odpowiedź.
@la_nika co tu potwierdzać w regulaminie i załączniku wszystko jest czarno na białym 🙂
https://assets.allegrostatic.com/popart-attachments/att-aa410302-01c1-473e-9e62-3aa2c67a5ab0
@barwyflory_pl potwierdzone 👍
Jeśli osiągniesz wzrost wskaźnika o co najmniej 6.00 punktów procentowych w porównaniu do października 2021 otrzymasz rabat 6x13,98zł. Czyli w przypadku tego zamówienia - 83,88 zł.
Jechać na sortownie z paczkami by zakwalifikować się do kolejnego programu, podwyższającego statystyki sprzedaży?
Toż to ekwilibrystyka masochistyczna.
Być może się za stary robię....
@Halfrunt czemu tak myślisz, wartość zamówienia duża, warto dbać o klienta a jak załapie się na drugi próg to dostanie zwrotu więcej niż wydaje na wysyłkę w drugim rogu jest 13,98 zł za paczkę a było ich 6 😄
@Halfrunt właściwie to pierwszy raz tak pojechałam, bo średnio moje zamówienia są warte ok 100zł. Tak to pakuje do podjazdu kuriera (ok 11:00-12:00) i tyle. Natomiast:
-po pierwsze: sprzedaje od drugiej połowy września 2021 więc nie jestem mega wielkim sprzedawcą (średnio dziennie ok 20paczek)
-po drugie: październiku nie nadawałam właściwie żadnych paczek tego samego dnia co przyszło zamówienie ( współczynnik z października niewiele ponad 1%) więc teraz spokojnie łapięłapię na drugi próg więc zwroty za wysyłkę tego samego dnia całkiem przyzwoite
-po trzecie: jeśli mam na sortownię 5minut drogi i wiem, że zgarnę za to ponad 8 dyszek to uznałam, że mogę się przejechać 🙂
-i po czwarte: allegro moim zdaniem nie do końca sprawiedliwie oblicza dopłaty do smarta przy kilku paczkach ( z resztą od kilku tygodniu jest na tym forum dłuższy wątek na ten temat). Według tego systemu ja do tego zamówienia w 6 paczkach mam zabrane 42zł jako doplata do smarta ( za każdą paczkę 6,99). Więc jak trafia się okazja żeby to w końcu allegro do czegos fajnie dołożyło to chciałam ją wykorzystać 🙂
Masz rację jak policzyć te kilka punktów do kupy, to całkiem wymierne korzyści wychodzą.