Ogólnie zgłoszone ale bez efektu więc chcę to omówić ( bo może też takie wystawie ? )
Dla mnie to oczywiste że ta aukcja to sciema z jednym celem - relkama usługi ( i pozostałe 70 % ogłoszeń tego sprzedawcy )
Po pierwsze aspekt techniczny - jako nr części wpisano kilka typów sterowników... 02E927770AQ to nie to samo co 02E927770AE
Ale mnie w tej chwili bardziej fascynuje umieszczenie w tekście takich kwiatków:
Elastyczne podejście – w zależności od sytuacji możliwe jest skorzystanie z gotowego elementu lub rozważenie alternatywnego podejścia opartego na własnym sterowniku, jeśli czas nie jest dla Ciebie kluczowym czynnikiem.
Zdjęcia nie związane z przedmiotem ale sugerujące usługi....
Pogadamy ? @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Pyza871 dziękuję, że nam to zgłosiłeś! Jest to naruszenie regulaminu i po Twoim zgłoszeniu oferta, którą podlinkowałeś została usunięta, ale sprzedający wystawił ją ponownie.
Zgłosiłam wszystkie oferty, które łamały regulamin, więc wkrótce odpowiedni dział podejmie wobec nich działania.
znowu to samo a nawet podwójnie - ktoś tu zupełnie nie szanuje regulaminu
A tu z drugiego konta allegro ( cwaniaki 🙂 😞
https://allegro.pl/oferta/sterownik-skrzyni-biegow-722-8-cvt-mercedes-a-b-gwarancja-18324942432
P.S: zgłaszanie poprzez link w aukcji jakoś słabo działa
My działamy tak samo, że zgłaszamy oferty poprzez dedykowany formularz. Proszę o cierpliwość, zgłoszenie zostanie przez nas zweryfikowane i podejmiemy odpowiednie działania.
Chyba sama zacznę wystawiać takie oferty - nadal nic się nie dzieje
Gdzie mogę otrzymać opinię od Allegro że wystawianie takich ofert nie będzie karane ? 🙂
Wystawienie reklamy usługi sporo kosztuje - oczywista sprawa
Wystawienie "niby" towaru - a w rzeczywistości reklamy usługi jest tanie i co ciekawe - skuteczniejsze ( w mojej branży poszukuje się części po numerach fabrycznych - wpisanie ich w "
Numer katalogowy" części"
|
Daje sporo dodatkowych wyszukiwań....
Taka przykładowa aukcja: ( nie mam dziś siły podawać wszystkich tego sprzedawcy )
Ponownie zacytuje "kwiatki z opisu" :
Elastyczne podejście – w zależności od sytuacji możliwe jest skorzystanie z gotowego elementu lub rozważenie alternatywnego podejścia opartego na własnym sterowniku, jeśli czas nie jest dla Ciebie kluczowym czynnikiem
Na naszym kanale YouTube można znaleźć filmy pokazujące m.in.:
Dodatkowo wspomniana rubryka "Numer katalogowy części" zawiera numery kilku sterowników: 02E927770 02E927770A 02E927770AD 02E927770AJ 02E927770AL 02E927770AT 02E927770AU 02E927770Q 02E927770S 02E927770M 02E927770P 02E927770T
Wystarczy wpisać je w wyszukiwarkę by dowiedzieć się że każdy z nich to inny model - należą po prostu do jednej rodziny sterowników DQ250 - nawet czasami są zamienne ze sobą ( ALE TYLKO NIEKTÓRE Z WYMIENIONYCH !! )
Na tej Aukcji nie wiadomo co się kupi !! ( I KOLEJNYCH TEGO SPRZEDAWCY !! )
Zgłaszanie nic nie daje.... od wielu miesięcy
Więc chętnie takie aukcje wystawie - tylko żebym miał pewność że będę traktowany tak samo
@Pyza871 dziękuję za zgłoszenie, usunęliśmy wskazane oferty.
Wystawiaj - zalejesz portal ilością, i nikt Ci nic nie zrobi. Oferty zgłoszeń trzeba zgłaszać po kolei, po jednej sztuce, z uzasadnieniem. A jak to jest jakaś duża firma - to jest bez sensu. I tak nie "udupią" im aukcji, bo to za duże firma. To standard Allegro. Zawsze coś wymyślą.
@Pyza871 jaki masz tutaj problem? że sprzedawca prosi o vin?
wiele ofert wymaga kontaktu, by wyeliminować nieudane zakupy czy potencjalne awantury
sprzedawca ma obowiązek jak najlepiej opisać ofertę przedmiotu
podejście allegro w wielu sytuacjach mu w tym przeszkadza
chcesz rozmawiać z allegro- pytaj gdzie sprzedawca ma umieścić w/w opisy, bo regulamin zakazuje ich umieszczać w samym opisie oferty
u nas gdzieś 90% zwrotów to zakupy specjalistów, którzy wiedzą lepiej i zamiast się zapytać czy dany towar jest odpowiedni do ich potrzeb, kupują na przysłowiową "pałę"
Według allegro taki zapis: Nie jesteś pewny co wybrać/kupić, zadzwoń, napisz - podamy Ci właściwą ofertę na allegro bo się na tym znamy.
jest próbą sprzedaży towaru poza serwisem
-------------------------------------------------------------------------------------------
tutaj jak widać mamy specjalistów, więc jak coś doradzą złego można użyć ochrony allegro