anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to naruszenie regulaminu ?

Pyza871
#7 Wielbiciel

https://allegro.pl/oferta/sterownik-skrzyni-biegow-dsg-dq250-02e-vw-audi-skoda-seat-gwarancja-182178...

Ogólnie zgłoszone ale bez efektu więc chcę to omówić ( bo może też takie wystawie ? )

Dla mnie to oczywiste że ta aukcja to sciema z jednym celem - relkama usługi ( i pozostałe 70 % ogłoszeń tego  sprzedawcy ) 

Po pierwsze aspekt techniczny - jako nr części wpisano kilka typów sterowników...  02E927770AQ to nie to samo co 02E927770AE

Ale mnie w tej chwili bardziej fascynuje umieszczenie w tekście takich kwiatków:

Elastyczne podejście – w zależności od sytuacji możliwe jest skorzystanie z gotowego elementu lub rozważenie alternatywnego podejścia opartego na własnym sterowniku, jeśli czas nie jest dla Ciebie kluczowym czynnikiem.

Na naszym kanale YouTube można znaleźć filmy pokazujące m.in.:

• typowe objawy spotykane w sterownikach DSG
  • sposób demontażu i montażu sterownika w wybranych modelach
  • najczęściej powtarzające się przypadki i charakterystyczne zachowania tych modułów

Zdjęcia nie związane z przedmiotem ale sugerujące usługi....

Pogadamy ? @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pyza871 dziękuję, że nam to zgłosiłeś! Jest to naruszenie regulaminu i po Twoim zgłoszeniu oferta, którą podlinkowałeś została usunięta, ale sprzedający wystawił ją ponownie.
Zgłosiłam wszystkie oferty, które łamały regulamin, więc wkrótce odpowiedni dział podejmie wobec nich działania. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pyza871 

My działamy tak samo, że zgłaszamy oferty poprzez dedykowany formularz. Proszę o cierpliwość, zgłoszenie zostanie przez nas zweryfikowane i podejmiemy odpowiednie działania.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Pyza871
#7 Wielbiciel

Chyba sama zacznę wystawiać takie oferty - nadal nic się nie dzieje

Gdzie mogę otrzymać opinię od Allegro że wystawianie takich ofert nie będzie karane ? 🙂

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pyza871 

Nie rozumiem, doprecyzuj proszę.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Pyza871
#7 Wielbiciel

Wystawienie reklamy usługi sporo kosztuje - oczywista sprawa

Wystawienie "niby" towaru - a w rzeczywistości reklamy usługi jest tanie i co ciekawe - skuteczniejsze ( w mojej branży poszukuje się części po numerach fabrycznych - wpisanie ich w "

Numer katalogowy" części"

Daje sporo dodatkowych wyszukiwań....

Taka przykładowa aukcja: ( nie mam dziś siły podawać wszystkich tego sprzedawcy )

https://allegro.pl/oferta/sterownik-skrzyni-biegow-dsg-dq250-02e-vw-audi-skoda-seat-gwarancja-183214...

Ponownie zacytuje "kwiatki z opisu" : 

Elastyczne podejście – w zależności od sytuacji możliwe jest skorzystanie z gotowego elementu lub rozważenie alternatywnego podejścia opartego na własnym sterowniku, jeśli czas nie jest dla Ciebie kluczowym czynnikiem

Materiały wideo - zobacz, jak wygląda to w warsztacie

Na naszym kanale YouTube można znaleźć filmy pokazujące m.in.:

• typowe objawy spotykane w sterownikach DSG
  • sposób demontażu i montażu sterownika w wybranych modelach
  • najczęściej powtarzające się przypadki i charakterystyczne zachowania tych modułów

Dodatkowo wspomniana rubryka "Numer katalogowy części" zawiera numery kilku sterowników: 02E927770 02E927770A 02E927770AD 02E927770AJ 02E927770AL 02E927770AT 02E927770AU 02E927770Q 02E927770S 02E927770M 02E927770P 02E927770T 

Wystarczy wpisać je w wyszukiwarkę by dowiedzieć się że każdy z nich to inny model - należą po prostu do jednej rodziny sterowników DQ250 - nawet czasami są zamienne ze sobą ( ALE TYLKO NIEKTÓRE Z WYMIENIONYCH !! )

Na tej Aukcji nie wiadomo co się kupi !! ( I KOLEJNYCH TEGO SPRZEDAWCY !! )

Zgłaszanie nic nie daje.... od wielu miesięcy 

Więc chętnie takie aukcje wystawie - tylko żebym miał pewność że będę traktowany tak samo  

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pyza871 dziękuję za zgłoszenie, usunęliśmy wskazane oferty.

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

maxr01
#18 Luminarz

Wystawiaj - zalejesz portal ilością, i nikt Ci nic nie zrobi. Oferty zgłoszeń trzeba zgłaszać po kolei, po jednej sztuce, z uzasadnieniem. A jak to jest jakaś duża firma - to jest bez sensu. I tak nie "udupią" im aukcji, bo to za duże firma. To standard Allegro. Zawsze coś wymyślą.

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Pyza871 jaki masz tutaj problem? że sprzedawca prosi o vin?

wiele ofert wymaga kontaktu, by wyeliminować nieudane zakupy czy potencjalne awantury

sprzedawca ma obowiązek jak najlepiej opisać ofertę przedmiotu
podejście allegro w wielu sytuacjach mu w tym przeszkadza

chcesz rozmawiać z allegro- pytaj gdzie sprzedawca ma umieścić w/w opisy, bo regulamin zakazuje ich umieszczać w samym opisie oferty

u nas gdzieś 90% zwrotów to zakupy specjalistów, którzy wiedzą lepiej i zamiast się zapytać czy dany towar jest odpowiedni do ich potrzeb, kupują na przysłowiową "pałę"

Według allegro taki zapis: Nie jesteś pewny co wybrać/kupić, zadzwoń, napisz - podamy Ci właściwą ofertę na allegro bo się na tym znamy.

jest próbą sprzedaży towaru poza serwisem

-------------------------------------------------------------------------------------------

tutaj jak widać mamy specjalistów, więc jak coś doradzą złego można użyć ochrony allegro

oznacz moderatorów