Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich ostatnimi czasy mam spory problem z pocztą polską. Podjeżdża kurier, ładuje paczki ale ich nie skanuje, skan paczek odbywa się dopiero na sortowni 40 km od naszej siedziby. Bardzo często paczki lubią się zgubić, o czym dowiadujemy się od kupującego który informuje nas że przesyłka nie została potwierdzona według śledzenia na serwisie e-monitoring.
Czy wy też macie takie problemy z pocztą polską czy tylko u mnie takie fiołki ?
Od dawna nie korzystam z PP. Są za drodzy. Tylko kurier i paczkomaty. Poza tym rzadko zdarzy się, że ktoś wybierze u mnie przesyłkę pocztą.
@pogotowie-it cenowo to raczej nie odstają od paczkomatów a nawet Allegro Pocztex Kurier 48 odbiór w punkcie kosztuje mniej bo 8 zł . I nadać można pakę do 20 kg . Moi klienci lubią te odbiory w Żabkach i Orlenach i dużo mam właśnie takich zamówień. Paczka do 30 kg dostarczona na miejsce to 9,9 zł więc tez nie tak strasznie a z reguły dociera na drugi dzień.
Jak masz umowę to może tak jest.
Dla mnie paczki sa za drogie i te gabaryty. Przekroczysz o 1cm i już masz zamiast 14 - 16 czy 18 zł
@pogotowie-itNie musisz mieć umowy.Zarejestruj się na >Apaczka< i wysyłaj Pocztexem w3 miarę tanio. Pocztex24 kosztuje dla mnie 14,76 brutto.Trzeba tylko do nich zadzwonić i poprosić o przyzwoity cennik 🙂
@WREDZIA-W1 @pogotowie-it A podpisać umowę to też nie jest jakiś wielki problem, przedstawiciel handlowy Poczty przyjeżdża do domu czy do siedziby firmy z gotowymi papierami i oprócz kilku podpisów nie trzeba nic więcej.
Ale ja nie chcę żadnych umów. Chce wysyłać gdzie chcę i kiedy chcę 🙂
Mam konto na ePaka. Z poczty nie korzystam praktycznie w ogóle.
Jak wyżej - nie korzystam z "usług" PP.
@MojeLedyDF to może warto samemu nadać na swojej bliższej poczcie ? Masz wtedy większą kontrolę nad przesyłkami. Ja korzystam z Poczty od lat kilkunastu i bardzo sobie chwalę. Serio 🙂 Choćbym chciała to nie mam na co narzekać . Kurierzy zawsze do mnie dzwonią , zawsze mam na bieżąco informacje co i jak. W punkcie nadań też wszystko działa super ,cokolwiek z paczką jest nie tak dostaję telefon i mogę poprawić. Mało tego nigdy mi żadna przesyłka nie zaginęła a nadałam tego że ho ho . Może w okresie przedświątecznym zdarzały się jakieś opóźnienia. Allegro Pocztex Kurier 48 jeśli nadam do godziny 15 zawsze dociera na drugi dzień.
Paczkomaty wręcz uwielbiam, ale jeśli mowa o problemach to miałam je właśnie tutaj. Zdarzyło im się zagubić paczkę, a o kasę z pobrania która przepadła w dziwnych okolicznościach walczyłam blisko pół roku .
@Kaliope_Brzeg W stu procentach się z Tobą zgadzam. 15lat wysyłam pocztą i nigdy (!) nic mi nie zginęło. Ani raz nie składałam reklamacji. Od roku wysyłam Pocztexem z Apaczką. Jest super i tanio.
Z kurierami odbierającymi paczki nie mamy problemów, złoci ludzie nawet jednego urabiamy żeby rzucił robotę na poczcie i został naszym kierowcą. Schody zaczynają się dalej. Takiej ilości paczek zaginionych, zniszczonych lub takich które mają kilkutygodniową przerwę w transporcie i trafiają do odbiorcy po miesiącu to nie pamiętam a sprzedażą wysyłkową zajmuję się od czasów gdy Krzysztof Ibisz był jeszcze stary.
Witam, takie skanowanie paczek w sortowni (najczęściej DER lub WER) jest zapisane w umowie Allegro Pocztex. Poczta odciąża w ten sposób lokalne urzędy.
Czy masz podpisaną taką umowę?
Też spotkałem się z sytuacją ginący paczek (u mnie jest ponad 60 km do sortowni). Do dziś kurier nie ma skanera i zapowiedziano, że to się nie zmieni.
Jeśli masz umowę, to powinien być w niej wykaz wydawanych paczek, które każdorazowo kurier musi podpisać. Jeśli cokolwiek zaginie, to wypłacą odszkodowanie. Wiem z doświadczenia.
Pozdrawiam
Tak mamy umowę podpisaną z pocztą już dość długo. Kurier który przyjeżdża po paczki jest naprawdę fajnym człowiekiem pogada, pożartuje. Gdy kurier odjeżdża daję mu zbiór paczek do podpisania.
Dzięki wszystkim za wasze opinie 🙂
A dużo płacicie za to, że kurier Poczty odbiera od Was paczki? Nam przy podpisywaniu umowy mówili, że usługa płatna parę stówek miesięcznie, więc dziwię się, że ktoś z tego korzysta.
Robimy tak zwane przez nich minimum paczek w miesiącu. Z tego co pamiętam to było chyba 200 Pocztexów 24h w miesiącu trzeba wysłać. Jak byśmy nie mieli tego minimum to kwota za podjazd kuriera poczty, do nas to było chyba 300zł.
W naszej miejscowości zawsze byliśmy odbierani jako ostatni, i bus zawsze był zawalony paczkami innych, miejscowych przedsiębiorców. Na ten moment podjeżdża tylko do nas, bo każdy uciekł od nich ze względu na cenę oraz czas dostawy...
Żadnych umów. Wysyłam Pocztexem 24 przez Apaczkę i zawsze kurier przyjeżdża. Tak wygląda mój cennik na Apaczka
Piszę z pozycji kupującego.
Jeżeli tylko mogę, nie wybieram dostawy pocztą. Szkoda nerwów. Żenująca jakość usług zwłaszcza w kwestii terminów dostawy.
U nas od grudnia Poczta przestała wysyłać swoje auta po odbiór i korzysta z usług firm zewnętrznych.
Od tego czasu jest kiepsko z wysyłkami Pocztą, kurier twierdzi że "nie opłaca mi się jechać po 2 palety paczek" i trzeba walczyć, żeby ktoś odebrał paczki. Dostawa na Pocztę też nie wchodzi w grę, bo nie są w stanie przyjąć paczek w takiej ilości, bo też nie mają odpowiedniego samochodu który jedzie do sortowni.
Plusem jest cena, więc z nadzieją patrzę na zwiększenie limitu kwotowego dla wysyłek Smart, bo być może pozwoli mi to na rezygnację z usług Poczty w najbliższym czasie 🙂