Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
czy zmieniły się wymiary paczek Allegro UPS ? Zauważyliśmy, że podczas nadawania paczki przez 'Wysyłam z Allegro' dozwolona długość wcześniej wynosiła 100 cm, teraz jest 76 cm natomiast możliwa szerokość to 100 cm (po prostu wcześniej było na odwrót czyli długość 100 cm i szerokość 76 cm).
Czy ktoś również zauważył tę różnicę ?
@phukrok Wysyłam Ci wymiary paczek dla UPS:
Maksymalne wymiary oraz waga przesyłek, które nadasz metodą Allegro Kurier UPS:
Więcej szczegółów znajdziesz w tym artykule.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Witam, mam pytanie. Zgodnie z tym co powyżej max . waga 10 kg klient zamawia kilka produktów, waga przekracza 10 kg i wybiera metodę Allegro Kurier UPS. Co wtedy?
@mediplus1 musisz rozbić na 2 paczki lub wysłać innym kurierem ,możesz wysłać w jednej UPS-em , ale dopłata zaboli .
@N_Nitka28 dzięki za odpowiedź. Dołączam zrzut ekranu z narzędzia 'Wysyłam z Allegro'.
Aktualnie po wpisaniu długości 85 cm, pojawia się błąd, że max długość to 76 cm (wcześniej było 100 cm). Natomiast max szerokość to teraz 100 cm. Dodatkowo w artukule mowa o 10 kg jeśli chodzi o max wagę, natomiast w polu 'waga paczki' na zrzucie ekranu pojawia się '30 kg'. Czy na Allegro jest jakiś błąd ?
@N_Nitka28 należałoby zgłosić błąd, a nie przyklejać to do czego wszyscy mamy dostęp...
@phukrok @foliedladomu zgłoszę to do zespołu, ale czy moglibyście mi podać jeszcze numer przykładowego zamówienia, którego dotyczy ten błąd?
@_HolaOla_ błąd jest prosty do odtworzenia - wasz dział testów powinien sobie poradzić bez numeru zamówienia.
Swoją drogą fajne macie podejście z tym wrzucanie tematów do jednego worka - w ogóle nie powoduje to zamieszania. xD
@foliedladomu wątek dotyczy tego samego błędu, dlatego połączyłam go w jeden by nie dublować tematów. Co do numeru zamówienia to jest konieczny.
W UPS koniecznie liczcie wagę gabarytową a nie sumy obwodów czy maksymalne długości, bo tak zabulisz za dopłaty, że towar wyślesz za darmo koniec końców.
długość x szerokość x wysokość / 5000
Aaaaa i dopłaty potrafią przyjść np w marcu za styczeń żebyś tak szybko się nie kapnął 🙂
Poczta jedynie nie doliczała nic do wysyłki gabarytów ale teraz już to popsuli.
@phukrok nic się nie zmieniło, w formatce jest błąd, ale allegro nie ma testerów, więc musimy im przygotować dokumentację błędu:
Natrafiłem wczoraj na błąd w formularzu Wysyłam z Allegro i postanowiłem go zgłosić przez email do pomocy Allegro. Jak zawsze zostałem poproszony o przeprowadzenie testów po swojej stronie i przesłanie im kompletnej dokumentacji. To jest jakaś kpina - płacę tysiące złotych miesięcznie za usługę z błędami i jeszcze mam robić testy w ramach wolontariatu xD.
Poniżej błąd do odtworzenia (po wpisaniu 20/100/20 formatka nie zgłasza błędu).