anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czy zmieniły się wymiary paczek Allegro UPS ?

phukrok
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, 

czy zmieniły się wymiary paczek Allegro UPS ? Zauważyliśmy, że podczas nadawania paczki przez 'Wysyłam z Allegro' dozwolona długość wcześniej wynosiła 100 cm, teraz jest 76 cm natomiast możliwa szerokość to 100 cm (po prostu wcześniej było na odwrót czyli długość 100 cm i szerokość 76 cm). 

Czy ktoś również zauważył tę różnicę ?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@phukrok Wysyłam Ci wymiary paczek dla UPS: 

Maksymalne wymiary oraz waga przesyłek, które nadasz metodą Allegro Kurier UPS:

• max. waga (wymiarowa lub rzeczywista) - 10 kg
  • max. długość najdłuższego boku - 100 cm
  • max. długość drugiego najdłuższego boku - 76 cm
  • suma długości oraz obwodu (długość + 2 x wysokość + 2 x szerokość) - max. 300 cm

Więcej szczegółów znajdziesz w tym artykule

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mediplus1
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Witam, mam pytanie. Zgodnie z tym co powyżej max . waga 10 kg klient zamawia kilka produktów, waga przekracza  10 kg i wybiera metodę Allegro Kurier UPS. Co wtedy?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@mediplus1 musisz rozbić na 2 paczki lub wysłać innym kurierem  ,możesz wysłać w jednej UPS-em , ale dopłata zaboli .

oznacz moderatorów

phukrok
#9 Pomysłodawca#

@N_Nitka28 dzięki za odpowiedź. Dołączam zrzut ekranu z narzędzia 'Wysyłam z Allegro'. 

phukrok_0-1725863030316.png

Aktualnie po wpisaniu długości 85 cm, pojawia się błąd, że max długość to 76 cm (wcześniej było 100 cm). Natomiast max szerokość to teraz 100 cm. Dodatkowo w artukule mowa o 10 kg jeśli chodzi o max wagę, natomiast w polu 'waga paczki' na zrzucie ekranu pojawia się '30 kg'. Czy na Allegro jest jakiś błąd ?

oznacz moderatorów

foliedladomu
#9 Pomysłodawca#

@N_Nitka28 należałoby zgłosić błąd, a nie przyklejać to do czego wszyscy mamy dostęp... 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@phukrok @foliedladomu zgłoszę to do zespołu, ale czy moglibyście mi podać jeszcze numer przykładowego zamówienia, którego dotyczy ten błąd? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

foliedladomu
#9 Pomysłodawca#

@_HolaOla_ błąd jest prosty do odtworzenia - wasz dział testów powinien sobie poradzić bez numeru zamówienia. 

Swoją drogą fajne macie podejście z tym wrzucanie tematów do jednego worka - w ogóle nie powoduje to zamieszania. xD

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@foliedladomu wątek dotyczy tego samego błędu, dlatego połączyłam go w jeden by nie dublować tematów. Co do numeru zamówienia to jest konieczny. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

folkowy-slesin
#11 Animator#

W UPS koniecznie liczcie wagę gabarytową a nie sumy obwodów czy maksymalne długości, bo tak zabulisz za dopłaty, że towar wyślesz za darmo koniec końców.

długość x szerokość x wysokość / 5000

Aaaaa i dopłaty potrafią przyjść np w marcu za styczeń żebyś tak szybko się nie kapnął 🙂

Poczta jedynie nie doliczała nic do wysyłki gabarytów ale teraz już to popsuli.

oznacz moderatorów

foliedladomu
#9 Pomysłodawca#

@phukrok  nic się nie zmieniło, w formatce jest błąd, ale allegro nie ma testerów, więc musimy im przygotować dokumentację błędu:

Zrzut ekranu 2024-09-8 o 16.55.40.pngZrzut ekranu 2024-09-8 o 16.55.32.pngZrzut ekranu 2024-09-8 o 16.55.12.png

oznacz moderatorów

foliedladomu
#9 Pomysłodawca#

Natrafiłem wczoraj na błąd w formularzu Wysyłam z Allegro i postanowiłem go zgłosić przez email do pomocy Allegro. Jak zawsze zostałem poproszony o przeprowadzenie testów po swojej stronie i przesłanie im kompletnej dokumentacji. To jest jakaś kpina - płacę tysiące złotych miesięcznie za usługę z błędami i jeszcze mam robić testy w ramach wolontariatu xD.

Poniżej błąd do odtworzenia (po wpisaniu 20/100/20 formatka nie zgłasza błędu).

Zrzut ekranu 2024-09-9 o 08.23.20.pngZrzut ekranu 2024-09-8 o 16.55.32.pngZrzut ekranu 2024-09-9 o 08.23.28.png

oznacz moderatorów