Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
To jak to dokładnie jest z tą wartością transakcji przesłaną do KAS - czy powinna być pomniejszona o wartość zwrotów czy nie ? Jak to u was jest ?
2 konsultantów wkleiło mi taką regułkę, cytuję:
"
W raporcie uwzględnimy tylko transakcje, które doszły do skutku. Jeśli przyznaliśmy sprzedającemu
rabat transakcyjny lub zwrot opłaty transakcyjnej, to nie uwzględnimy jej w raporcie. Przykład: W 2024
sprzedający na Allegro Lokalnie zrealizował 32 transakcje i tym samym osiągnął limit 30 transakcji. Do
2 transakcji otrzymał zwrot opłaty transakcyjnej. W raporcie do organu podatkowego uwzględnimy
tylko 30 transakcji. W 2024 sprzedający na Allegro Lokalnie zrealizował 30 transakcji. Do 2 transakcji
otrzymał zwrot opłaty transakcyjnej. Nie wysyłamy raportu. Wyślemy dane na podanych powyżej
zasad, korekt nie wykonujemy.
"
sprawdziłem dane z DAC7 raportu i w moim przypadku kolumna wartość transakcji (przynajmniej 4Q - bo ten sprawdziłem) nie jest pomniejszona o żaden zwrot który w tym okresie był wykonany (zwroty w 100% wykonywane były przez allegro finanse).
@GameSaloon Proszę, napisz do nas w tej sprawie przez formularz.
Ale kiedyś było to opisane, ze zwroty nie mają wpływu na deklarację, mają wpływ na rozliczenie z US. Może coś się zmieniło.
wg. tego info https://help.allegro.com/sell/pl/a/do-konca-stycznia-przekazemy-pierwszy-raport-z-danymi-dac7-3AEkdL... zwroty nie powinny być brane pod uwagę w moim przypadku jednak tak nie jest, ktoś z innego wątku ma podobny problem - wiesz co allegro na to ? Że błędy w raporcie nie masz z nimi wyjaśniać tylko z KAS - obłęd i paranoja - czyli wysyłamy dane na pałe i nie bierzemy za nie odpowiedzialności.
@w_kiwi było pisane, konsultant nabrał wody w usta - nadal czekam na podanie i zweryfikowanie cyfr - i przepraszam temat nie tyczy się 4Q tylko sprawdzałem 3Q (4Q jest zerowy i to się zgadza) zakładam że gdybym sprawdził i 1Q i 2Q cyfry też by się różniły wyłącznie kwotą zwrotu. Proszę: zgłoszenie nr "49190811" [ ref:!00D240aE05.!500Ti0MIX10:ref ] czekam na Twój komentarz w tej sprawie.
@GameSaloon Przykro mi, ale to nie jest obszar, w którym się specjalizuję. Poprosiłam o pilne zajęcie się zgłoszeniem mailowym.
@w_kiwi przekieruj proszę w takim razie sprawę do kogoś kto się tym tematem zajmuję, nie potrzebuję wklejenia drugiej regułki. Interesuje mnie co się stało że zwroty nie zostały ujęte w wartości transakcji i dlaczego nie skorygujecie błędnie wysłanego raportu - dlaczego cedujecie tą sprawę na sprzedających ?
@GameSaloon bo na Allegro za wszystko odpowiadają sprzedający, jak wystawisz aukcję ze zdjęciami z katalogu, to też odpowiadasz za te zdjęcia chociaż ich nie chciałeś i nie są Twoje