- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Juz mijaja 24h i błąd nadal jest nie naprawiony a klienci juz zaczynaja zakladać dyskuje. Prosze o informacje jak Allegro zamierza odnieść sie do zaistaniałej sytuacji i czy w przypadku anulowania zakupów z uwagi na brak wsyłki towaru Allegro zwróci nam poniesione koszty ?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nadanie paczki InPost paczkomaty , dodana umowa w nowym sposobie nadawania, nie chodzi wciąż prosi o dodanie umowy, mimo,że umowa dodana od nowa wg instrukcji. Uruchomiłem stara wersję nadawania paczki i też jest problem, przyjął dane nadawcy i odbiorcy jednak nie może nadać nr ani etykiety .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przecież to jakiś koszmar ! Sory ale po godzinie ślęczenia nadal nie wiem jak nadać list polecony

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Po pierwszym dniu stwierdzam następujące problemy:
- w zawartości zamiast nazwy kupującego jest nazwa towaru, która jest zawsze za długa (50 a 35 znaków)
- nie można zadeklarować wartości przesyłki i zleca na 0zł (albo nie mogę znaleźć)
- przy dodawaniu kolejnej przesyłki (w ramach jednego zamówienia) dane nie są powielane jak było to w poprzedniej wersji i trzeba klepać każdą z osobna
- przy wyborze pola (waga/długość/szerokość/wysokość) w poprzedniej wersji mobilnej wartość była automatycznie zaznaczana i można było ją zmienić - teraz tego nie ma i trzeba wszystko kasować i dopiero uzupełniać
- w przesyłce DPD rozmiar powyżej 150cm oznaczany jest jako za duży

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przy allegro mini kurier błąd
Przesyłka nie została zamówiona.
trucker_ID_is_not_set_for_organization
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nowe nadawanie paczek - allegro nie ładnie sie bawicie
To jest nowy wałek allegro by nie ponosić odpowiedzialności za przesyłki
kurierem
Tylko ktoś w serwisie **piiip**zielił formularz

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
W nowym narzędziu nadawczym chcąc zapisać przesyłke pojawia sie komumikat "Nazwa punktu nadania przesyłki jest wymagana". W książce adresowej jest wpisany adres nadawczy określony jako domyślny, mimo to komunikat pojawia się każdorazowo. W starej wersji narzędzia nadawczego jest możliwość wyboru z książki adresowej punktu nadawczego w nowej takiej opcji nie ma.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@maxoil-wlkp jeśli to przesyłka Poczty Polskiej to jesteśmy świadomi tego problemu i pracujemy nad jego rozwiązaniem. Tymaczasowo skorzystaj proszę ze starej wersji narzędzia, dam znać, gdy problem z nowym widokiem będzie rozwiązany.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
W moim przypadku problem występuje w przesyłkach DPD.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Minęły 2 tygodnie od mojego posta. Co nie zostało poprawione:
- przy dodawaniu kolejnej przesyłki (w ramach jednego zamówienia) dane nie są powielane jak było to w poprzedniej wersji i trzeba klepać każdą z osobna
- przy wyborze pola (waga/długość/szerokość/wysokość) w poprzedniej wersji mobilnej wartość była automatycznie zaznaczana i można było ją zmienić - teraz tego nie ma i trzeba wszystko kasować i dopiero uzupełniać
nowe problemy:
- generowana jest tylko etykieta, bez potwierdzenia nadania
- nie można wybrać rozmiaru etykiety (albo nie mogę znaleźć)
- nie można ponownie pobrać wcześniej wygenerowane etykiety
nie wyobrażam sobie, że stare narzędzie zostanie wyłączone z końcem miesiąca - to co zostało nam oddane w nowej odsłonie to tragedia - brakuje tak wielu podstawowych funkcji (patrz wyżej)

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@foliedladomu Bardzo Ci dziękuję za te uwagi. Jeśli chodzi o dotychczasowe problemy, to mamy je rozapisane i pracujemy nad wdrożeniem, które je wyeliminuje. Natomiast w kwestii nowych:
- jeśli przewoźnik udostępnia protokół odbioru, on także jest generowany,
- rozmiar etykiety zmienia się w Zamówienia od kupujących - Ustawienia - Wydruk etykiety Wysyłam z Allegro,
- ponowne pobranie etykiety jest możliwe w zakładce: Zamówienia od kupujących - Szczegóły - sekcja Przesyłki - Drukuj etykietę.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Pokaż proszę screen gdzie znajduje się "Drukuj etykietę"? Ja to dzisiaj sprawdziłam na przykładzie Pocztex24. W miejscu o którym piszesz znajduje się owszem "drukuj etykietę" ale tylko do momentu kiedy masz ją stworzoną, ale NIE wydrukowaną. W sytuacji losowej podarcie/poplamienie/zgubienie etc. nie można jej ponownie wydrukować, bo ta możliwość znika po pierwszym druku. Wtedy pozostaje szukanie w pobranych plikach w wyszukiwarce. Jeśli po tej etykiecie nastąpiło **piiip**ylion pobranych plików to szukanie tego jest czasochłonne.
W starej wersji w sekcji zamówione przesyłki można było w sytuacji losowej ponownie wydrukować etykietę.
Oj, tak spieprzyć dobry formularz : (

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Minęły kolejne 2 tygodnie i nadal brak fixa dla następujących problemów:

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Co sądzicie o nowym formularzu nadawczym z wysyłam z allegro ? Według mnie jest mało przejrzysty i w każdej przesyłce muszę wpisywać wymiary i wagę. Zajmuje to dużo więcej czasu niż wcześniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
W nowej wersji narzędzia Wysyłam z Allegro, mam problem wydrukować w całości etykietę dla kuriera DPD i UPS.
Podgląd wydruku jest prawidłowy a w efekcie ucina mi lewą i górną krawędź etykiety.
Kombinuje potem poprzez kopiowanie etykiety i wydruk pomniejszony, ale to niepotrzebnie marnowany czas i nie o zabawę chodzi. Dodam, iż w ustawieniach wydruku nic nie było zmieniane a drukowało bez zastrzeżeń.
Czy ja tylko tak mam, czy to jakieś niedociągnięcia nowej wersji Wysyłam z Allegro??
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Marzena

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@kontaktD czy mogę poprosić Cię o przesłanie zrzutu jak wygląda ta ucięta wygenerowana etykieta oraz podanie numeru przesyłki przy której taki problem wystąpił? Skonsultuję to dla Ciebie, ale zrzut oraz numer przesyłki będą bardzo pomocne.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Problem występuje przy każdorazowym drukowaniu etykiety na DPD i UPS. Kombinuje nadal na różne strony, ale z mizernym skutkiem. Jak tylko sie trafi przesyłka na kuriera wkleję zrzut ekranu.
InPost jest w porządku, jest generowany poprzez managera, być może dlatego nie ma problemu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@kontaktD Tak, będę bardzo wdzięczna jeśli prześlesz tutaj zrzut obrazujący tę sytuację. Wówczas będziemy mogli działać i zweryfikujemy ten problem.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Problemy nie zostały rozwiązane a stare (działające jak należy) narzędzie zostało wyłączone. Przeklejam ponownie, bo mijają kolejne 2 tygodnie i brak rozwiązań:
Dobrze widzieć, że te tysiące złotych, które co miesiąc płacę w fakturach do Allegro nie idą na marne…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nowe narzędzie do wysyłek to jakaś porażka.
Jesteśmy za przywróceniem starego narzędzia ...
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/nowy-panel-wysy%C5%82ki-dpd-allegro-smart/...
- « POPRZEDNIA
- NASTĘPNA »