anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL (AD) brak zmiany statusu

MAMY ROZWIĄZANIE!
SUPPLIFY
#9 Pomysłodawca

Można prosić o sprawdzenie statusu przesyłki AD011DNOA4?
Przesyłka dzisiaj z hurtowni została wysłana a nadal widnieje jako "Przesyłka została przygotowana przez nadawcę", klient się pyta czy została wysłana.
Czy to standardowy problem z tymi przesyłkami DHL (AD)? Bo z tego co na forum czytam to tak, trochę to słabe 😕 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@SUPPLIFY, czy możesz napisać, w jaki sposób nadałeś tę przesyłkę? Odebrał ją kurier?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
SUPPLIFY
#9 Pomysłodawca

Właśnie się dowiedziałem z hurtowni, że kurier nie odebrał paczki. Super, znowu ocena w dół pójdzie z przyczyn ode mnie nie zależnych.

oznacz moderatorów
la_nika

@SUPPLIFY zgłoszę to oczywiście do przewoźnika, ale czy możesz dać znać, czy macie umówione stałe podjazdy? Nie widzę dla tej przesyłki zamówionego podjazdu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
SUPPLIFY
#9 Pomysłodawca

Bardzo prosiłbym o anulowanie przesyłki dhl (ad) AD011KXEY9 bo teraz w zamówieniu widnieją mi dwie przesyłki.

Nadałem już tę paczkę przez DPD bezpośrednio z hurtowni bo z tym dhl same problemy..

oznacz moderatorów
la_nika

@SUPPLIFY nie mam możliwości anulowania tej przesyłki. 
Żadna opłata nie zostanie naliczona jeśli jej nie nadasz. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
SUPPLIFY
#9 Pomysłodawca

Ok, a nie zostanie mi obniżona ocena za wysyłkę jeśli ta 1 z 2 paczek "nie zostanie dostarczona"?  Obecnie "Oczekuje na nadanie".

oznacz moderatorów
MiMary

Cześć, @SUPPLIFY. Nie powinno to wpłynąć negatywnie na Twoją jakość sprzedaży.
Widzę w systemie przesyłkę DPD - jej status zmieni się na nadaną po tym, gdy kurier ją zeskanuje. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
SUPPLIFY
#9 Pomysłodawca

Nie chcę otwierać nowego tematu bo mam podobne pytanko, mianowicie przedmiot miał ustawioną przesyłkę na Allegro SUUS Logistics, jednak okazało się w hurtowni, że paczka pojedzie GLS bo to nie jest duży gabaryt, tzn paczka już jest w trasie. Dodałem numer przesyłki i oznaczyłem jako GLS jednak mam ciągle "Brak statusu" w Przesyłkach. To się zaktualizuje czy spadnie mi ocena, mimo tego, że paczka wyruszyła w terminie?
brak.png

oznacz moderatorów
MiMary

Cześć, @SUPPLIFY. W naszym systemie przesyłka ma status ''W transporcie'' z 08.10.2025 18:14. Wygląda na to, że informacje na temat paczki zaciągnęły się w prawidłowy sposób.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
SUPPLIFY
#9 Pomysłodawca

Zgadza się, jest już ok, dziękuję

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika zróbcie coś  tym dhl-em / celowo z małej / 

oznacz moderatorów