Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Mam problem z pewną grupą produktów. Wysyłane w większej ilości są obarczone dużym ryzykiem uszkodzenia. Dlatego wdrążyłam usługę wysyłek paletowych przez DHL co było drogą przez mękę ponieważ pracownicy DHL nie mają pojęcia jak to działa i przedstawiają oferty na wszystkie inne usługi lub odsyłają niepoprawnie do allegro...ale do brzegu.
I w tym momencie rodzi się problem, w rozwiązaniu które powinno ułatwić pracę i zwiększyć zadowolenie klientów. NIKT z kupujących nie wybiera tej usługi bo jest opisana jako KURIER DHL - nie ma w nazwie usługi kluczowego słowa PALETA. W związku z tym, że jest po za smartem, zmuszona byłam nadać wyższą kwotę za taką wysyłkę jako zabezpieczenie by klient nie wybrał takiej dostawy przy pojedynczych sztukach i przeliczyć minimum na koncie do darmowej dostawy tak by wysyłka paletą była dla nas opłacalna (kwota za minimum przedmiotów na palecie).
Co mogę zrobić by nakierować klientów z większą ilością sztuk na to rozwiązanie spedycyjne(jednocześnie z zabezpieczeniem by nie skorzystał z niego klient kupujący pojedyncze sztuki) i czy allegro rozważa zmianę nazwy tej usługi by była czytelna dla klienta końcowego.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@biuroweokazje_pl wysyłki paletowe mają w cenniku dostaw osobną nazwę - Allegro DHL Palety, jest ona dostępna w części: "Przesyłki ciężkie i ponadwymiarowe":
Czy dodałaś tę opcję dostawy?
Tak, ta opcja jest skonfigurowana, właśnie sprawdziłam. Natomiast od strony klienta wygląda to tak jak na screenie. Jeden DHL z smartem, drugi bez. Nic więcej.
Bo DHL Parcel nie świadczy usług transportu paletowego. Tym zajmuje się DHL Freight lub DHL Global Forwarding. Są to dwie odrębne firmy.
Możliwe, ale moje doświadczenie wskazuje, że dzwoniąc do Global kierują do Parcel bo to przesyłka krajowa i oni się tym nie zajmują. Nie wnikam. Nie jest to widocznie odpowiednio czytelne skoro dzwoniąc z linku z helpu allegro odnośnie tej dostawy trafia się gdzie indziej. Nie ważne. Ja przez te zasieki przebrnęłam, ale z opcji praktycznie nie korzystamy bo klienci jej nie odnajdują i nie jest to dla nich czytelne.