anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego allegro interpretuje po swojemu godziny graniczne?

ACQUATICA
#11 Animator

Drogie Allegro - co jest z Wami nie tak. Musiałem użerać się przez godzinę z pracownikiem by wykluczył przesyłkę z jakości - bo nie rozumie w ogóle prostych faktów. 

1. Następuje nadanie etykiety, którą generuję do DHL  - zanosimy do punktu (do Żabki naprzeciwko) - nigdy nie zamawiamy podjazdu, bo kurier ma nas w nosie. Przyjeżdża kiedy chce i ma to gdzieś. Gdybyśmy mogli, w ogóle nie oferowalibyśmy nic DHL-em, ale Allegro to narzuca. 

2. Nadaję przesyłkę przed godziną graniczną. 

3. Nagle dostaje informacje, że oczywiście paczka nie została zabrana, a pracownik Allegro twierdzi...że godzina graniczna dla mojego adresu to 13 a nie 14:30. 

4. Tłumaczę pracownikowi - godzina graniczna dla punktu nadań jest 14:30 - nie ma znaczenia z jakiego ja sobie nadaję adresu na komputerze, ja mogę równie dobrze nadać to będąc w Malezji. Na jakiej podstawie Allegro przypisuje adres nadań w punkcie do adresu takiego jakby to było z podjazdem? To absurd. 

5. Godzina tłumaczenia - aż w końcu wybuchłem i po prostu zgnoiłem pracownika. Tłumaczyłem jak krowie na rowie, że kod pocztowy podjazdu, a punktu to dwie różne sprawy, a pracownik próbował mi wmówić, że godzina nadania liczy się dla...ADRESU firmy XD niezależnie od punktu nadania XD

6. Po godzinie walki - pracownik uznał, że ŁASKAWIE wykluczy przesyłkę. 

Co jest z Wami nie tak? Od kiedy godzina graniczna do punktu nadań - skoro nadaję w punkcie, nie jest brana pod uwagę? To przepraszam, jak biuro będę miał w Rzeszowie ale nadawać będę w Gdańsku to będziecie brać dane graniczne z Rzeszowa? Co to za logika. 

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ACQUATICA Przypadki wykluczeń zamówień z Jakości sprzedaży są weryfikowane na podstawie posiadanych przez nas danych dostępnych w systemie, Waszych zgłoszeń oraz informacji udostępnianych przez przewoźników.

Jak w każdej sytuacji i w tym przypadku nie zawsze wszystko jest oczywiste na tyle, żeby podjąć decyzję w krótkim czasie. Czasami zdarzają się również zwyczajne ludzkie pomyłki lub błędy. 

Proszę Cię o wyrozumiałość i jednocześnie przepraszam w imieniu Allegro.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów