Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro obciąża mnie kosztami przesyłki do klienta. Mam kilka takich zamówień, proszę o wyjaśnienie.
@pepe-lopez a czemu ma Cię nie obciążać, klient płaci Tobie a potem allegro Ci dolicza do salda 🙂
W takim wypadku, każde zamówienie powinno być obciążone kosztem 13,99, a jednak tak nie jest.
@pepe-lopez a jak jest ? szklanej kuli nie mamy opisz dokładnie co dolicza i kiedy ?
wysyłam towar w kilku paczkach, klient opłaca 4 paczki, po czym allegro ciagnie z moich środków tą kasę. Szukam rozwiązania, dziś w nocy zmieniłam cennik, byc może to miało wpływ. Z moich środków poszło 4x 13,99
klient opłaca te paczki, ale Tobie, nie Allegro. To Ty przekazujesz Allegro więc ciągną z twoihc środków, bo one tam są wpłacone przez klienta/ Nie rozumiem czego nie rozumiesz
Bo taki jest cennik allegro, zaakceptowałeś ich regulamin, wszyscy kasują.
Nie mówisz przypadkiem o dopłatach do smarta? Niestety chcesz smartem wysyłać to trzeba płacić. Nie chcesz płacić to sprzedajesz bez smarta ale i tak prowizje od kosztów dostawy skasują, tylko będzie mniejsza.
Swoją drogą jak Ty żeś to zrobił, że masz smarka na firmowym i wysyłkę tylko 1 opcją? To jakiś bonus dla nowych?
Dopłata do smarta w wysokosci 13,99, kiedy to przesyłka tyle kosztuje? Mam tak z 2 zamówieniami, w sumie zpłaciłam ze swojej kieszeni za 5 paczek, dla 2 osób. 5x13,99.
W historii zamówień jest jak byk napisane, przesyłka DPD minus 13.99.
Może pomoże mi tu moderator?
Mam wrażenie ze dalej nie rozumiesz i to poszlo z Teojej kieszeni do której wcześniej pieniądze włożył klient ale trudno
po przeliczeniu kasy zgadza się, masz rację.
W takim wypadku, każde zamówienie powinno być obciążone kosztem 13,99, a jednak tak nie jest.
Wiesz tym mnie zasugerowałeś że kwota jest inna. Skoro liczy 13.99 za paczkę to wszystko się zgadza. Wypłacasz sobie tę kasę wraz z kasą za towar, a doliczają Ci potem ją do rozliczenia.
@pepe-lopez tego nie ogarniesz, ja w przypadku sprzedaży gabarytówki zawsze mam doliczone 10% od kosztów wysyłki