anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego allegro usuwa mi aukcje ?

GrupaDimar
#8 Zapaleniec#

Witam wszystkich.

Allegro dzisiaj usunęło nam aukcje

Jako powód podało:

• W opisie ofert umieszczona była informacja o tym, że dane kontaktowe znajdują się w zakładkach informacyjnych. W polu „Opis" Oferty oraz w jej tytule mogą być umieszczane wyłącznie informacje dotyczące oferowanego Towaru. Takie zapisy mogą także zachęcać do sprzedaży przedmiotu poza Allegro.
  • Opis i/lub tytuł Twojej oferty zawierają informacje, które nie dotyczą oferowanego przedmiotu. Możliwe też, że nie wszystkie zdjęcia w Twojej ofercie przedstawiają sprzedawany produkt.

Czy allegro ma rację, że naruszyliśmy regulamin?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

pinsplash
#21 Demiurg#

@GrupaDimar Algorytmy allegro nie przystają do rzeczywistości i potem są takie kwiatki. Według mnie podejrzane może być np słowo "Nowej" które serwis mógł potraktować jako opis stanu przedmiotu , który powinien być zaznaczony w parametrach - ale to tylko moja zgadywanka...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

GrupaDimar
#8 Zapaleniec#

Mozliwe że to przez opis: Jeżeli zależy Ci na szybkiej dostawie produktu, sprawdź w zakładce dostawa i płatność deklarację czasu wysyłki oraz wybierz sposób dostawy kurierem UPS.

??

oznacz moderatorów

Client:112604949
#11 Animator#

@GrupaDimar Tak, Allegro sobie nie życzy takich treści w opisie oferty. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@GrupaDimar bardzo proszę, abyś zaczekał na odpowiedź drogą mailową. Zgłoszenia są rozwiązywane w kolejności w jakiej o nas wpadną i w tym przypadku moje zgłoszenie wprowadzi jedynie zamieszanie. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

GrupaDimar
#8 Zapaleniec#

CZEKAM JUŻ 15 DNI. UUSUNĘLIŚCIE MI PRAWIE WSZYSTKIE AUKCJE !

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@GrupaDimar 12 lipca otrzymałeś odpowiedź na zgłoszenie o numerze 34640673. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, proszę, abyś kontynuował korespondencję mailową. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów