anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro weryfikuje wiadomość dotyczącą negocjacji?

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#
Korespondencja z zainteresowanym kupnem przedmiotu:

"Witam, mam pytanie odnośnie przysłony - czy w opcji manualnej nastawy przysłona (a w zasadzie jej regulacja) działa z aparatami cyfrowymi?

Witam, tak jak zaznaczyłem w opisie aukcji, obiektyw działa w pełni z lustrzankami cyfrowymi tylko przy ustawieniu przysłony (z poziomu aparatu) na wartość 5.6.Przy ustawieniach na inne wartości wyskakuje błąd.Pozdrawiam
ART_FOTO_0-1647501120654.png

Byłbym zainteresowany, lecz chciałbym negocjować cenę 😉

17 marca
Ceny raczej nie podlegają negocjacji.Ile chciałby Pan zaproponować?
Sprawdzamy tę wiadomość pod kątem zgodności z naszymi zasadami  "

Sprawdzanie wiadomości trwało 2.5h.Po tym czasie wiadomość trafiła do odbiorcy, a od Allegro otrzymałem wiadomość następującej treści:

"W swojej wiadomości wysłanej do 'Libertrador' informujesz kupującego o możliwości negocjacji ceny przedmiotu.

Zależy nam, aby zakup przebiegł bezpiecznie. Możemy to zagwarantować tylko wtedy, gdy całość transakcji, w tym płatność zostanie zrealizowana na naszej platformie.

Pamiętaj, że zgodnie z regulaminem naszego serwisu zabronione jest składanie propozycji sprzedaży towaru poza Allegro.
Ta wiadomość została wysłana automatycznie. Jeśli chcesz się z nami skontaktować, napisz przez formularz. Odpowiemy na Twoje pytania.

Pozdrawiamy
Zespół Allegro

Po pierwsze, w którym miejscu informuję o możliwości negocjacji ceny?Zadałem pytanie w odpowiedzi do zainteresowanego ile chciałby zaproponować.
Po drugie, choćby nawet, to informacja o możliwości negocjacji ceny nie jest zabroniona regulaminem.To moja sprawa za ile będę chciał przedmiot sprzedać.
Po trzecie, jak widać wiadomości poprzez Allegro dochodzą z prędkością błyskawicy (najszybszy kontakt - śmiechu warte).

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Nie do końca się z tym zgodzę. gdyby zaproponował negocjację i sprzedał poza allegro to tak. Ale samo negocjowanie nie jest łamaniem regulaminu, bo można przecież obniżyć cenę na aukcji i i tak tam sprzedać. Szczególnie jeśli chodzi o jeden przedmiot. Wielokrotnie przez lata tak się z klientami dogadywałam. Zawsze szło przez allegro i dopiero teraz znowu coś wymyślają i nagle coś normalnego ma być łamaniem ich regulaminu. 

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@kaliszaneczka-x Dokładnie.Wielu potencjalnych kupujących pyta o niższą cenę, próbuje negocjować i nigdy nie było problemu.Widać, że dodali kolejne słowo kluczowe do swojego Algorytmu.Za chwilę ciężko będzie prowadzić korespondencję z potencjalnym zainteresowanym 🙂

Allegro nie poinformowało tutaj o łamaniu regulaminu, bo do takiego nie doszło, ale szybkość działania ich bota przy sprawdzaniu korespondencji zaczyna bić rekordy prędkości.

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Och wiem. Nie dawno klient nie mógł kupić na aukcji męża. Nie szło kliknąć kup teraz przy aukcji kup teraz z licytacją. Więc mąż ją anulował , wystawił mu nową i wysłał linka do nowej aukcji. Bot to z 15 minut sprawdzał, chociaż od razu widać, że link do allegro. A klient się denerwował, bo mu zależało na zakupie, a aukcja anulowana. Na koniec się okazało, ze allegro błędu nie miało. I to że człowiek przez ponad godzinę w takiej aukcji zakupu nie mógł dokonać, a na nowej aukcji zrobił to bez problemu nie było żadnym błędem.  Kiedyś im wyślę do spłaty fakturę za pogryzioną z nerwów klawiaturę przez takie akcje xD

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@kaliszaneczka-x @ART_FOTO phi, amatorzy... 😎 Kilkadziesiąt zablokowanych wiadomości i podobna liczba zgłoszeń do botów zwanych doradcami, bo wiadomości blokowane za linkowanie do sklepu... na Allegro. Problem w tym, że w stopce mailowej adres naszej domeny, która przekierowywała na stronę allegro.pl. Bot ślepy, ci tzw. doradcy jeszcze bardziej. I zdziwieni, że tak można ustawić. 🙄

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@Client:44052296  tyle że tutaj żadne zasady nie zostały złamane.Poprostu dodali kolejne słowo klucz do swojego Algorytmu, co jak widać "ułatwia i przyspiesza" korespondencję 😫

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

Cenzura nawet na AG.Zmiana tematu przez moderatorów.Pytam jakim prawem, skoro tytuł odnosił się do prędkości przekazywania wiadomości przez Allegro, a nie ich treści? Usunięcie wpisu @Client:44052296  do którego odniosła się @kaliszaneczka-x, co spowodowało że jej wpis nie wiadomo do czego się odnosi.Normalnie jak w rosyjskiej TV😎

oznacz moderatorów