Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na liście Zamówień mam w dalszym ciągu widoczne pozycje gdzie kupujący nie dokonał wpłaty.
Allegro zwróciło prowizję więc wszystko niby w porządku, ale na stronie Inpost od razu wyskakują informacje o nadaniu przesyłek do tych zamówień.
Jak to wykasować (wyczyścić) by zniknęło przynajmniej na Inpost.
@numizmaty_pl ja w allegro w zamówieniach zmieniam status na anulowane a w inposcie w menadżerze one nawet mi się nie pojawiają .
ja się nie spotkałem z czym takim, że nieopłacone zamówienie pojawiło się na liście do wygenerowania (jako niewygenerowane) listu przewozowego.
Anulowane mam 3 zamówienia kupującego i od 23 stycznia, Allegro przyznało rabaty transakcyjne... a na Inpost wisi do realizacji 3 wysyłek. Dodam że kupujący dokonał ponownego zakupu dzień później według mojej podpowiedzi - nie 3 zakupy i 3 wysyłki jak to zrobił, a całość 1 zakup i jedna przesyłka.
@numizmaty_pl dziwne bo u mnie nie pojawiają się nieopłacone zamówienia w menadżerze paczek 😞
sprawdziłem przed chwilą i dalej wiszą: Data transakcji 2022-01-23
@numizmaty_pl ja mam ustawione tak i mi nie pokazuje zbędnych 🙂 zmień to pozbędziesz się nie opłaconych 😄
dokładnie też tak mam, ale nic to nie daje
Jeśli się pojawią to musiały być opłacone, anulowane i środki zwrócone, nie ma innej opcji
Dzień dobry,
rozumiemy, że zamówienie nadal jest widoczne w panelu Allegro? Jeśli tak, prosimy spróbować dodać numer przesyłki do danego zamówienia.
Jeśli zamówienie zostało obsłużone wcześniej jakąś przesyłką wystarczy dopisać ten numer w panelu Allegro (Moja sprzedaż -> Zamówienia -> Akcje -> Numery przesyłek). Przedstawione rozwiązanie spowoduje, że import Allegro nie będzie już zwracał tego zamówienia z filtrem niewygenerowane.
W przypadku dalszych pytań prosimy o wysłanie wiadomości z opisem sprawy na adres pomoc@inpost.pl
@InPost ??? klient nie opłacił - sprzedawca dostał zwrot prowizji - zamówienie anulowane
Jak dodać numer przecież klient dostanie informację że jest paczka do niego 😞 będzie miał też taką informację w zakładce zakupy 😞 mimo że nie opłacił zamówienia 😞 a skąd ma mieć taki numer skoro nie wygenerował etykiety ???
U mnie się nie pojawiają zamówienia nieopłacone 🙂
W sedno!. Tak to wygląda i na Allegro i na Inpost, zdjęcia
Jeżeli sprzedawca wygeneruje etykietę ale jej nie opłaci tylko usunie to zamówienie zmieni status na wygenerowane.
Dzień dobry. Nadanie przesyłek jest niemożliwe. Czy Inpost może usunąć te zestawienia?. Albo inaczej - kto może mi to usunąć?.
Tak, ale niestety nie usuniesz anulowanych opłaconych zamówień, znikną dopiero po roku, ja za każdym razem muszę pamiętać których do generowania nie oznaczać, a jak się zapomnę to leci do klienta numer nadania paczki, potem usuwam z konta allegro i tak w koło macieju.
Trochę niedopracowany jest ten import.
Dzień dobry. Nadanie przesyłek jest niemożliwe. Czy Inpost może usunąć te zestawienia?. Albo inaczej - kto może mi to usunąć?.