Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro wydłuża przewidywany czas dostawy, który widzą kupujący w moich ofertach w weekend.
Czas na wysyłkę mam zadeklarowany na 2 dni roboczy, czyli w weekend kupujący powinni widzieć dostawę na środę dla Inpost i środa-czwartek dla Poczty a widzą czwartek lub czwartek-piątek.
Wszystkie przesyłki wysyłam, nadaję, kurier odbiera-skanuje DRUGIEGO dnia roboczego od otrzymania wpłaty, 0 opóźnień w wysyłkach / 100% nadań w terminie.
O co chodzi, czy ktoś ma ten sam problem? Algorytm ma zmienione parametry na weekend +1 dzień?
Kinga
Dzień dobry.
Kiedy przestaniecie wprowadzać moich potencjalnych Klientów w błąd?
Weekend i znów mam dodany jeden dzień do czasu dostawy jaki widzą kupujący w moich wszystkich ofertach w sobotę-niedzielą.
Wszystkie opłacone zamówienie w sobotę i niedzielę ZAWSZE wysyłam we wtorek i w ŚRODĘ są u kupujących (nie dotyczy Poczty Polskiej), skuteczność wysyłki ma 100%.
Proszę PONIEDZIAŁEK dla zakupów weekendowych traktować jako pierwszy dzień roboczy zgodnie z art. 129 § 1 k.p. dot. informacji: cytat:" przypadku zamówień w weekendy poniedziałek jest traktowany jako wysyłka tego samego dnia..." oraz obliczanie/pokazywanie w moich ofertach przewidywanego czasu dostawy zgodnie z Waszą ogólnodostępną prezentacją:
Kinga
Allegro wydłuża przewidywany czas dostawy, który widzą kupujący w moich ofertach w weekend.
Czas na wysyłkę mam zadeklarowany 2 dni roboczy, czyli w weekend kupujący powinni widzieć dostawę od środę a widzą od czwartek. Gdzie podziała się środa?
Skuteczność wysyłki mam 100% OD ZAWSZE (nie tylko 30-90 dni). Wszystkie opłacone zamówienie w sobotę i niedzielę wysyłam we wtorek (skanowanie przesyłki przez kuriera ok godz.14) zgodnie ze wskazaniem na powyższym zdjęciu oraz raporcie skuteczności wysyłki
Kontynuacja wątku z września 2023: Odp.: Dlaczego Allegro wydłuża czas dostawy w moich ofertach w weekend? - Społeczność Allegro - 6423... tam już mi nikt z Allegro nie odpowiada - chyba moje pytanie było kłopotliwe.
Kinga
@diegoaragon Otrzymałeś już wyjaśnienia we wskazanym wątku. Mechanizm działa prawidłowo.
@w_kiwi dzień dobry,
nie otrzymałem, ani nie OTRZYMAŁAM odpowiedzi na moje pytanie. Przedstawione zostały sprzeczne informacje takie jak, że zamówienia opłacone w weekend mogę wysłać do środy, ale nie mogę bo "poleci" mi wysyłka w terminie, oraz informację, że poniedziałek wg Allegro nie jest dniem roboczy - co jest niezgodne z definicją dnia roboczego np. w kodeksie pracy.
Nadal Allegro wydłuża przewidywany czas dostawy, który widzą kupujący w moich ofertach w weekend.
Czas na wysyłkę mam zadeklarowany 2 dni roboczy, czyli w weekend kupujący powinni widzieć dostawę od środę a widzą od czwartek. Gdzie podziała się środa?
Kinga
...a jeszcze zapomniałam dodać, że problem z błędnie wyświetlanym przewidywanym czasem dostawy, który widzą kupujący w moich ofertach w weekend pojawił się kilka miesięcy temu. Natomiast przez kilka lat (2-3) wyświetlało się prawidłowo, dostaw od środy dla zamówień opłaconych w weekend przy 2 dniach na wysyłkę i wtedy "mechanizm" działał prawidłowo.
Proszę o przekazanie mojej sprawy do odpowiedniego działu.
Dziękuję, Kinga.
@w_kiwi @la_nika @ko_alka co mam zrobić aby, dla zakupów weekendowych nie gubiła się środa i właśnie środa wyświetlała się jako przewidywany dzień dostawy dla wysyłki 2 dni?
Zamówienie weekendowe i tak muszę wysyłać we wtorek (zgodnie z informacją na powyższym zdjęciu) i od środy są u kupujących.
Kinga