anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego dostaję maile o usunięciu ofert?

COMTER
#11 Animator#

O co chodzi z paroma mailami od Was o usunięciu dużej ilości aukcji? I jeszcze usuwacie mi aukcje bez możliwości  wznowienia czy wystawienia podobnych , po usunięciu jakiś błędów? Przecież takie działanie dodaje z jeden czy dwa dni pracy na ponowne wystawianie itd? Zapłacicie za te stracone dni? i te maile nieprawdziwe. Sprawdzacie donosy przed usunięciem aukcji, czy to prawda?

dostaliśmy zgłoszenie, że Twoja oferta może naruszać regulamin Allegro i/lub przepisy prawa. Zweryfikowaliśmy ją i usunęliśmy ze wszystkich rynków, na których była dostępna.

Jeśli w Twojej ofercie były opcje promowania, zakończyliśmy je.

Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje.

W trakcie trwania Twojej oferty parametr “stan” przedmiotu uległ zmianie.

Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości.

Jeżeli chcesz oferować produkt z innym parametrem “stan”, wystaw nową ofertę.

Dodatkowe informacje:
Zasady dotyczące wystawiania i opisu
Co powinien zawierać dobry opis oferty
Regulamin Allegro
Załącznik nr 2 do Regulaminu Allegro

Chodzi o oferty:

Wielokrotne naruszanie zasad może doprowadzić do zawieszenia konta.

Jeśli chcesz się z nami skontaktować skorzystaj z formularza - jeśli napiszesz w odpowiedzi na to powiadomienie, Twoja wiadomość do nas nie trafi. Jeśli chcesz odwołać się od naszej decyzji, sprawdź jak możesz to zrobić.

Pozdrawiamy,
Zespół Allegro

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

matt_rose
Moderator
Moderator

@COMTER Dziękuje za zgłoszenie.

Sprawdziłem i widzę, że stan oferowanych produktów był zmieniany z "Powystawowy" na "Nowy". Tak jak zostało to wspomniane w załączonej przez Ciebie wiadomości e-mail, jeżeli chcesz zaoferować produkt z innym stanem, wystaw proszę nową ofertę.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

COMTER
#11 Animator#

To proszę przy tych usuniętych koniecznie dodać wystaw podobną. Wystawianie znowu tylu aukcji zajmie mi dużo czasu bez opcji wystaw podobną, bez opisu zdjęć itp. Nie dodawajcie mi pracy za takie bzdury.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@COMTER Dziękuje za sugestię, przekażę dalej 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

COMTER
#11 Animator#

To nie sugestia. Chcę je wystawić teraz i potrzebuję wystaw podobną.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@COMTER Rozumiem i bardzo mi przykro, ale niestety, w tej chwili nie jest to możliwe. Dlatego jeszcze raz dziękuje za opinię, przekażę do odpowiedniego działu.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

COMTER
#11 Animator#

A może Pan mi wznowić  czy coś zrobić żebym mógł je pozmieniać?Cofnąć to usunięcie?  Bo teraz są poprawne.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@COMTER Niestety nie jestem w stanie tego zrobić, przykro mi. Jedynie pozostaje możliwość wystawienia nowej oferty.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

binamarket_sklep
#1 Nowicjusz#

Mam podobna sytuacje, natomiast regulamin wskazuje wyraźnie, że "W przypadku Oferty z opcją Kup
Teraz, Sprzedający nie może dokonać skutecznej zmiany jej treści wobec Kupujących, z którymi zawarł
umowę sprzedaży w ramach Oferty." W przypadku usuniętych ofert nie została zawarta umowa kupna, więc skąd decyzja o usunięciu ofert?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@binamarket_sklep Podaj proszę numery ofert, o których wspominasz. Sprawdzimy 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

COMTER
#11 Animator#

Niestety w tych mailach od allegro są tylko tytuły. A gdzie znajdę numery?

oznacz moderatorów