Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pod koniec lutego dzwoni pracownik i informuje mnie, że mogę przedłużyć godziny graniczne Allegro Delivery (Allegro One Box, One Kurier).
Mamy 12:00 zmieniamy na 13:00. Naiwnie wierzymy, że coś się zmieniło. Nie szalejemy pomimo że dla naszego kodu godzina graniczna zlecenia podjazdu to 16:20. I co k..pa. Nie jesteście w stanie zrealizować podjazdu zleconego o 13:15.
Więc po co dzwonicie i wkręcacie poważnych ludzi (sprzedawców i klientów). A wasza obsługa jeszcze powie, że można złożyć reklamację - nie posiadają szkolenie lub przemilczają znaną im odpowiedz "Regulamin Allegro Delivery”, § 15. REKLAMACJE, punkt 4, usługa zlecenia odbioru przez kuriera nie jest gwarantowana przez Operatora, dlatego reklamacji nie uznaję."
Paczki leżą. Pozostaje rozesłać informację , że coś takiego jak Allegro Delivery musimy oferować pod przymusem i niech się wyżywają na Allegro a nie na negatywach do transakcji.
@zak_pr Bardzo mi przykro, że zaistniała taka sytuacja, rozumiem, że jest ona nieprzyjemna. Proszę, wskaż numery przesyłek, które nie zostały odebrane w terminie.
I tu dochodzimy do kolejnego problemu. Obsługa Allegro wie po zgłoszeniu o problemie i ma świadomość że przesyłki nie zostaną odebrane w zleconym dniu. Jednocześnie bawi się w odpowiedzi "Aktualnie przesyłki nie zostały uznane przez system za opóźnione w nadaniu, więc nie obniżają Państwu jakości sprzedaży, natomiast będziemy monitorować sprawę i gdyby system uznał je jako opóźnione ze względu na brak podjazdu kuriera na czas, przekażemy sprawę do odpowiedniego działu z prośbą o wykluczenie zamówień z jakości."
Czyli czekają do godziny 00:00 po której pojawi się nam w statystyce informacja o niezrealizowanych w terminie spedycjach. Jest sobota w właśnie się to objawiło. Listing ofert leci. Pewnie Jeszcze mamy poczekać z 24h zanim ktoś ręcznie wprowadzi już zgłoszone numery przesyłek. Czyli gdzieś w poniedziałek się to poprawi.
Chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt że skoro Allegro wystawia nam FV to jesteśmy dla nich klientem. Mam jak chłop pańszczyźniany i prosić Pana aby wyłączył coś ze statystyki (nie da się zrobić tego na przycisku) . Jedynie co oferujecie to "kurier nie odbiera ale podam panu do niego numer" No bez jaj (dlaczego miałby od kogoś innego jak nie odbiera od pracodawcy) ! Ja mam dzwonić za Waszym pracownikiem/zleceniodawcą i wyjaśniać czemu się nie pojawił.
Zapewne pojawi się kolejny problem np. negatyw od klienta za brak dostawy. I co wtedy ? Nie usuwamy ALE proponujemy skontaktować się z klientem i wyjaśnić sprawę - sami sobie wyjaśniajcie w takich sytuacjach. Nie ogarniacie dostaw to przyjmijcie to na klatę albo wywalcie przymus posiadania Waszego przewoźnika.
@zak_pr no juści , Dpd potrafi mi odebrać paczkę i o 18:00 , ale nieeeee , ,nieeeema 10:00 i koniec dla łónów ,zastanawiam się czy jeszcze nie przestawić granicznej na wcześniejszą . ,, Jak Kuba Bogu .... . Chłopaki z Inpost przyjeżdżają jak w zegarku , PP pod nosem , nadam o 16:00 i rusza na sortownię .
zak_pr Wkręcają tych co się dają wkręcać 😉 Do mnie też dzwonili abym zmienił godzinę graniczną z 5 rano (taką mam ustawioną) na 14 😂, chyba zmienię ale na 2 w nocy. Takie godziny graniczne mają wiele zalet. Po pierwsze masz dodatkowy jeden dzień na wysyłkę dla nieszczęśnika który po tej godzinie tą formę dostawy wybierze, po drugie ludzie wybierają przesyłki szybsze przez co będzie ich mniej i eliminujesz najgorszych kupujących, którzy chcą towar mieć na jutro a wiadomo, że jest mała szansa, że to dojdzie. Tobie mdrogeria też to polecam 🙂
Ja mam ustawione na 00:01 ale do menie nikt nie dzwonił jeszcze 😅
A in-posta mam praktycznie do 14:00 ustawionego 😝
Czyli nadal jest "standard Allegro" i to nie tylko u mnie.
Allegro DPD - poniedziałek to odbiór do 09:00 - bo tak jedzie w poniedziałek i już nie będzie się wracał. W pozostałe dni - tuż po 11:00.
Allegro UPS - generalnie to po 11: 00 i nie problemów z odbiorem - pomijając fakt, że np, kurier dzwoni mi w czwartek, że nie odbierze przesyłek, bo ma wywiadówkę. W piątek też nie odbierze, bo ma za dużo zleceń. Czyli odbierze dopiero w poniedziałek....
A co ja mam odpisać klientom? - bo Allegro i tak się "wypcha sianem" i zwali wszystko na sprzedawcę.