anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego kupujący w zamówieniu nie podał koloru?

kostas11
#21 Demiurg#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  powiedźcie mi dlaczego kupujący w zamówieniu 91dafe40-677b-11ed-9601-d5f37b76177c nie podał koloru mimo że jest to wymagane pole ( tak mam zaznaczone w ofercie ) ???

________
Κώστας
oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Agent051
#16 Inspirator#

@kostas11 chętnie razem z tobą poczekam na odpowiedź moderatorek, chociaż na cuda nie liczę. Problem jest od dawna i jakoś nikt nie potrafi wyjaśnić jego przyczyny. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Agent051 rozumiem jak by klient wpisał kropkę, spację lub co innego to bym to widział, bo był by napis wiadomość od kupującego, może powodem jest to że w zakupie były dwa produkty w jednym wymagany kolor a w drugim nie ma wyboru ale mam zostawione pole na wiadomość ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@kostas11 to jest norma, że płatność przechodzi bez podania danych. Ostatnio trochę się poprawiło, jest „tylko” ok. 20% zamówień bez danych. Ale może wynika to z pogrubionych informacji w opisie oferty. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 Pole "Uwagi do zakupu" jest dostępne w formularzu dla zakupu zawierającego produkty z tych ofert. Kwestię obowiązkowości jego uzupełnienia wyjaśniam. Dam znać, gdy dostanę odpowiedź.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@nat_not  Tutaj nie chodzi o wprowadzenie obowiązkowości, bo klienci i tak będą taki nakaz ignorować, omijać, zapominać.  Prostsze jest wprowadzenie okienka "Kolor obojętny"  z  domyślnie zaznaczonym ptaszkiem.  Przecież tak rozwiązać to  potraficie doskonale... 😂

oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@br. to działa na zasadzie, że jeżeli kupujący nie uzupełni danych, to nie powinna przejść płatność. Ale niestety, płatność bardzo często przechodzi.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Agent051 "... płatność bardzo często przechodzi."

Przecież to logiczne,  kasa najważniejsza. A kolor nieważne,  zawsze jakiś kolor będzie, w ostateczności będzie zwrot - i znowu świeża kasa...😀

oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@br. z kupującymi często nie ma kontaktu, na wiadomości przez allegro nie odpowiadają, bo ich nie czytają, a telefonów nie odbierają, zresztą ja muszę mieć dane na piśmie (jest ich sporo i łatwo o pomyłkę), co skutkuje tym że wiszą niezrealizowane zamówienia. Albo kupujący sam się zorientuję że nie dostał zamówienia (co wcale nie jest takie oczywiste) i otwiera dyskusję albo po 2 tygodniach zwracam kasę i zamykam temat. Nie wspomnę już jak wygląda moja terminowość wysyłek 😁

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@nat_not kolejne zamówienie 455415c0-6834-11ed-adb8-9ffe78354473 z brakiem koloru 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 Dostałam potwierdzenie, że przypadek transakcji, którą wskazałeś, jest wynikiem prowadzonych obecnie testów. To dlatego kupujący nie musiał podawać dodatkowych danych dotyczących zamówienia.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:94057046
#14 Krzewiciel#

@nat_not Jeżeli dobrze rozumiem, wszystko co jest wymagane może nagle nie być wymagane, a wszystko opcjonalne może pewnego dnia stać się wymagane... bo robicie testy na produkcji.

Informowanie o tym z absolutną powagą jest godne podziwu. Ja schowałbym się ze wstydu musząc o tym informować.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@nat_not ? test ? to czemu ja mogę zaznaczyć wymagane pole ale klient nie musi wypełniać ?

Testujecie cierpliwość sprzedawców 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

annas14-firma
#16 Inspirator#

Wygląda to na donos do pracodawcy na współpracowników.

Przekażę co mi powiedzieli, choć wiem że do niedorzeczne i wzbudzi niepożądane reakcje.

Ale przecież tak mi powiedzieli. Ja nie muszę się na ty znać.

To są już odznaki nadchodzących dużych zmian. Niestety wymuszonych.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@nat_not kolejne bez podanego koloru a752d660-6aa7-11ed-8922-dfcf6cbac56e

Czyli rozumiem że Ci co piszą są objęci testem i muszą wpisywać ? 

Bo w drugą stronę to raczej test nie maił by sensu, chyba że nie kumam o co chodzi 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów