anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego mamy oznaczać wysyłane paragony?

kostas11
#21 Demiurg#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Wy chyba tam siedzicie i się zastanawiacie jak by tu utrudnić sprzedawcy życie, po co dodatkowa praca w oznaczaniu wysłanego paragonu ???

ddd.jpg

________
Κώστας
oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 te ikony mają ułatwić pracę, zmieniliśmy je na bardziej intuicyjne, ale to my je oznaczamy przy zamówieniach, jeżeli kupujący zaznaczył w formularzu opcji dostawy i płatności, że chce otrzymać fakturę, a sprzedający jeszcze jej nie wystawił. Ta z zrzutu oznacza, że dodałeś numer przesyłki do zamówienia (jak na nią najedziesz kursorem to powinna być informacja co oznacza).  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ZapfCreation
#11 Animator#

Dzisiaj ikonki pojawiły się przy wszystkich opłaconych zamówieniach, a nie tylko tam gdzie klient wybrał fakturę. Przez co zamówienia z wymaganą fakturą nie są już tak dobrze widoczne jak wcześniej. Teraz są dwa rodzje ikonek faktura i dowód zakupu.

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

@la_nika 

Allegro i jego intuicyjność i ułatwienia ...

a świstak siedzi i klika

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@la_nika chodzi mi o paragon, teraz muszę wejść i zaznaczyć że został wysłany poza allegro 😞 a to dodatkowa praca, a skoro to wprowadziliście, to jak znam życie zaraz będzie to obowiązkowe i liczone do statystyk  😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Poważnie ? Czy sobie jaja robicie ? 

oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

@la_nika  Pani Moniko a co nam "grozi" jesli olejemy tę ikonkę i nie będziemy klikać ani, że paragon poza allegro ani  ściągać do allegro?

Żeby kliknąc paragon poza allegro zużyłam 30sek  (ze stoperem) , żeby ściągnąc paragon z systemu, zapisac go jako plik i ściągnąć ten plik do allegro zużyłam 3:50 min. Pomnożyć to przez ilośc wysyłek i widzę, że to zabiera mi sporo czasu, ktory mogę poświęcic na inną czynność.

Szkoda mi czasu na takie głupoty, jeszcze faktury to może i tak, bo mniejsze zużycie papieru, drukuję jedną dla siebie a drugą wysyłając jako plik do odbiorcy, chce to niech sobie drukuje, nie chce - niech nie drukuje. Paragon i tak zawsze wkładam do paczki.  Drzewa trzeba oszczędzać !!

oznacz moderatorów

annas14-firma
#16 Inspirator#

@AptekaNatolinska Faktury to za 9 miesięcy będziemy obowiązkowo wystawiać w KSeF 

Jak ktoś chce to już może ale nie słychać jeszcze czy Allegro planuje nowość w tym względzie.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kostas11 to żaden obowiązek , osobiście nie przesyłam faktur tylko wkładam do paczki , ikonki są czarne i niech se takie będą .Jak Cię to bardzo w oczy kole to oznaczaj opcję ,,Dowód zakupu został wysłany poza Allegro ,,

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Szkoda, że wykonane polecenia nie są oznaczone na szaro, a te niewykonane na pomarańczowo.

Coś w rodzaju -  niewykonane: mają widoczny pomarańczowy kolor ( alarm!),  a stare wykonane: szary .

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@CHECINIAKI dziękuję za Twoją uwagę, jest odwrotnie. Wykonane mają pomarańczowy symbol, a niewykonane szary - wymagają akcji. Dla mnie to bardziej intuicyjne, że wyszarzone są elementy nieaktywne lub kiedy coś nie zostało zrobione.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Czy można coś zrobić by te ikonki bardziej się różniły ?

Teraz bardzo trzeba się wpatrzyć. Łatwo o pomyłkę.

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

To prawda. Ikonka FAKTURY niewiele różni się od ikonki PARAGONU. Nie wszyscy sprzedający mają sokoli wzrok, np. ja. Trzeba bardziej uwidocznić Fakturę.

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Spoko, przyzwyczaję się 🙂

oznacz moderatorów

annas14-firma
#16 Inspirator#

@la_nika "Dla mnie to bardziej intuicyjne, że wyszarzone są elementy nieaktywne lub kiedy coś nie zostało zrobione."

Całe moje 40 letnie doświadczenie pracy na sprzęcie cyfrowym (biurowym i przemysłowym) mówi mi: 

Nieaktywne, nie zostało zrobione - szare niewidoczne - nie zostanie zrobione.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria właśnie w tym rzecz że nie mam zamiaru do każdej paczki wchodzić i zaznaczać szkoda czasu 🙂 więc zostawiam czarne ! ale zaraz będzie to liczone do statystyk 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

Aż dziwne, że Allegro dodało coś przydatnego dla sprzedających. Do każdego zakupu dodaje fakturę, nie muszę teraz sprawdzać czy już dodana czy jeszcze nie. 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@Agent051 a te faktury to na podstawie paragonów robisz? Czy jak leci wszystkim, pytam bo zasnawiam się nad jakimś ułatwieniem sobie pracy

oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@Halfrunt Nie używam kasy fiskalnej. Przy sprzedaży konsumenckiej wystawiam faktury imienne, które w przeciwieństwie do paragonów mogę wysyłać mailowo.

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Ja też nie używam kasy fiskalnej. Paragony drukuję z Subiekta i wkładam do paczki. Każdy paragon ma formę płatności: zapłacono przelewem. Czy robię właściwie? Płatność za towar tylko z góry.

oznacz moderatorów