Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro blokuje wypłatę żądając weryfikacji konta do wypłat. Po 1 wykonałem przelew weryfikacyjny na 1.01 pln.
po drugie uzupełniłem dane.
po trzecie nie wyślę skanu dowodu osobistego jest to zabronione w Polsce no chyba, że jesteście bankiem które mają osobne pozwolenie na to.
po czwarte jeżeli do jutra nie zostaną odblokowane pieniądze to zgłaszam sprawę stosownym organom ścigania.
Pieniądze nie są własnością allegro a moją i nie pozwolę by sobie leżały na ich koncie i pracowały jako choćby odsetki od kapitału. w związku z tym
po piąte zaczynam naliczać odsetki tak jak allegro nalicza za opóźnienia wpłat prowizji.
@krha weryfikacji wymaga operator płatności i to PayU przesyłasz swój dokument tożsamości. W ustawieniach wypłat znajdziesz guzik "Przejdź do PayU", w którym powinieneś załączyć dokument tożsamości.
Weryfikacja tożsamości może być przeprowadzona przez operatora płatności i ma swoją podstawę prawną (Ustawa z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (tekst jednolity Dz.U. 2018 poz. 723)).
Proszę się w takim razie zapoznać z ta ustawą dotyczy kwot powyżej 15 tys i dodatkowo mówi że to powinno być bezgotówkowe. Dotyczy podmiotów gier hazardowych kasyn itp. Proszę się nie zasłaniać jakimiś bezpodstawnymi przepisami. Dokumentu nie wyślę bo uznaję to za próbę wymuszenia danych. W dniu jutrzejszym 15 grudnia zgłaszam sprawę na policję i do UOKIK. Od poniedziałku 18 grudnia 2023 zaczynam naliczać odsetki ustawowe oraz rozpoczynam procedurę pozwu sądowego.
Opisz jak się sprawa skończy, jaki będzie finał!