Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jestem w szoku widząc, że Allegro dodało nad każdą ofertą "INNE OFERTY TEGO PRODUKTU" i przy tym "Najtaniej Od" - klikamy i mamy gotową listę z "Dodaj do koszyka" od innych sprzedawców.
PRZECIEŻ TO JEST CHORE - !!!
@_Likos_ jeżeli chcesz, żeby ads miał sens, to musisz ze swojej oferty wybrać te produkty, które są najczęściej poszukiwane i kupowane przez klientów. I tylko takie produkty warto reklamować adsem. W ads exspress algorytmy wyszukują w twojej ofercie produkty, które mają największą szansę na sprzedaż, nie zawsze jest to zgodne z rzeczywistością. Ty sam najlepiej wiesz, co klienci u najczęściej oglądają, ale rzadziej kupują bo kto inny ma taniej. Może warto zastanowić się nad obniżką ceny tych produktów i promować je na „dużym” adsie. Chociaż, to też nie zawsze gwarantuje sukces. 😏 Algorytmy Allegro są nieprzewidywalne i chyba ciągle ktoś w nich grzebie.
@konto zamknięte wiem o tym. Problem jest w tym że niezależnie czy to ADS express czy duży ADS je nie mam zastrzeżen co do skutecznosci reklamy.
Problem jest że ja płacąc za reklame nie jestem w stanie zrobić najniższej ceny. I moje rozważania szły ku temu czy nie wyłaczyć reklamy i obnizyc ceny wiekszości produktów.
Skoro i tak reklame mam za free bo ktoś za nią płaci.
Wyłacznie reklamy to znaczne obniżenie kosztów i wówczas bede w najtanszych ofertach w top 3
O ile oczywiscie produktyzacja zacznie poprawnie działac
@_Likos_ jest to jakieś rozwiązanie i zapewne przez 2-3 miesiące nie odczujesz spadku sprzedaży. Ale, wiesz jak jest. Dla Allegro sama prowizja od sprzedaży to za mało.
@konto zamknięte własnie stąd moje przemyślenia. Jesli wiekszość sprzedawców sie połapie że reklamuje konkurencje wówczas wpływy z reklam spadną.....
Może wówczas ktoś w allegro sie domyśli że w reklamowanych ofertach nie powinno być linków do konkurencyjnych ofert. Jesli ktoś płaci za reklame to ma prawo czuć sie w jakiś sposób chroniony.
Reklama ma wyróżniać sprzedawce A nie linkowac do konkurencji
Tak samo można coś sprzedać na allegro za 1 zł i stracić nawet jak ten przedmiot masz za darmo.
@_Likos_ nie liczę na taki cud 😁
Jako kupujący zwykle kupuję w licytacjach . Pierwsze co zaznaczam w kategorii to te które się kończą w chili w której tam zaglądam omijając te które mają wyróżnienia gdyż z doświadczenia wiem że te kończą się drożej .Jako sprzedawca nie mam przekonania do wyróżnień ,korzystam tylko jak mam jakieś darmowe .Opłacanie nie jest dla każdego opłacalne ,zależy co i w jakiej ilości sprzedaje.
Aktualnie idzie a właściwie już poszło to w tą stronę, że wyłącza się adsy, wyłącza promo oferty (a tu już na dzień dobry jesteśmy do przodu o 50-100% prowizji). To co oszczędzisz przenosisz na obniżenie ceny produktu .... i boom jesteś u całuj konkurencji w zakładce "najtaniej od" 😄 Dotyczy to zwłaszcza produktów łapiących się na SMART.
Jeden buli za promo i reklamy a drugi ma zwykłą ofertę na najniższej prowizji i zgarnia ruch.
Drugi efekt takiego działania ceny się szybko zarzynają.
Pokazywanie najtaniej od to szanowne Allegro Kompletne nieporozumienie.
I jeszcze ładna grafika. Tak to teraz wygląda na wielu ofertach. Robisz git cenę - zero kosztów promowania etc... Jesteś u wszystkich za free - przy okazji oczywiście oczywiście kończy się to zajechaniem cen. Jeden sprzedawca zajmuje całość.
Wznowię temat, bo zaobserwowałam kolejną ciekawą nieprawidłowość, informacja "najtaniej od" czy "najszybciej od" nie pokazuje się we wszystkich kategoriach. Ostatnio zniknęło np. w kategorii Moda. Czyli sprzedawcy z tego działu mogą promować swoje oferty i być na topie, ale np. w kategorii Dziecko, nie ma sensu inwestować w reklamę bo napędzamy klientów konkurencji z niższymi cenami. Może szanowne Allegro wypowie się o co chodzi, czy wyłączycie to wszędzie, czy będą lepsi i lepsiejsi?