Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od kilku tygodni, statusy przesyłek sie nie aktualizują. nie widac w związku z tym czy przesyłka została nadana czy też nie. nie wiem tez w jakis sposób allegro odczytuje terminowość wysyłek.. mam nadzieje ze nie po statusie
@FAST_SC a poprawnie eksportujesz zamaskowany email? U jakiego przewoźnika i ewentualnie podaj przykładowe zamówienia.
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
nie rozumiem o jaki eksport chodzi. etykieta generowana jest w panelu, automatycznie. do tej pory nic sie nie zmianiało i wszystjko działało. nagle przestały sie aktualizowac statusy. nie wiem jaki ma to zwiazek z emailem. w przypadku paczkomatów o ona nie ma zandych maili, dhl nie podaje maila. dotyczy wszystkich wysyłek. kiedys nie aktualizowały sie tylo Allegro One. teraz zadne
@FAST_SC o jakim panelu piszesz? WzA czy generujesz ze swojego narzędzia?
Panel zamowien z allegro
@FAST_SC podaj kilka przykładowych zamówień gdzie status przesyłek nie zmieniły się i poczekaj na pomoc moderatorów. Ja się nie spotkałem z takim problemem.
@FAST_SC Nie widzę na Twoim koncie obniżenia jakości sprzedaży. Wszystko wydaje się być w porządku.
Co masz na myśli "statusy przesyłek nie aktualizują się"? Gdzie powinny się aktualizować?
Juz tłumaczę, obok zamówienia z prawej strony jest okienko statusu zamówienia: nowe . po zrealizowaniu, etykiety i odebraniu przez kuriera, status zmieniał sie automatycznbie na wysłane. teraz pozostaje nowe, nawet jak paczka jest odebrana. jest to uciazliwe gdyz nie widzimy czy zamówineie zostało juz zrealizowane.. trzeba wejsc głebiej w szcególy. oczywiscie mamy panel presty.. i tu pojawia sie dodatkowe pytanie. jesli chcę korzystać z kuriera rozliczanego z allegro, nie na naszej umowie, czy jesli bedę generował etykiety przez prestę, koszty sa po mojej stronie ? czy sposób rozliczenia wynika z ustawien sprzedazy? najchetnbiej bym wszystko generował z panelu presta, bo jest mi łatwiej, wtedy tez aktualizuja sie ststusy. ale chciałbym aby za wysyłki rozliczac sie z allegro.
@FAST_SC nie są to statusy przesyłek tylko zamówień. W ustawieniach zobacz czy masz zaznaczone akcję w sekcji Zmiany statusów .
Jeżeli Presta importuje wszystkie dane poprawnie nie powinno być problemu z nadawaniem
tak zamówien, niefortunnie nazwałem. nie mogę tego zautomatyzować, bo jest niepodswietlone. może inaczej- jesli w Allegro , mam ustawione ze kurier ma byc z Allegro- to czy realizując etykiete w Prestashop - będzie to liczone w koszcioe aleegro czy moim..? co jest nadrzedne? miejsce generowania etykiety czy ustawienie w allegro?