anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego wciąż wyświetla się język angielski

Casemi1
#9 Pomysłodawca#

od trzech dni notorycznie mimo braku zmian z mojej strony ustawień ALLEGRO ukazuje mi się w j angielskim. Komputer automatycznie próbuje to naprawić jednak nie wszystko jest dokładnie tłumaczone. Kolejny raz sprawdziłem wszystkie ustawienia w komputerze oraz na stronie allegro wyłączając automatyczne tłumaczenie. od nowa wszedłem w każde ustawienie allegro które oferuje tłumaczenie i nic to nie dało. Czy znów są jakieś naprawy robione czy mam dalej kombinować żeby w ojczystym języku móc czytać?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Casemi1 czy w Sales Center po kliknięciu Twojego loginu masz ustawiony język polski? Przeslij prosze zrzut ekranu, na którym ten problem będzie widoczny. Czy to tylko część strony, czy wszystko jest po angielsku? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Misiek44
#8 Zapaleniec#

xx.jpgJa mam właśnie taki przypadek. Z uporem maniaka allegro zmienia moją ofertę na angielski a później, jak chcę zmienić język, to podaje: 

We have switched the language to the one saved in the offer
i nie chce aktywować oferty... Dodatki tłumaczące mam wyłączone. W ubiegłym roku takich problemów nie miałem...

Misiek44_0-1740481806419.png

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Misiek44 jeśli korzystasz z Sales Center, zmiana języka odbywa się w następujący sposób:

• Najedź kursorem na swój login w lewym dolnym rogu strony.
  • W rozwiniętym menu wybierz opcję "Zmień język" i ustaw "Polski".

Upewnij się również, że w Twojej przeglądarce wyłączone jest automatyczne tłumaczenie stron, ponieważ może ono powodować niepożądane zmiany języka.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

Misiek44
#8 Zapaleniec#

Obydwie rzeczy zrobiłem...
Jak zmieniam język przy loginie pojawia się taki komunikat:

Misiek44_0-1740486087315.png

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Misiek44 proszę o przesłanie zrzutów ekranu z komunikatem z widoczną całą stroną + data i godzina. 

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

Misiek44
#8 Zapaleniec#

Misiek44_0-1740491809970.png

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Misiek44 skonsultowałem sprawę i otrzymałem informację, że jeśli w momencie wystawienia oferty miałeś ustawiony inny język to rozwiązania jakie mam dla Ciebie to:

• zrobić opis w takim języku jaki oczekujemy ("język użyty do wypełnienia oferty"),
  • wystawić ofertę od nowa.
   Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

Misiek44
#8 Zapaleniec#

Ja nie rozumiem tej polityki... ma allegro.pl macie w większości polskich użytkowników, problem znany jest wam od lat, angielski nadal włącza się defaultowo, za każdym razem trzeba go zmieniać na polski, a jedyna wasza rada: zrób to od nowa...
W zeszłym roku nie miało to znaczenia, a w tym poprawiliście coś tak, aby Polakom utrudniać życie. Miszczostfo

oznacz moderatorów