Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Niestety zawieszono kont pomimo, że
Realizacja zamówień ocena: dobra
Obsługa kupującego ocena: Dobra
Niestety zdarzył się błąd i przez pomyłkę klienta dostał nie troszkę inny produkt niż zamawiał i od razu wystawił negatywną oceną. W międzyczasie dostał nowe narzędzie a wcześniej dostarczone zachował. Okazało się, że jest Białorusinem i trudno się z nim dogadać i negatywa nie usunął. Niestety, ponieważ w tej branży kupują przeważnie faceci, którzy raczej ocen nie wystawiają i w ciągu roku mam tylko 24 oceny i większości bardzo pozytywne.
Konto to generuje obroty ok 20 000 rocznie a w listopadzie obroty mocno spadają i to jest normalnie.
Te dwa obszary zostały potraktowane jako niedostateczne. Czyli za jednego omyłkowego negatywa oraz sezonowy spadek sprzedaży zblokowano konto.
Dostaje od Allegro rady typu: "proszę o kontakt, gdy podniesie Pan oceny oraz jakość sprzedaży"
Proszę o poradę jak " podnieść oceny oraz jakość sprzedaży", gdy nie mogę w żadnej aukcji, czy zamkniętej, czy aktywnej nic zmienić, nie mogę wystawić nowej, nie mogę dodać wyróżnienia a do tego aukcje nie są wznawiane, co powoduje, że za kilka dni wszystkie aukcje zostaną zamknięte.
Dla mnie jest to dysonans kognitywny i jednym tłumaczeniem jest dążenie Allegro do zamknięcia konta. Chyba za karę za otrzymany pakiety wyróżnień, których oczywiście nie mogę zrealizować
@oprzyrzadowanie Przecież nie masz zawieszonego konta - widzę na nim 924 wystawione oferty.
Bo oczywiście mowa o tym, z którego piszesz?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Wczoraj było ponad 2000 a informacja jest
@oprzyrzadowanie No więc masz włączone ograniczenie sprzedaży na koncie. Zawieszenie to co innego.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@oprzyrzadowanie masz blokadę wystawiania nowych ofert nie z powodu oceny, ale z powodu niskich wskaźników Jakości sprzedaży. Skontaktuj się z nami przez formularz, pracownik wszystko Ci wyjaśni.
odpowiedź już otrzymałem
"proszę o kontakt, gdy podniesie Pan oceny oraz jakość sprzedaży"
Niestety odpowiedzi są zbyt ogólnikowe, nie fachowe i nie profesjonalne, bo gdy zadaje pytanie jak podnieść oceny nic nie sprzedając, nie potrafią dać żadnej odpowiedzi
gdy próbuje dodać wyróżnienie lub wystawić wyróżnioną aukcję, to otrzymuje
Zakończono z błędem : Nie masz wymaganych uprawnień, aby wystawić ofertę (konto użytkownika zablokowane). (EVALUATION_ERROR )
Zamknięto wyróżnione aukcje, ponieważ mogłoby to spowodować polepszenie sprzedaży a wyrocznia Allegro musi działać nie zależnie od faktów.
Niestety wszyscy pracownicy widzą aukcja poprzez wskaźniki a w tym wypadku wskaźniki zawiodły, ponieważ ocena jakości sprzedaży na podstawie jednej negatywnej oceny jest raczej nierozsądne.
@oprzyrzadowanie jeżeli chcesz, wymienię tu te wskaźniki, które nie są najlepsze - bo nie chodzi tylko o tę jedną ocenę. Sam masz do wszystkich podgląd w zakładce Jakość sprzedaży.
spokojnie wyświetl
co ma takie odwzorowanie w wskaźnikach
w listopadzie nigdy nie było wiele transakcji
a reszta
jak widać jedno negatywna ocena spowodowała zamknięcie konta.
bo 23/24 =0,958. niestety wskaźniki bezmyślnie zastosowane szkodzą
i nadal pozostaje pytanie Jak polepszyć wskaźniki sprzedaży, kiedy nic się nie da zmienić? Jak poprawić sprzedawać, gdy aukcje są zamknięte i nic nie jest wystawione i nie da się nic zmienić.
Przecież blokując sprzedaż właśnie uniemożliwiacie poprawę sprzedaży.
Masz na to odpowiedź?
I dzisiaj już zostało tylko 523 aukcji i naturalnie mam pracować nad podwyższeniem ocen i sprzedaży, niezły bełkot produkują pracownicy Allegro
to co powiesz na 25000 transakcji rocznie. A 3 nierozwiązane dyskusje wyrzucają Cie z supersprzedawcy? Niektórzy klienci to wiedzą i na beszczela piszą w dyskusji, ze jak oddamy pieniądze to zamkną dyskusję. Odesłać produktu smartem nie chcą, bo nie. Trzeba wierzyć im na słowo. Allegro zupełnie załamuje równowagę w tym ekosystemie. W końcu się na tym przejadą.
Znam to, teraz jedna kobieta próbuje ode mnie właśnie negatywem wymusić zwrot kasy. Niestety patologiczny system ocen powoduje patologiczne zachowania. Taka jest natura rzeczy. A Allegro na tym zarabia, to dlaczego ma to naprawiać:)))
Dzisiejsze akcje:
Jedna kobieta zamówiła towar i jak się zorientowała, że zwrotu już nie ma to wystawiła negatywną ocenę i chce wyłudzić zwrot.
Facet zamówił klawiaturę a jak dostał list przewozowy, anulował zakup. i teraz ani klawiatury ani kasy nie ma.
A trzeci zamówił zrobił zwrot i naciskał na szybki zwrot kasy, okazało się klawiatura odesłana to jakiś gruchot nie nasz.
zaznacz opcję, ze jak wprowadzisz numer przewozowy to automatycznie status zamówienia zmieni się na "wysłane", wtedy klient już nie może anulować zamówienia.