Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jeden z kupujących sprawił mi masę kłopotów. Teraz znowu ma zamiar znowu kupić. Nie mogę go dodać do CL, bo to drugi zakup. Mam zamiar zwrócić mu wpłatę, a co z prowizją, czy ją odzyskam? Rzecz się ma na Lokalnie.
Na Lokalnie nie ma CL, nie ma też formalnie zwrotów prowizji, ale jak masz udokumentowany przypadek, to pisz do nich wiadomość. Najpewniej zwrócą.
Cześć, @kurant19. Na Allegro Lokalnie nie funkcjonuje lista ''Moi nieaktywni kupujący''.
Jeśli klient zamówił u Ciebie tylko raz, to najpewniej nie będziemy mieli podstaw do interwencji, ale w razie ponownych utrudnień możesz zgłosić jego konto (np. przez formularz). Dział bezpieczeństwa sprawdzi aktywność na jego koncie i w razie potrzeby podejmie odpowiednie działania.
@kurant19 jeżeli to sprzedaż prywatna to odmów kupującemu i przypomnij poprzednią transakcję, napisz że ty i on nie chcecie mieć powtórnie wzajemnych animozji
Prywatna. Ale jak odmówić? Zwrócić wpłatę? Mogę stracić prowizję. A jak nie zapłaci?
Temat prosty - nie chcesz sprzedać to nie sprzedawaj. Wpłaci, to zrób zwrot bezpośrednio przez portal - prowizja zostanie Ci zwrócona automatycznie. Jak nie zapłaci to nie kupi - na allegro lokalnie płatność trzeba dokonywać od razu, nie ma "rezerwowania" jak kiedyś. Niczym się nie przejmuj, allegro lokalnie nie jest tak wiążące.