anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dodanie do strefy - dyrektywa DAC7 - Urząd Skarbowy

tanova
#7 Wielbiciel#

Proszę o wsparcie/sugestie  - mam zamiar wycofać się z Allegro. Przed ta decyzją chce wysłać do Allegro takie pismo jak niżej. 

W odpowiedzi na informacje z Allegro o dodaniu mnie do strefy „obsługiwanej przez Urząd  Skarbowy” informuje że planuje zakończyć swój wieloletni  staż w Allegro, bez względu na dalszy przebieg wydarzeń i ew. problemów, ponieważ nie mam zamiaru „boksować” się z przepisami.

Chciałabym nadmienić że w ciągu okresu moje amatorskie działania handlowe były zawsze na stosunkowo  niskim poziomie a w tym roku z powodu bałaganu informacyjnego co do terminu rozpoczęcia wdrażania dyrektywy DAC7 oraz mojej niefortunnej sprzedaży grzecznościowej (za ponad 2 tys. zł) przekroczyłam wyznaczony limit (może można ta operacje zmienić) . Jednocześnie chciałabym podkreślić że w tym roku moje zakupy przekroczyły 6 tys. a w całym okresie pobytu na Allegro to byłoby na pewno kilkanaście jak nie kilkadziesiąt tysięcy. Czyli de facto „zarobek” netto jest poniżej wyznaczonego limitu. Jeżeli Allegro widzi jakąś możliwość rozwiązania mojego problemu to proszę o informacje.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Tego przepisu nie wymyśliło allegro i ono nie ma na niego wpływu . To że muszą cię zgłosić w przypadku przekroczenia limitów nie znaczy że US się tobą zajmie . Przy niskich obrotach nie powinno być obaw .

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

To nie do allegro wyślij tylko do US może potraktują to jako "czynny żal" 😉 i się zlitują i nie będą Cię "wzywali" do wyjaśnień 

oznacz moderatorów