anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[02.02.2026] Dodatowa ochrona przesylki DHL

ArtBuds
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ dlaczego jak chce nadać przesyłkę z NzA ,(oczywiście dhl, który zawsze bierze oplaty dodatkowe z kosmosu), mam obliczona opłatę za dostawe 0,49e za dodatkową ochronę przesylki, skoro w rubryce "dodatkowa ochrona przesylki " mam ustawione 0.00??

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

ArtBuds
#9 Pomysłodawca

Screenshot_20260201-225059_Chrome.jpg

Screenshot_20260201-225109_Chrome.jpg

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @ArtBuds, przekazałem sprawę do odpowiedniego zespołu.
Wrócę z odpowiedzią.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Wracam @ArtBuds, otrzymałem informację, że jest to błąd nad którego naprawą już pracujemy.
Jeżeli w formularzu znajduje się kwota 0.00 w polu wartości dodatkowej ochrony, to nie zostanie ona doliczona na fakturze.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

automisala
#10 Popularyzator

Od kiedy jest ten błąd?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@automisala Z informacji jakie uzyskałem, błąd zaczął wyświetlać się prawdopodobnie od 29.01.2026, obejmuje on jedynie warstwę prezentacji na formularzu WzA, nie rozliczenia.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#13 Ambasador

Cześć,

Za co chcecie doliczać dopłaty do tej przesyłki?

fotohurtownia_0-1770018858677.png

"Dodatkowa ochrona" wynosi 0, więc czemu chcecie pobrać 4 euro? Paczka ma gabaryt A, jest lekka, towar nie jest "niestandardowy" czy coś w tym rodzaju. Przesyłka nr. 

JJD000030214008000120302360

Wiecie, ustalacie za ile maksymalnie mogę pobrać koszt wysyłki, tę maksymalną kwotę pobieracie w całości, bierzecie jeszcze z niej prowizję (żebyśmy nie wyszli na 0) - nie ma chyba sensu dobijać sprzedawców dodatkowymi opłatami, tym bardziej że na tej transakcji i tak będę na minusie, bo towar tańszy niż te koszty. 

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @foto-hurtownia, dziękuje za zgłoszenie.
Jest to błąd nad którego rozwiązaniem pracujemy.
Jeżeli wartość dodatkowej ochrony w formularzu wynosi 0, to nie zostanie pobrana za nią opłata na fakturze.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

automisala
#10 Popularyzator

Dlaczego tylko do tych form wysyłki (AD DHL zagranica) ma być 0 w tej pozycji, skoro dla całej reszty jest tam zawsze podana wartość zamówienia i nigdy nie naliczyło do nich dopłaty?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@automisala W przypadku DHL eksport wszystkie przesyłki są domyślnie objęte odpowiedzialnością przewoźnika do 500 Euro - bezpłatnie. Wpisanie jakiekolwiek kwoty w pole dodatkowa ochrona przesyłki automatycznie włącza usługę dodatkową w DHL, która jest płatna.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

automisala
#10 Popularyzator

To nie jest do końca prawda. Przesyłek pobraniowych ten problem nie dotyczy. Naliczono nam dopłaty tylko do przesyłek opłaconych z góry. Sytuacja jest kuriozalna, bo nikt o zdrowych zmysłach nie ubezpieczy, świadomie, przesyłek o wartości kilku czy kilkunastu złotych, na kwotę samej usługi w wysokości ok 17zł.

oznacz moderatorów

automisala
#10 Popularyzator

Mieliśmy to samo, paczki nadane przez API - konfiguracja wysyłek taka sama, jak dla całej reszty i naliczyło nam dopłaty do już chyba ponad 100 przesyłek. Allegro twierdzi, że to nasza wina i nie zwróci nam tego kosztu.

oznacz moderatorów