@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ dlaczego jak chce nadać przesyłkę z NzA ,(oczywiście dhl, który zawsze bierze oplaty dodatkowe z kosmosu), mam obliczona opłatę za dostawe 0,49e za dodatkową ochronę przesylki, skoro w rubryce "dodatkowa ochrona przesylki " mam ustawione 0.00??
Cześć @ArtBuds, przekazałem sprawę do odpowiedniego zespołu.
Wrócę z odpowiedzią.
Wracam @ArtBuds, otrzymałem informację, że jest to błąd nad którego naprawą już pracujemy.
Jeżeli w formularzu znajduje się kwota 0.00 w polu wartości dodatkowej ochrony, to nie zostanie ona doliczona na fakturze.
Od kiedy jest ten błąd?
@automisala Z informacji jakie uzyskałem, błąd zaczął wyświetlać się prawdopodobnie od 29.01.2026, obejmuje on jedynie warstwę prezentacji na formularzu WzA, nie rozliczenia.
Cześć,
Za co chcecie doliczać dopłaty do tej przesyłki?
"Dodatkowa ochrona" wynosi 0, więc czemu chcecie pobrać 4 euro? Paczka ma gabaryt A, jest lekka, towar nie jest "niestandardowy" czy coś w tym rodzaju. Przesyłka nr.
Wiecie, ustalacie za ile maksymalnie mogę pobrać koszt wysyłki, tę maksymalną kwotę pobieracie w całości, bierzecie jeszcze z niej prowizję (żebyśmy nie wyszli na 0) - nie ma chyba sensu dobijać sprzedawców dodatkowymi opłatami, tym bardziej że na tej transakcji i tak będę na minusie, bo towar tańszy niż te koszty.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć @foto-hurtownia, dziękuje za zgłoszenie.
Jest to błąd nad którego rozwiązaniem pracujemy.
Jeżeli wartość dodatkowej ochrony w formularzu wynosi 0, to nie zostanie pobrana za nią opłata na fakturze.
Dlaczego tylko do tych form wysyłki (AD DHL zagranica) ma być 0 w tej pozycji, skoro dla całej reszty jest tam zawsze podana wartość zamówienia i nigdy nie naliczyło do nich dopłaty?
@automisala W przypadku DHL eksport wszystkie przesyłki są domyślnie objęte odpowiedzialnością przewoźnika do 500 Euro - bezpłatnie. Wpisanie jakiekolwiek kwoty w pole dodatkowa ochrona przesyłki automatycznie włącza usługę dodatkową w DHL, która jest płatna.
To nie jest do końca prawda. Przesyłek pobraniowych ten problem nie dotyczy. Naliczono nam dopłaty tylko do przesyłek opłaconych z góry. Sytuacja jest kuriozalna, bo nikt o zdrowych zmysłach nie ubezpieczy, świadomie, przesyłek o wartości kilku czy kilkunastu złotych, na kwotę samej usługi w wysokości ok 17zł.
Mieliśmy to samo, paczki nadane przez API - konfiguracja wysyłek taka sama, jak dla całej reszty i naliczyło nam dopłaty do już chyba ponad 100 przesyłek. Allegro twierdzi, że to nasza wina i nie zwróci nam tego kosztu.