Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dostałem wiadomość o treści.
@KFMET A jak my możemy Ci pomóc? 😉
Co zmieni się od 15 września w ramach weryfikacji dla zwykłych użytkowników allegro ? Bo według nowego regulaminu -
"Świadczenie Usługi PayU dla Sprzedającego poprzedzone jest w każdym przypadku
przeprowadzeniem przez Operatora płatności weryfikacji Sprzedającego. Weryfikacja Sprzedającego
obejmować może:
a. weryfikację uproszczoną, która stosowana jest w odniesieniu do Sprzedających, którzy zamierzają
dokonywać na Allegro wyłącznie okazjonalnej sprzedaży"
@Blaksad zgodnie z informacją w aktualnościach doprecyzujemy regulamin PayU i Przelewy24. Zmiany nie wpłyną na sposób, w jaki przyjmujesz szybkie wpłaty od klientów przez operatorów płatności – PayU i Przelewy24. Szczegółowe informacje na temat weryfikacji uproszczonej, dodatkowej i uzupełniającej możesz sprawdzić tutaj w pliku PDF dotyczącym zmian w regulaminie.
Chodzi mi o dodatkową weryfikację jaką po 18 latach na allegro zażyczyło sobie payu, czy można włączyć przelewy24 w których nie przesyła się zdjęcia dowodu tylko uzupełnia dane potwierdzając autentyczność. Czyli bez payu a zamaist tego przelewy24, można tak ?
@Blaksad, aby uruchomić Przelewy24, musisz mieć aktywne PayU.
Mam aktywne payu ale nie chcę przesyłać dodatkowej weryfikacji skanu dowodu a w przelewy24 wystarczy podać numer dowodu i samemu potwierdzić prawdziwość tych danych. Czy jeśli będę miał aktywowane przelewy24 a wyłączą payu to wpłaty do mnie będą realizowane ? W skrócie - niechcę payu bo trzeba przesyłać skan dowodu przy dodatkowej weryfikacji a przelewy24 tego nie wymagają.
@Blaksad, niestety dodatkowa weryfikacja jest losowa. Ponadto nigdy nie wiesz, u którego operatora płatności znajdą się Twoje pieniądze za sprzedaż.
ale nie mam na razie przelewy24 i mimo to wszystkie pieniądze są przekazywane, więc jeśli będę miał po tym jak zrezygnuję z payu to w czasie zapłaty od kupującego nie zostaną przyjęte pieniądze na przelewy24 ? to jest opcja wyboru pośrednika moich wypłat czy nie ?
"Ponadto nigdy nie wiesz, u którego operatora płatności znajdą się Twoje pieniądze za sprzedaż." - to jest opcja wyboru pośrednika moich wypłat czy nie ?
@Blaksad jako sprzedający nie możesz wybrać z usług jakiego operatora skorzysta kupujący, więc środki mogą zaksięgować się na saldzie operatora Przelewy24 nawet jeśli nie masz aktywowanych wypłat od tego operatora.
Zarówno PayU jak i Przelewy24 mogą wymagać dodatkowej weryfikacji, więc możesz zostać poproszony o skan dowodu aktywując Przelewy24. Dodam, że operator jest zobowiązany do posiadania aktualnych danych i dokumentów, dlatego regularnie przeprowadza reweryfikację. Odbywa się ona średnio co 2-3 lata. Zapewniam, że cały proces jest w pełni bezpieczny.
ale od zawsze miałem włączony tylko payu (już kilka lat) i nigdy nie zdarzyło się że ktoś wpłacił przez przelewy24 . Gdym włączył przelewy24 i został wyłączony payu bo nie chcę przesyłać skanu to w przypadku kupującego przez payu operator będzie przetrzymaywał moje pieniądze chociaż z niego zrezygnowałem ?
@Blaksad jeśli wypłaty od PayU nie będą aktywne to wypłaty z Przelewy24 nie będą zlecane, więc to nie rozwiąże problemu. Tak, jest taka możliwość, że otrzymasz wpłatę na saldo opertora od którego nie masz aktywnych wypłat i wówczas środki nie będą mogły być wypłacone dopóki nie aktywujesz wypłat od tego operatora.
czyli payu jest bardziej uprzywilejowany ? ale przelewy24 nie życzą sobie zdjęcia dowodu tylko można wpisać dane i zaznaczyć, że potwierdza się ich prawdziwość. Czyli jeśli nie chcę korzystać z payu lepiej skończyć wcześniej aukcje żeby payu nie przejęła moich pieniędzy bo ich nie odda, tak ?
@Blaksad konieczność przesłanie dokumentu wynika z przepisów prawnych, którymi są objęci operatorzy płatności, więc niewykluczone, że w którymś momencie Przelewy24 również poprosiłyby Cię o weryfikację tożsamości. Proces ten jest w pełni bezpieczny i wynika wyłącznie z przepisów z Ustawy o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu.
Jeżeli nie potwierdzisz tożsamości i nie aktywujesz wypłat, nie będziesz mógł wypłacić ich na swoje konto bankowe, więc w tej sytuacji sensownym wydaje się być zakończenie ofert.
pomimo że nie prześlę dowodu to nadal mogę płacić na allegro przez payu teoretycznie "brudnymi pieniędzmi" i allegro to nie przeszkadza ? czyli to działa tylko w jedną stronę - sprzedający payu - są podejrzani ale kupujący payu już nie ?
wyłączone payu nie przeszkadza w umieszczeniu na allegro lokalnie darmowego ogłoszenia gdzie opcje zapłaty i wysyłki ustalam z kupującym ?
Czy bez payu można dodać bezpłatne ogłoszenie na allegro loklanie lub licytację z włączonym odbiorem osobistym ?
Obecnie na weryfikację jest 3 miesiące ale od nowego regulaminu zwiększa się do 120 dni czy więc czas zostanie przedłużony automatycznie ?
Dlaczego w mailu o weryfikacji nie ma daty kiedy wygaśnie usługa payu ?