anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostalam zwrot ,

PPHU_uWiktora
#1 Nowicjusz

Sprzedaję przebrania dla dzieci . Klientka 22 stycznia kupiła 2 szt stroju żołnierza w dwóch rozmiarach. 28 napisała ,że stroje są za duże ,ale zgubiła opakowanie od jednego i pyta czy może tak odesłać. Napisałam ok.  Wczoraj przyszedł zwrot - dwa tygodnie od zakupu. Okazało się że był używany i uprany ( bluza z jednego kompletu  , a spodnie z drugiego - czyli używane i zniszczone dwa stroje). Przesłałam zdjęcia i napisałam klientce , że stroje były używane. Oczywiście oburzenie. Napisała ,że absolutnie nie były używane ,ani prane ,bo dziecko  było chore. Po czym dalej napisała , że tylko przymierzane i uprała. Co mogę z tym zrobić ?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

TechartGSM
#14 Krzewiciel

Zwrot przyjąć i pieniądze oddać musisz. Kwestia jest teraz kwoty zwrotu. Musisz ocenić utratę wartości w związku z użyciem towaru wykraczającym poza sprawdzeniem jego cech. Np. 50% utraty wartości. Na przykład jak napisałaś że dostałaś zwrot połowy z jednego zestawu, a połowy z drugiej, do tego używanego, opisz że przedmiot nie nadaje się do dalszej odsprzedaży i jego wartość wynosi powiedzmy - 1zł i tyle zwróć. Tak to mniej więcej wygląda.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@PPHU_uWiktora nie możesz odmówić przyjęcia zwrotu (jeżeli nie było wyłączenia w ofercie), jednak możesz w takim przypadku pomniejszyć kwotę zwrotu. Jeżeli wartość towaru została obniżona wskutek działania kupującego, możesz obniżyć kwotę zwrotu proporcjonalnie do tego o ile zmalała wartość. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów