Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Dzisiaj naliczone zostały opłaty za wysłane przesyłki Kurierem DPD, natomiast wysyłamy paczki przez serwis Furgonetka.pl i tam musieliśmy opłacić dostawę a Allegro i tak naliczyło nam w naszych rozliczeniach opłaty za każdą nadaną przesyłkę ( czyli zapłaciliśmy podwójnie).
Prosimy o informację w czym jest problem i dlaczego tak się stało.
Pozdrawiamy
-czapkolandia-
@-czapkolandia- Sprawdź czy broker rozlicza Allegro kurier DPD w tej opcji masz Cztery wyjścia, trzy poniżej jak chcesz mieć dobrą cenę, albo zostać na dotychczasowych warunkach i nadawać kuriera DPD zamiast Allegro kurier DPD 🙂
Korzystasz z DPD przez pośrednika
Ustal, czy pośrednik nie obciąży cię za przesyłki nadane metodą Allegro Kurier DPD i Allegro Kurier DPD pobranie.
Masz umowę z DPD
Oznacza to, że masz login i hasło do programu nadawczego. W ramach swojej umowy możesz nadawać przesyłki metodą Allegro Kurier DPD i Allegro Kurier DPD pobranie.
Jeśli w ramach tej umowy obowiązuje cię:
Nie masz jeszcze loginu i hasła
Aby uzyskać login i hasło do programu nadawczego DPD, wyślij wiadomość na adres: dpd_allegro@dpd.com.pl. Skontaktuje się z tobą zespół DPD i poinformuje o dalszych krokach.
Czy komuś udalo sie normalnie wyslać paczke allegro kurier DPD ?
W piątek poszła paczka gdzie furgonetka pobrala mi 15,87, zglosilem sprawe i czekałem spokojnie.
W miedzy czasie przyszedl mail informujący o wlaczeniu mnie w nowy system rozliczen.
Dostalem odpowiedz od BOK o sprawdzeniu poprawnosci przekazywania adresów email.
Zrozumialem, że kluczem jest wlasnie ten mail ktory informuje o właczeniu usługi
Bylem w błedzie bo dzisiaj znowu poszly paczki za ktore zaplacilem normalnie
Konto na allegro mamy powiązane z furgonetka.pl
Klikając w "zamów kuriera" w zakladce zamówienia przeniosło nas do zakładki z wymiarami.
Wybieramy DPD i zonk.Kwota wyzsza
Druga opcja ktorą próbowalismy to nadać z pozycji furgonetki, skopiowalismy poprawnie adres email i tez zonk
Dobrze, ze zachowalem ostrożnosc i zmienilem moze 10% ofert na nowy cennik ale jak tak dalej pojdzie to szkoda czasu.
Jakies pomysły co robie źle ?
Korzystasz z DPD przez pośrednika
Ustal, czy pośrednik nie obciąży cię za przesyłki nadane metodą Allegro Kurier DPD i Allegro Kurier DPD pobranie.
@Client:80340374 Był kontakt z furgonetka ????????????
wujek, spokojnie, zjedz sobie batonika i tych pytajników troszkę mniej 😄
<daje batonika> kalispera 😊
@konto zamknięte καλησπέρα 🙂 batoniki mi się skończyły 😞
pozmieniało się od 2 kwietnia :
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-kurier-dpd-nowy-model-rozliczeniowy-ZGjlBn2rdU4
Dzieki @kostas11 , słuszna uwaga.Troszke poczytalem w linku od @maximpreza i chyba trafiłeś
Jutro bede działać.