Aby zachęcić klientów do przedświątecznych zakupów na Allegro, informację o dostawie przed świętami planujemy wyświetlać w ofertach najdłużej, jak to możliwe. Jednak aby uniknąć sytuacji, w których klienci dostaną zamówienia później niż wskazywał na to przewidywany czas dostawy, wprowadzimy pewne zmiany.
Co planujemy?
Informację o dostawie przed świętami będziemy wyświetlać w ofertach od 12 grudnia. Sprawdźcie w tabeli poniżej, w jakich ofertach i jak długo kupujący będą widzieć to oznaczenie:
|
Kiedy |
W jakich ofertach |
|
12 grudnia |
w ofertach z deklaracją wysyłki 5 dni i krótszą |
|
od 13 grudnia |
w ofertach z deklaracją wysyłki 4 dni i krótszą |
|
od 16 grudnia |
w ofertach z deklaracją wysyłki 3 dni i krótszą |
|
od 17 grudnia |
w ofertach z deklaracją wysyłki 2 dni i krótszą |
|
od 18 grudnia |
w ofertach z deklaracją wysyłki 1 dzień lub natychmiast |
|
23 grudnia |
w ofertach z wyświetloną godziną wysyłki tego samego dnia dla metod dostawy od przewoźników z programu Allegro Delivery |
Te daty dotyczą ofert:
Na przewidywany czas dostawy ma wpływ zarówno Wasza skuteczność wysyłki, jak i terminowość przewoźników. Dlatego gdy Wy lub przewoźnik będziecie mieć opóźnienia w realizacji zamówień - przewidywany czas dostawy może być dłuższy. Może to spowodować, że przestaniemy wyświetlać informację o dostawie przed świętami wcześniej, niż zapowiadaliśmy.
Najważniejsze informacje na temat przewidywanego czasu dostawy przed świętami sprawdzicie w naszym artykule. Aktualizujemy go na bieżąco. Dzięki temu wszystko na temat przedświątecznej sprzedaży znajdziecie w jednym miejscu.
Informacje o pracy przewoźników w okresie świątecznym sprawdzicie tutaj.
Czyli rozumiem, że jeśli nadam paczki Allegro One Box obsługiwane przez dpd w punkcie nadań i zostana one odebrane przez kuriera z tego punktu w dniu 23 grudnia, to będą one doręczone 24 grudnia?
Raczej nie ale pewnie klientowi tak wyświetlą...
No Pani w punkcie, w którym nadajemy często stwierdziła, że to co kurier od nich odbierze 23 grudnia (dpd) będzie doręczone dopiero 29 grudnia i żebyśmy byli tego świadomi. Lepiej chyba wysłać ostatnie paczki jutro i wydłużyć czas wysyłki. Po co się denerwować w wigilię:)
@FHANSAR no i ma rację bo 24 grudnia jest ustawowo wolny, jeżdżą tylko Allegro Delivery na dyżurach z paczkami Allegro, cała reszta łącznie z InPostem ma wolne 😄
Ostatni dzień nadania kurierskich czy Paczkomatów InPost to 22 grudnia do godziny granicznej przewoźnika 🙂
No ale do onebox dpd powinien jeszcze doręczyć 24. 🤔
I zablokujcie sobie allegro możliwość zamawiania podjazdu orlen paczki na 24.12, bo się wyświetla termin przy zamawianiu podjazdu 🙂
Nie wiem o co ta zadyma, nie pierwszy i ostatni raz Allegro robi taki myk, wystarczyło wcześniej się przygotować, zmienić dostawę na 1 dzień oraz ustawić godzinę graniczą i nadawać tak cały grudzień wtedy tak jak mi bo się przygotowałem 🙂 będzie się wyświetlać
Będę miał to wyświetlane do jutra do gdoziny 12 a zaznaczę że nie mam smarta ani Allegro delivery 🙂
Jak macie dostawę 2 dni albo przewoźników którzy mają 2 dni odstawę jak kurierzy to jak chcecie żeby Wam wyświetlało dostawa 23 grudnia, poprawnie Wam wyświetla dostawa po świętach 😄
Czy dpd do one box dostarczy 24 grudnia? Tak Nam wyświetla w ofercie - tak zapytaliśmy konsultanta. Jego odpowiedź: Powinien 😂
My już wydłużyliśmy dostawę, szkoda się denerwować, ale poprawcie komunikacje, bo każdy piszę co innego.
@FHANSAR według Allegro wszystkie paczki mają Gwarancje dostawy Allegro Delivery 🙂
O "miłośnikach" świąt last minute pomyślało Allegro, które gwarantuje użytkownikom niezawodną dostawę przed świętami. Wybierając oferty z takim oznaczeniem, zyskujesz pewność, że zamówienie dotrze na czas. Przed rokiem skuteczność tej usługi na platformie wyniosła 99,85 proc.! Teraz Allegro deklaruje gotowość w przyjmowaniu zamówień aż do 23 grudnia.
Szkoda że przed rokiem to InPost rozwoził wszystko do 24 grudnia i to on miał skuteczność 99,9 % 😄
Jakby inpost rozwoził w wigilie to z chęcia byśmy jutro powysyłali jeszcze, ale tak to nie ryzykujemy 😉
Ciekawe jaka będzie skuteczność w tym roku bez inpostu 😄
@FHANSAR myślisz że się przyznają 🙂 ja stawiam że nie przekroczy 90 %
Witam, mam pytanie. W moich ofertach wyświetla się ''dostawa we Wigilię''. Czy przypadkiem we Wigilię w tym roku kurierzy nie pracują? Nie znalazłem żadnej informacji o tym. Nie chciałbym potem czytać pretensji klientów, że paczka nie dojechała do świąt. Jak wiemy klienci lubią kupować na ostatnia chwilę.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@991221 Allegro ma dostarczać Allegro Delivery, a czy dojdzie to nikt tego nie wie, eksperyment 😄
A najgorsze w tym jest to że pokazuje na zielono a dotyczy to tylko kilku dostaw, więc jak znam życie ludki wybiorą np. InPost który doręczy dopiero 27 grudnia 😄
@kostas11 Mam już jedno zamówienie właśnie InPostem. Dla własnego spokoju napisałem do klientki, że InPost nie dostarcza w tym roku we Wigilię.