anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprawdźcie, jak długo planujemy wyświetlać w ofertach informację o dostawie przed świętami!

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Aby zachęcić klientów do przedświątecznych zakupów na Allegro, informację o dostawie przed świętami planujemy wyświetlać w ofertach najdłużej, jak to możliwe. Jednak aby uniknąć sytuacji, w których klienci dostaną zamówienia później niż wskazywał na to przewidywany czas dostawy, wprowadzimy pewne zmiany

Co planujemy? 

Informację o dostawie przed świętami będziemy wyświetlać w ofertach od 12 grudnia. Sprawdźcie w tabeli poniżej, w jakich ofertach i jak długo kupujący będą widzieć to oznaczenie: 

Kiedy

W jakich ofertach

12 grudnia

w ofertach z deklaracją wysyłki 5 dni i krótszą

od 13 grudnia

w ofertach z deklaracją wysyłki 4 dni i krótszą

od 16 grudnia

w ofertach z deklaracją wysyłki 3 dni i krótszą

od 17 grudnia 

w ofertach z deklaracją wysyłki 2 dni i krótszą

od 18 grudnia

w ofertach z deklaracją wysyłki 1 dzień lub natychmiast 

23 grudnia

w ofertach z wyświetloną godziną wysyłki tego samego dnia dla metod dostawy od przewoźników z programu Allegro Delivery

Te daty dotyczą ofert:

• z wysyłką z Polski do Polski
  • w których udostępniacie co najmniej jedną metodę dostawy od przewoźnika, dla którego czas przewozu wynosi 1 dzień. 

Na przewidywany czas dostawy ma wpływ zarówno Wasza skuteczność wysyłki, jak i terminowość przewoźników. Dlatego gdy Wy lub przewoźnik będziecie mieć opóźnienia w realizacji zamówień - przewidywany czas dostawy może być dłuższy. Może to spowodować, że przestaniemy wyświetlać informację o dostawie przed świętami wcześniej, niż zapowiadaliśmy.

Najważniejsze informacje na temat przewidywanego czasu dostawy przed świętami sprawdzicie w naszym artykule. Aktualizujemy go na bieżąco. Dzięki temu wszystko na temat przedświątecznej sprzedaży znajdziecie w jednym miejscu.

Informacje o pracy przewoźników w okresie świątecznym sprawdzicie tutaj.

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
73 ODPOWIEDZI 73

FHANSAR
#11 Animator

Czyli rozumiem, że jeśli nadam paczki Allegro One Box obsługiwane przez dpd w punkcie nadań i zostana one odebrane przez kuriera z tego punktu w dniu 23 grudnia, to będą one doręczone 24 grudnia?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Raczej nie ale pewnie klientowi tak wyświetlą...

FHANSAR
#11 Animator

No Pani w punkcie, w którym nadajemy często stwierdziła, że to co kurier od nich odbierze 23 grudnia (dpd) będzie doręczone dopiero 29 grudnia i żebyśmy byli tego świadomi. Lepiej chyba wysłać ostatnie paczki jutro i wydłużyć czas wysyłki. Po co się denerwować w wigilię:)

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FHANSAR no i ma rację bo 24 grudnia jest ustawowo wolny, jeżdżą tylko Allegro Delivery na dyżurach z paczkami Allegro, cała reszta łącznie z InPostem ma wolne 😄

Ostatni dzień nadania kurierskich czy Paczkomatów InPost to 22 grudnia do godziny granicznej przewoźnika 🙂

FHANSAR
#11 Animator

No ale do onebox dpd powinien jeszcze doręczyć 24. 🤔

I zablokujcie sobie allegro możliwość zamawiania podjazdu orlen paczki na 24.12, bo się wyświetla termin przy zamawianiu podjazdu 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie wiem o co ta zadyma, nie pierwszy i ostatni raz Allegro robi taki myk, wystarczyło wcześniej się przygotować, zmienić dostawę na 1 dzień oraz ustawić godzinę graniczą i nadawać tak cały grudzień wtedy tak jak mi bo się przygotowałem 🙂 będzie się wyświetlać 

Zrzut ekranu 2025-12-21 121946.png

Będę miał to wyświetlane do jutra do gdoziny 12 a zaznaczę że nie mam smarta ani Allegro delivery 🙂

Jak macie dostawę 2 dni albo przewoźników którzy mają 2 dni odstawę jak kurierzy to jak chcecie żeby Wam wyświetlało dostawa 23 grudnia, poprawnie Wam wyświetla dostawa po świętach 😄

FHANSAR
#11 Animator

Czy dpd do one box dostarczy 24 grudnia? Tak Nam wyświetla w ofercie - tak zapytaliśmy konsultanta. Jego odpowiedź: Powinien 😂

My już wydłużyliśmy dostawę, szkoda się denerwować, ale poprawcie komunikacje, bo każdy piszę co innego.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FHANSAR według Allegro wszystkie paczki mają Gwarancje dostawy Allegro Delivery 🙂

Prezenty kupisz nawet 23 grudnia

O "miłośnikach" świąt last minute pomyślało Allegro, które gwarantuje użytkownikom niezawodną dostawę przed świętami. Wybierając oferty z takim oznaczeniem, zyskujesz pewność, że zamówienie dotrze na czas. Przed rokiem skuteczność tej usługi na platformie wyniosła 99,85 proc.! Teraz Allegro deklaruje gotowość w przyjmowaniu zamówień aż do 23 grudnia.

Szkoda że przed rokiem to InPost rozwoził wszystko do 24 grudnia i to on miał skuteczność 99,9 % 😄

FHANSAR
#11 Animator

Jakby inpost rozwoził w wigilie to z chęcia byśmy jutro powysyłali jeszcze, ale tak to nie ryzykujemy 😉

Ciekawe jaka będzie skuteczność w tym roku bez inpostu 😄

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FHANSAR myślisz że się przyznają 🙂 ja stawiam że nie przekroczy 90 %

991221
#11 Animator

Witam, mam pytanie. W moich ofertach wyświetla się ''dostawa we Wigilię''. Czy przypadkiem we Wigilię w tym roku kurierzy nie pracują? Nie znalazłem żadnej informacji o tym. Nie chciałbym potem czytać pretensji klientów, że paczka nie dojechała do świąt. Jak wiemy klienci lubią kupować na ostatnia chwilę. 

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@991221 Allegro ma dostarczać Allegro Delivery, a czy dojdzie to nikt tego nie wie, eksperyment 😄

A najgorsze w tym jest to że pokazuje na zielono a dotyczy to tylko kilku dostaw, więc jak znam życie ludki wybiorą np. InPost który doręczy dopiero 27 grudnia 😄

991221
#11 Animator

@kostas11 Mam już jedno zamówienie właśnie InPostem. Dla własnego spokoju napisałem do klientki, że InPost nie dostarcza w tym roku we Wigilię. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@991221 to było do przewidzenia, zrób se zrzut dostaw z datami w razie dyskusji 🙂

Zrzut ekranu 2025-12-22 161824.pngZrzut ekranu 2025-12-22 161841.png