Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, doliczono mi do około 200 paczek kwotę 35.99zł za wysyłkę, powódem jest przekroczenie wagi, powyżej 31kg.
Aczkolwiek jest to doliczane nawet do niewielkich zestawów lego, które wejdą do B paczkomatu...
Napisałem do allegro, to kazali mi się zwrócić do przewoźnika.
Mimo, że to wszystkie doliczenia, to wysyłka przez DPD smart.
Cisnąć dalej allegro, czy DPD?
allegro to jest wysyłka poprzez nich, niech oni składają reklamacja a nie jako pośrednik biorą tylko kasę --- DPD to stała praktyka takich oszustw jak masz z nimi umowę regularnie sprawdzaj raporty
tylko brać kase a jak przyjdzie co do czego to radz sobie sam i zostajesz z tym sam , a wiesz jak przebiega reklamacja DPD każda z osobna ---Dramat i zniechęcenie ----zadzwonisz do przedstawiciela powie ci to samo - radz sobie sam--- ja DPD trzymam tylko dla smarta - najgorszy przewoznik
@handelek90 bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji. Rozumiem, że przesyłki nie przekraczają również wagi gabarytowej skoro zmieściłyby się do paczkomatu? Wage gabarytową obliczamy według wzoru: [wysokość (cm) x długość (cm) x szerokość (cm)] / 6000. Piszemy o tym tutaj.
Możesz zgłosić reklamację bezpośrednio do DPD (potrzebujesz wtedy pełnomocnictwa, które możesz pobrać tutaj na samym dole strony) lub może to zrobić w Twoim imieniu pracownik Allegro.
Reklamację możesz złożyć na dwa sposoby: przez formularz na stronie DPD lub pisemnie na adres pocztowy DPD: DPD Polska Sp. z o.o., Dział Reklamacji, ul. Mineralna 15, 02-274 Warszawa.
DPD to sztyt talanego chamstwa. Rozwalają paczki, nie przyjmują reklamacji i jeszcze dodatkowo naliczają 12,30 za przepakowanie rozwalonej paczki, którą odsyłają do nadawcy, żeby potem nadawca mógł wyrzucić wszystko do kosza.
Nikt nikogo jeszcze nie zmusza by współpracować z takim kurierem jakby sprzedawcy przestali z nimi współpracować to sami by poszli z torbami.
Spoiler alert: reklamacja nie przejdzie choćbyś wszystko udowodnił czarno na białym. DPD to naciągacze, dziwię się że jeszcze ktokolwiek chce z nimi współpracować. Jeśli masz przynajmniej kilkanaście paczek dziennie da się ogarnąć prawie darmowe podjazdy Poczty.
Sprawdź regulamin Allegro.
Przesyłka Allegro DPD - sprawdź kto jest nadawcą przesyłki. Jeśli nadawcą przesyłki jest Allegro - tam ją reklamuj. Czyli do Allegro.
la_nika - błędnie Ci odpisuje. Taką reklamację składasz do Allegro - to oni są nadawcą przesyłki, poczytaj regulamin. Zresztą sami Ci tutaj piszą, że reklamację "możesz" złożyć, a nie musisz złożyć.
Logiczne jest, że składasz reklamację do Allegro - a co oni z tym później zrobią - to już ich sprawa. Nie daj się "wydudkać".
Zauważ co napisał Ci pracownik Allegro i przeczytaj to dokładnie:
Została całkowicie pominięta 3-cia opcja - reklamacja do Allegro z tytułu nadawcy przesyłki (Allegro jest nadawcą takiej przesyłki). Jeśli się mylę - to poproszę o wskazanie pkt. regulaminu Allegro - kto jest nadawcą takiej przesyłki.