Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
kolejna niespdzianka, w rozliczeniach z Allegro odkryłem cały szerego w/w dopłat do DPD np. 35,99 zł za "Dopłata do paczki o wadze od 31,5 do 40 kg (wagi rzeczywistej lub gabarytowej"
tylko że ja nie wysyłałem przez Allegro bo ciężar paczki przekraczał wagę gabarytową i nie mogłem nawet wydrukowac etykiety - nadałem w ramach własnej umowy z DPD i tam udało mi się wydrukować etykietę ..
w rezultacie płacę dwa razy sporą kwotę za wysyłkę tej samej paczki raz Allegro i drugi raz DPD,
dlaczego Allegro nalicza mi te koszty mimo że wysłałem ją swoim kurierem ???
Podobnie w przypadku zlecenia wysyłki bezpośrednio z magazynu producenta - Allegro nalicza mi podobne dopłaty za dużą wagę podczas gdy cała wysyłka jest realizowana bez udziału Allegro !!! i znowu płacę dwa razy raz Allegro a drugi raz producentowi za zleconą wysyłkę to jakiś absurd !!!
Jeżeli sprzedaję przez Allegro a wysyła ktoś inny to powinienem płacić tylko prowizję dla Allegro a nie koszty wysyłki które w 100% ponosi ktoś inny - albo ja w ramach swojej umowy z DPD albo producent towaru, którego wysyłkę mu zleciłem i z którym rozliczam się oddzielnie.
To jest nieuczciwa praktyka, której nie byłem świadomy, dlatego piszę na tym forum zamiast bezpośrednio do Allegro żeby ostrzec innych sprzedawców wysyłających duże gabaryty na własną rękę bez "wysyłam z Allegro"
Kiedyś własnie wysłałem sprzedaż z allegro przez A-paczke i nie pamiętam jak to było pobranymi przez allegro wracam na A-paczke zebys sie przekonać odnosnie dopłat przez dpd
Ja od tygodnia dostaję całą masę informacji do wysłanych przesyłek najczęściej są to przesyłki dhl moje paczki są wielkości 40 na 30 na 25 najwięcej jest to 16 kg i teor tycznie każdy przewoźnik a było ich 2 i dpd dhl naliczali mi opłaty dodatkowe gdzie dhl nalicza praktycznie 30 zł ponieważ 26 jest niby nad gabaryt a dodatkowo wymyślili sobie że mam przesyłki między 20 a 25 kilo więc dołożyli do tego 4 zł a dpd nalicza 20 zł w praktyce po zadzwonieniu na infolinię do dhl pani poinformowała mnie że przesyłka nawet nie jest ważona tylko jest odczytywany numer więc tak naprawdę o co tutaj chodzi nie mogę się z nikim skontaktować kto by mi pomógł rozwiązać problem. Sprawa została wiele razy zgłaszana do alegro złożyłam również reklamację i niestety reklamacja została wały skutecznie odrzucane czekam na fakturę . Również uważam że jest to bardzo bardzo frustrujące na 15000 dochodu na przesyłki zabrano mi 7000. Uok niestety nie pomaga małym firmom ale są inne instytucje jednakże ja chyba pójdę do radcy prawnego by uzyskać informację czy to jest normalne straciłam tak dużo mogę stracić jeszcze 200 zł. Są numery do klientów klienci wiedzą że nie dostali paczek przekraczających swoją wagę zresztą sama nie robiłabym sobie niepotrzebnych kosztów klient płaci za 15 kg i dostaje 15 kg. Deklarowałam wartość 16 kilo paczka ma wymiary 40 x 30 x 25. Pierwsze paczki oczywiście wysłałam w złym opakowaniu i mam tego świadomość ponoszę tego konsekwencje ale żeby zrobić z tego paczkę ponad 20 kilo to już jest chyba przegięcie.