Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich, czy ktoś może mi wytłumaczyć co to za kampania DPD na wyłudzanie pieniędzy za niesłusznie naliczane dopłaty za przesyłki niestandardowe?
Wysyłam paczki bardzo płaskie, zazwyczaj 120x80x1 są to kartony płaskie ale nadal są prostopadłościanami, bez stretchu. 5 lat wysyłałem wszystko było ok. Teraz zaczyna się jazda z dopłatami.
Co to ma w ogóle też być, że Allegro pozwala na takie coś?
Dzwonie do DPD , DPD wysyła mnie do Allegro , dzwonie do Allegro , Allegro wysyła mnie do DPD.
Czy wy sobie z nas jaja robcie?
Zapraszam do kontaktu SMS pod numerem telefonu 514 375 958. W treści SMS'a proszę o nazwę sklepu na Allegro.
Utworzona została grupa WhatsApp mająca na celu odzyskanie nielegalnie zajętych pieniędzy przez Allegro/DPD.
Szykuje się pozew zbiorowy 🙂
KAŻDA złotówka z tych dopłat jest zabrana niezgodnie z prawem bo żeby naliczyć taką opłatę trzeba zrobić to zgodnie z obowiązującymi przepisami, a tego DPD nie robi.
Na tej stronie jest masa przedsiębiorców stratnych nawet po kilka tysięcy złotych miesięcznie.
Każdy kto chce odzyskać swoje pieniądze może dołączyć do naszej grupy.
@Akcesoria_BUS W takim wypadku masz prawo do złożenia reklamacji. Napisz do nas w tej sprawie przez formularz. Doradcy pomogą Ci w tym procesie.
Dlaczego kasujecie moje odpowiedzi?
Czy pozew sądowy przeciwko tym praktyką jest czymś złym w Waszym odczuciu? 🙂
kasują ? STRACH zajrzał, ale google może zdąży zaindeksować i wypozycjonować.
@w_kiwi Ja napisałem wiele tygodni temu. Dostałem odpowiedź:
Dzień dobry,
kontaktuję się z Państwem w sprawie reklamacji numer 43311675, która dotyczy przesyłek:
0000470931238W
0000470881910W
0000470666877W
0000469932727W
0000469801652W
0000469472350W
0000469326464W
0000468706722W.
Moja wiadomość nie zawiera jeszcze decyzji reklamacyjnej w sprawie opłat, które przewoźnik naliczył do Państwa przesyłek.
W Państwa imieniu złożyłam reklamację do przewoźnika DPD. Jak tylko otrzymam odpowiedź zwrotną, niezwłocznie skontaktuję się z Państwem ponownie.
Bardzo proszę o cierpliwość.
i tygodnie mijają - cisza !
Czy sposobem na te opłaty byłoby zgłoszenie reklamacji do Allegro z żądaniem zwrotu konkretnej kwoty. Jeśli w ciągu 2 tyg allegro nie odpowie to reklamacje uznaje się za uznaną i powinni oddać pieniądze.