Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
od 2 tygodni mamy sytuację, że ta sama osoba zamawia od nas produkty, opłaca a następnie je anuluje. Zamówienia wyglądają identycznie ale są na różne/podobne dane. Zamówień mamy czasem 10 dziennie.
Czy w takiej sytuacji, jeśli nie zgłosimy tego faktu a konta nie zostaną zablokowane to czy kupujący ma możliwość wystawienia nam oceny sklepu lub produktu, mimo że zamówienie nie zostało zrealizowane ?
Pamiętam że były już sytuacje kiedy klient miał taką możliwość a prośba o usunięcie oceny kończyła się odpowiedzią "Najwyraźniej klient wystawił taką ocenę i anulował zamówienie bo nie był zadowolony z obsługi przed realizacją zamówienia"
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@czystakropla_pl przykro mi, z powodu takiej sytuacji. Widzę, że kontaktowaliście się z nami w tej sprawie w zgłoszeniu o numerze 51340301 i poinformowaliśmy o podjęciu działań wobec konta. 😊
Tak, składałem już 3 zgłoszenia dzisiaj ale dalej wpływają kolejne zamówienia. Piszę tutaj, bo chcę mieć pewność, czy muszę zgłaszać każdy taki zakup. Konsultant poinformował mnie, że z takich anulowanych zamówień, sprzedawca nie będzie mógł wystawić ocen. Z racji, że wielokrotnie już odpowiedzi konsultantów były niezgodne z prawdą, wolę się upewnić i mieć potwierdzenie na piśmie, że nie grozi nam w takim wypadku późniejsze działanie konkurencji w postaci ocen konta lub produktu
@czystakropla_pl najlepiej zgłaszaj do nas takie przypadki, będziemy wtedy mogli je doładnie zweryfikować. W kwestii wystawienia ocen, to przy anulowanym zamówieniu kupujący nie wystawi opinii o produkcie, ale wciąż będzie mógł wystawić ocenę Tobie jako sprzedającemu.
@Sa_nova a w pomocy jest i z tego co wiem nie można wystawić oceny ?
@kostas11 i co z tego , klient wystawi ocenę przed anulowaniem , ocena zniknie po anulowaniu ,ale będzie przez dobę wpływać na statystyki , może tym ugotować sprzedawcę , a Ty @czystakropla_pl uważaj bo w natłoku można zrealizować anulowane zlecenie , może na to ten pacjent liczy .
@kostas11 przepraszam, masz rację. W przypadku anulowania zamówienia, kupujący nie wystawi komentarza - jedynie w przypadku zwrotu, może wystawić komentarz.
A co w przypadku gdy kupujący zwrócił uszkodzoną rzecz, otrzymał zwrot połowy ceny, rzecz poszła do utylizacji i skończyło się negatywnym komentarzem ? Czy taki komentarz można usunąć ? Po jakimś czasie sam zniknie ?
Cześć, @patiallegroo. Bez dokładnej informacji o przyczynie wystawienia opinii nie będę w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Proszę, podaj numer tego zamówienia.
Komentarze znikają po 12 miesiącach od wystawienia.
@patiallegroo, przykro mi, nie możemy ingerować w ten komentarz.
W tym komentarzu kupujący zarzuca mi opóźniony zwrot, zwrot został wysłany 3 godziny po otrzymaniu przesyłki zwrotnej.
@agd-akcesoria, kupujący wybrał również jako powód ''nieuprzejma obsługa'' czego nie jesteśmy w stanie zweryfikować i podważyć. Nie mamy wglądu w to, jak przebiegał między Wami kontakt.
Decyzję i uzasadnienie otrzymałeś także w zgłoszeniu mailowym 51312865.
Rozumiem