Witam. Mam pytanie czy jako sprzedający moge rozpocząć dyskusje z kupującym? Jeżeli tak to gdzie?
@e-akumulator Niestety nie możesz.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Dziękuje za informacje. Szkoda że w Allegro nie ma takiej opcji.
Dlaczego? Gdzie ochrona allegro? Nie mam możliwości wyegzekwowania odstąpienia od umowy.
Czy allegro działa wspólnie z kupującym na szkodę sprzedającego?
@Terek77 Nie wiem niestety, o czym piszesz. Doprecyzuj proszę jaki dokładnie masz problem i jak mogę Ci pomóc?
Numer paczki jest załączany. Widać, że paczka nie odebrana wrocila. Po co jest potwierdzenie kupującego? Nie chce anulować i nic ani nikt go do tego nie zmusi a to jest na rękę Allegro bo nie zwraca prowizji... Temat do szerszego postępowaniaprzez określone sluzby ....
Teraz zrozumiałaś?
@Terek77 Nie, nie zrozumiałam. 🙂 Czy możesz składnie opisać jaki dokładnie jest problem? Nie ma tutaj w wątku informacji o żadnej przesyłce.
@Terek77 Ale z czym masz problem? Kupujacy nawet jeśłi nie odbiera paczki nadal pozostaje jej właścicielem. Odkładasz na półeczke i paczka spokojnie czeka aż kupujący sie skontaktuje. Nie zwracasz środków i czekasz. My takie paczki trzymamy rok ( bo przez taki czas możemy sprawdzić historie zakupu i tracking) po roku protokół utylizacji z adnotacją -" koszt magazynowania przekroczył wartośc przesyłki" i paczka do zutylizowania.
My już dawno przestaliśmy szukać i pytac kupujących co zrobić z nieodebranymi paczkami. Wyłączyliśmy przesyłki pobraniowe a paczki opłacone czekają na decyzje własciciela (kupujacego)
A jak wysyłasz za pobraniem też tak robisz????
Jak zapłacił to pilnuje. Jak wybral pobranie to jak chce. Nawet odmawiaja przyjęcia paczki i co wtedy? Ponosisz koszt wysyłki i 14zl powrotu paczki DPD Tych pieniędzy nigdy nie zobaczysz.
Można wystawić na to fv ale szkoda zdrowia na pisaninę i latanie po sądach....
@Terek77 przecież @_Likos_ napisał, że wyłączyli pobrania. nie musisz ich oferować, bo to faktycznie ryzyko braku odbioru paczki. Ja też się mocno zastanawiam nad tym czy je wyłączyć, na tą chwilę jeszcze je mam, ale tylko na rynek krajowy i tylko pocztex (tam przynajmniej jest spory czas na odbiór paczki), nic więcej.
@e-akumulator Możesz, mailowo, przez telefon albo osobiście 🙂
Witam.
Tak oczywiście można ale czasem klient jest tego typu że żadne rozwiązanie z powyższych do niego nie dociera.
@e-akumulator Musisz niestety przyjąć za pewnik, że to klient ma prawa a nie Ty...wielokrotnie było sugerowane aby sprzedawca też mógł otworzyć dyskusję.
Kupujący może wszystko sprzedjący nie ma żadnych praw to jest nie sprawiedliwe to jest dyskryminacja.
Całkowicie się zgadzam ale to nie będzie na rękę a bardziej finanse Ale...
@e-akumulator Możesz także przez centrum wiadomości.
Nie dociera do dzbana ..
Osobiście to tylko niezgodnie z prawem i gadanie jest tu niepotrzebne....
@e-akumulator Na szczęście sprzedawca nie może rozpocząć dyskusji. Nie próbuj też nękać kupującego telefonami, SMS-ami, czy e-mailami. Takie działanie może doprowadzić do blokady konta.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!