anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dział Bezpieczeństwa Transakcji - Brak informacji

XM-moto
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, 

Otrzymałem maila:

Zawiesiliśmy Pana konto ze względów bezpieczeństwa.

Muszę potwierdzić Pana tożsamość, dlatego że chcę mieć pewność, że z konta korzysta uprawniona osoba, która posiada na sprzedaż oferowany towar. Bardzo proszę, aby przesłał Pan:
— zdjęcia towaru wystawionego na sprzedaż wraz z umieszczonym obok niego Pana dokumentem tożsamości,

— kolorowych zdjęć (nie skanów) obu stron Pana dokumentu tożsamości,
— zdjęcia dokumentu tożsamości umieszczonego obok Pana twarzy (selfie).

Na dokumencie muszą być widoczne:
— imię i nazwisko,
— data urodzenia i ważności dokumentu,
— zdjęcie,
— wszystkie narożniki i krawędzie dokumentu.

Nie potrzebujemy innych danych, może je Pan zasłonić np. paskiem papieru (zdjęcie nie może być edytowane w programie graficznym). Proszę też, aby zdjęcie było w wysokiej rozdzielczości. Po sprawdzeniu dokumentów usunę je z naszego systemu.

Podstawa regulaminowa: Regulamin Allegro art. 2.12, załącznik 7a, art. 2.2. oraz załącznik 7b, art. 3.2.

I nie byłoby w tym nic dziwnego w końcu jestem nowym sprzedawcą, ale problem zaczyna się gdy wysłałem maila ze zdjęciami twarzy + dowodu, dowodu, i informacją że części towaru nie posiadam na miejscu ponieważ nie które produkty zamawiam pod klienta  z hurtowni( na tych produktach czas realizacji wynosi 5 - 7 dni ), w nowej wiadomości otrzymałem informacje żeby w takim razie przesłać fakturę VAT bądź umowę z hurtownią, co zrobiłem, po czym otrzymałem informację że weryfikacja nie przebiegła pomyślnie, a konto na ten moment zostanie nadal zablokowane, na zapytanie jaki jest powód odrzucenia weryfikacji, odpowiedzi już nie otrzymałem. Cała Sytuacja miała miejsce w przeciągu ostatnich 4 dni, i na dzień dzisiejszy wszyscy klienci otrzymali swoje zamówienia na 2-3 dni przed deklarowanym czasem, wysłałem zdjęcia ponownie w lepszej jakości, oraz Faktury VAT z hurtowni a konto nadal nie zostało odblokowane. A jedyną odpowiedzią jaką dostaje jest:  Pana konto zostanie zawieszone na czas nieokreślony. Podstawa regulaminowa: artykuł 2.12 i 8.7 Regulaminu Allegro. 

Gdzie zgodnie z tymi artykułami blokada występuje z powodu potwierdzenia tożsamości :).

W tym momencie nie wiem jaki był powód braku weryfikacji, czy konto zostanie odblokowane, dlaczego konto zostało zablokowane. 

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Nic ich to nie obejdzie 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@XM-moto  masz nowe konto, chciałeś prześcignąć konkurencję, więc było mnóstwo zgłoszeń i  teraz masz, to co masz😔

oznacz moderatorów