Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystawiam stare używane książki bez EAN. Przy każdej pozycji wyskakuje mi informacja Numer EAN wypełniony niepoprawnie. Wylogowuję się z serwisu, wracam do tej samej pozycji i udaje się ją wystawić bez EAN. Kolejna książka i problem się powtarza. Próbowałam już wszystkiego, restartowałam komputer, usuwałam ciasteczka i wciąż EAN - Wartość jest wymagana a po wylogowaniu i ponownym zalogowaniu wystawiam. Czy Allegro testuje moją cierpliwość, czy o co chodzi ? 🙂
@nat_not proszę o pomoc bo tak się nie da pracować 🙂
a jakby tak wziąć Pierwsze z Brzegu cyferki albo 0000? 😮
@konto zamknięte Możliwe jest wpisanie tylko istniejącego EAN . Jeśli EAN jest 9788381691666 to nawet jak na końcu zamienię tylko jedną cyferkę wyskakuje info o nieprawidłowym kodzie. No dramat. Wyloguj, zaloguj i tak w kółko 🙄
awww 😞 biedna Kama 😞 <przytula> 🤗
@nat_not Ponowię prośbę o pomoc. Problem jest nadal, nie mogę wystawiać bo domaga się wpisania EAN. Po ponownym zalogowaniu wystawiam zapisaną aukcję i tak na okrągło .
@Kaliope_Brzeg Konsultuję tę sprawę. Kiedy tylko odtrzymam odpowiedź, odezwę się tutaj. Przepraszam, że to trwa tak długo 💐
@nat_not Najważniejsze, że działacie 🙂 Dziękuję
@Kaliope_Brzeg Już wiem co jest przyczyną Twojego problemu - zaczęłaś wystawiać książki w momencie, gdy wyłączyliśmy testowanie obowiązkowego parametru EAN.
@nat_not Działa !!! 3 książki weszły gładko nawet bez przelogowania 😎 Wielkie dzięki. Wczoraj nic nie pomagało, ni ciasteczka ni nawet restart komputera.
@Kaliope_Brzeg Super!
dzień dobry, niestety ten sam problem, wystawiam stare cd, niektóre bez EAN. no i okazuje się, że automatyczne ponowne wystawienie nie działa bo nie ma EAN. A jak znaleźć EAN skoro na cd tego nie ma? to są jakieś jaja?
@radek_turkiewicz
Warto chyba, żebyś założył nowy wątek - w tym tutaj, z marca, w dodatku oznaczonym jako rozwiązany, masz nikłe szanse.
Książki wybroniły się przed obowiązkowym EAN w ten sposób, że będzie on tylko dla "produktów" (wrrrr...) z parametrem "Nowy". Chyba warto zasugerować rozszerzenie tej zasady na płyty CD.
Może to co da, kto wie?
Moim zdaniem nie powinno być tak, że czegoś, co nie jest zabronione regulaminem, nie da się wystawić.
@radek_turkiewicz Jeżeli płyta nie ma EAN-u, a w tej kategorii jest wymagany do wystawienia oferty, możesz pozyskać kod od organizacji GS1.
Kod EAN to nic innego jak kod kreskowy. Niestety jest to wartość wymagana od niedawna przez Allegro i nie da się bez tego wystawiać.
Słucham? Jako użytkownik mam jeszcze płacić za wystawienie jakichś śmiesznych kodów? Czy wy już do końca odlecieliście?
Mam to samo!!!! Najgorzej jest w próbach ponownego wystawiania przedmiotów niesprzedanych! To robota na wiele, wiele godzin!
Poza tym, nawet przy wystawianiu przedmiotów ometkowanych system Allegro nie chce mi ich wystawić twierdząc, że nr EAN jest błędny!!! To niby skąd brać ten EAN i komu on jest potrzebny bo, że ogromnie utrudnia i zajmuje mnóstwo czasu przy wystawianiu to już wszyscy wiedzą!
U mnie także wychodzi błędny EAN. Próbuję na różne sposoby i nic. Nie mogę tego uzupełnić.
Ja wystawiam używane stare klocki lego - skąd w ogóle mam brać ten EAN?
wziąłem jakiś dowolny od losowych lego to potem do każdej kolejnej aukcji przypisuje mi produkt np. " wyścigówka lego " podczas gdy ja wystawiam np ludzika czy konia?
Po co w ogóle to EANowe szaleństwo?
słyszałem że do kategorii zabawki używane EAN w ogóle nie będzie potrzebny... a teraz jest z tym tyle klopotu ze wystawiać się odechciewa.....:(
Ja wpisuję numer , który jest na produkcie a system Allegro wyświetla napis, że wartość kodu nie prawidłowa. Jak napisałam do Allegro to mi odpisali żebym sobie poprała nowe kody. To chyba coś nie tak, gdyż nowe kody może pobrać producent a ja jestem tylko sprzedawcą. A poza tym po co pobierać nowe kody jak mam kod.
@Ajurweda-Joga prawdopodobnie pod tym kodem ktoś wpisał do bazy Allegro coś innego. Niestety, nikomu nie chce się tego sprawdzić i poprawić.