anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Faktura przy zakupie u kilku Sprzedawców

Flame_76
#1 Nowicjusz#

Ostatnio kupując kilka przedmiotów zaznaczyłam, że chcę FV i Allegro nie zasygnalizowało mi, że jeden ze Sprzedających nie wystawia faktur. W efekcie za jeden z produktów dostałam tylko paragon i to bez nr NIP.

Wydawało mi się, czy  kiedyś taki komunikat się pojawiał i można było w porę wyrzucić z koszyka produkt, na który się faktury nie dostanie. Może warto by było to jakoś poprawić - to sugestia dla Allegro 😉

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mdrogeria
#21 Demiurg#

Flame_76 Twoim obowiązkiem , a szczególnie jeśli jesteś przedsiębiorcą jest zapoznanie się z całą treścią oferty .

oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@Flame_76 Allegro niczego nie sygnalizuje. To Twoim obowiązkiem jest przeczytanie oferty. Przy każdym produkcie jest napisane czy sprzedający wystawia fv. Możesz mieć pretensje tylko do Siebie. Jak chcesz paragon z NIP, to też musisz o tym poinformować sprzedawcę.

oznacz moderatorów

TATLOK
#15 Entuzjasta#

Informacje o tym, czy sprzedawca wystawia fakturę, znajduje się w ofercie. Będąc na stronie oferty zanim się włoży do koszyka należy zapoznać się z jej warunkami.

Z drugiej strony, kto na to patrzy, ale to już wada Allegro, bo nie jest sklepem internetowymi, a portalem z ofertami różnych sprzedawców.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Flame_76 taka informacja znajduje się zawsze  w ofercie, ale zachęcam Cię do zgłoszenia sugestii tutaj, być może więcej osób zgodzi się z Tobą i będziemy mogli rozpatrzyć ten pomysł. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów