Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam dopiero dziś widzę że problem z gabarytem C jest już od lat.wczoraj miałam taki problem w Poznaniu karton 38/41/64 z Leroy Merlin wymiarowy waga 22 kilo .Moja paczka która nadawalam weszła do połowy sroby górne ja blokowały w połowie pół godziny ja kręciłam i walczyłam i akurat podjechał kurier wkładal inne paczki i zabrał moja z którą walczyłam ale moje pytanie teraz paczka ma dojść do Babci jak ja kurier wciśnie na styk ( bo trzeba dopchnac wcisnąć ) to ona niema szans żeby ją wyciągnąć co wtedy ???ona będzie po prostu na styk bez cm luzu ( mial ktoś taki przypadek )
Dzień dobry,
jeżeli przesyłka nie przekracza wymiarów 410 x 380 x 640 mm (gabaryt C), to powinna zostać umieszczona przez kuriera standardowo w maszynie odbiorczej.
Każdorazowo w przypadku trudności z nadaniem lub odbiorem przesyłki proponuję przede wszystkim pozostać przy maszynie Paczkomat® i skontaktować się z infolinią pod numerem: 722 444 000 (poniedziałek-piątek 7:00-22:00, sobota 8:00-20:00, niedziela 8:00-18:00, Święta 8:00 - 16:00).
Skontaktowałam się z infolinia i został zaproponowany punkt nadania czyli zmiana adresu i miejsca nadania ,ale nadjechał kurier i podjął się wziasc moja paczkę wymiary kartonu są widoczne na kartonie i nie jest on wypchany żeby móc powiedzieć że się powiększył .Dla bezpieczeństwa wolałabym żeby moja przesyłka została przekierowana do punktu odbioru i babcia z tam tad ja odebrała ale niema takiej opcji.Paczka nie przekracza gabarytu C ale do górnej skrytki się nie mieści do połowy tylko i koniec ,na siłę bym ją dopchala docisla więc moje pytanie skoro skrytka gabaryt C i rozmiar kartonu gabaryt C mają tak być dopchane dociśnięte jak kurier po nadaniu ma ja posłać dalej i wyciągnąć oraz osoba do której jest ta paczka jak ja wyciągnie ? To niema szans na to bez uszkodzenia kartonu lub jego zawartości
@Client:107032397 nie martw się , nie wszystkie skrytki z gabarytu C mają wspomniane przez Ciebie śruby , doświadczony kurier będzie wiedział co zrobić ,
Dziękuję za odpowiedź napisze jak paczka dojdzie do babci 🙂