anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie klinet ma wybrać dodatkową usługę zapakuj na prezent?

www_puzzla_pl
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry, jak w temacie. 
Klient zadał mi to pytanie, wydaje się proste. Ale po 20 minutach szukania na aukcji i w koszyku nie znalazłem opcji dodania opcji dodatkowej. Gdzie to się znajduję? Oto link do produktu z usługą dodatkowa oraz printscreen. 
https://allegro.pl/oferta/6szt-drewnianych-foto-podkladek-z-nadrukiem-twoim-zdjeciem-fotopodkladki-1...

Bez nazwy-1.jpg

Pozdrawiam/

Grzegorz Borys

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@www_puzzla_pl Opcję dodatkową klient może wybrać w koszyku, po przejściu do drugiego kroku: "Dostawa i płatność":

nat_not_0-1768469574683.png

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

www_puzzla_pl
#9 Pomysłodawca

Dziękuje za informację, przekaże ją klinetowi, choć mam nadzieje, że Państwo zdajecie sobie sprawę, że to jest nie logiczne i klienci nagminie mają z tym problem? Klient spodziewa się kupić produkt na stronie z produktem, a nie kupić 2 część w koszyku. Naprawdę nie wiem skąd wy bierzecie pomysły na te rozwiązania.  Sprawdźcie, czy konkurencja nie podesłała wam swojego agenta :D. 
A tak na poważnie, choć tylko świać się można.... to czy mogę tą informację umieścić na aukcji, czy będzie to niezdognie z regulaminem...?

oznacz moderatorów

nat_not

@www_puzzla_pl Informacja o dostępności usługi dodatkowej jest już widoczna w ofercie. Zaznaczyłam to miejsce na Twoim zrzucie:

Bez nazwy-1.jpg

Nie powinieneś zamieszczać tych informacji oraz instrukcji w treści opisu.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

www_puzzla_pl
#9 Pomysłodawca

Pani Natalio, to co Pani mi pokazuje odnośnie usługi dodatkowej nie ma się zupełnie do tego co ja zgłaszam. Co z tego, że  ta informacja jest, jak klinet nie wie co ma zrobić. Nawet nie ma tam informacji jak z tego skorzystać. Nie jest to intuicyjne i klienci nie wiedzą co mają robić. Proszę sprawdzić z historii mojego konta, że ta opcja dodatkowa w połowie zleceń realizowana jest jako prośba o dopłatę, bo klienci nie mają pojęcia, żę "skórkę od banana" kupią sobie przy kasie? 
Rozumiem Pani ten problem? Ja mam wrażenie, że nie.
Dodatkowo nie mogę wyjaśnić tego klinetowi na aukcji....
ale... 🙂
Napisała Pani, "Nie powinieneś zamieszczać tych informacji oraz instrukcji w treści opisu." - czy to opinia? czy zapis w regulaminie (jeśli tak, to który punkt narusza).
Jeśli to tylko opinia to z przyjemnością umieszczę takie informacje, aby nie tracić czasu na tłumaczenie klientą jak bardzo allegro chce im pomóc w zakupach. 🙂
Pozdrawiam
Grzegorz

oznacz moderatorów

nat_not

@www_puzzla_pl Zgodnie z Regulaminem w polu "Opis" mogą być zamieszczane jedynie informacje dotyczące oferowanego produktu:

nat_not_0-1768481311279.png

Rozumiem, że chciałby Pan, żeby przy tej opcji w ofercie pojawiła się informacja o tym, że usługę dodatkową klient może dodać podczas finalizacji zakupu. Sugestię takiej zmiany może Pan zgłosić na tym forum

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

www_puzzla_pl
#9 Pomysłodawca

Dziękuje za odpowiedź.
Niestety ale sprzedawców takich jak ja (robiących przedmioty na zamówienie), allegro bardzo nie lubi i robi co może, żeby taką sprzedaż utrudnić - choćby brak możliwości dołączania załącznika do wiadomości dla sprzedającego... -proste i skuteczne rozwiązanie naszych problemów... ale nie, po co.
Zaproponuję, choć nie wierzę, że coś się zmieni. Pozdrawiam Grzegorz Borys

oznacz moderatorów

www_puzzla_pl
#9 Pomysłodawca

Żeby nie być  goło słownym to następne świeże zlecenie, gdzie klient nie ogarnia jak dokupić pudełko... i przesłać zdjęcie (bo tego też nie mogę napisać w aukcji...) Dziękuje.
Bez nazwy-1.jpg

oznacz moderatorów