Dzień dobry, jak w temacie.
Klient zadał mi to pytanie, wydaje się proste. Ale po 20 minutach szukania na aukcji i w koszyku nie znalazłem opcji dodania opcji dodatkowej. Gdzie to się znajduję? Oto link do produktu z usługą dodatkowa oraz printscreen.
https://allegro.pl/oferta/6szt-drewnianych-foto-podkladek-z-nadrukiem-twoim-zdjeciem-fotopodkladki-1...
Pozdrawiam/
Grzegorz Borys
@www_puzzla_pl Opcję dodatkową klient może wybrać w koszyku, po przejściu do drugiego kroku: "Dostawa i płatność":
Dziękuje za informację, przekaże ją klinetowi, choć mam nadzieje, że Państwo zdajecie sobie sprawę, że to jest nie logiczne i klienci nagminie mają z tym problem? Klient spodziewa się kupić produkt na stronie z produktem, a nie kupić 2 część w koszyku. Naprawdę nie wiem skąd wy bierzecie pomysły na te rozwiązania. Sprawdźcie, czy konkurencja nie podesłała wam swojego agenta :D.
A tak na poważnie, choć tylko świać się można.... to czy mogę tą informację umieścić na aukcji, czy będzie to niezdognie z regulaminem...?
@www_puzzla_pl Informacja o dostępności usługi dodatkowej jest już widoczna w ofercie. Zaznaczyłam to miejsce na Twoim zrzucie:
Nie powinieneś zamieszczać tych informacji oraz instrukcji w treści opisu.
Pani Natalio, to co Pani mi pokazuje odnośnie usługi dodatkowej nie ma się zupełnie do tego co ja zgłaszam. Co z tego, że ta informacja jest, jak klinet nie wie co ma zrobić. Nawet nie ma tam informacji jak z tego skorzystać. Nie jest to intuicyjne i klienci nie wiedzą co mają robić. Proszę sprawdzić z historii mojego konta, że ta opcja dodatkowa w połowie zleceń realizowana jest jako prośba o dopłatę, bo klienci nie mają pojęcia, żę "skórkę od banana" kupią sobie przy kasie?
Rozumiem Pani ten problem? Ja mam wrażenie, że nie.
Dodatkowo nie mogę wyjaśnić tego klinetowi na aukcji....
ale... 🙂
Napisała Pani, "Nie powinieneś zamieszczać tych informacji oraz instrukcji w treści opisu." - czy to opinia? czy zapis w regulaminie (jeśli tak, to który punkt narusza).
Jeśli to tylko opinia to z przyjemnością umieszczę takie informacje, aby nie tracić czasu na tłumaczenie klientą jak bardzo allegro chce im pomóc w zakupach. 🙂
Pozdrawiam
Grzegorz
@www_puzzla_pl Zgodnie z Regulaminem w polu "Opis" mogą być zamieszczane jedynie informacje dotyczące oferowanego produktu:
Rozumiem, że chciałby Pan, żeby przy tej opcji w ofercie pojawiła się informacja o tym, że usługę dodatkową klient może dodać podczas finalizacji zakupu. Sugestię takiej zmiany może Pan zgłosić na tym forum.
Dziękuje za odpowiedź.
Niestety ale sprzedawców takich jak ja (robiących przedmioty na zamówienie), allegro bardzo nie lubi i robi co może, żeby taką sprzedaż utrudnić - choćby brak możliwości dołączania załącznika do wiadomości dla sprzedającego... -proste i skuteczne rozwiązanie naszych problemów... ale nie, po co.
Zaproponuję, choć nie wierzę, że coś się zmieni. Pozdrawiam Grzegorz Borys
Żeby nie być goło słownym to następne świeże zlecenie, gdzie klient nie ogarnia jak dokupić pudełko... i przesłać zdjęcie (bo tego też nie mogę napisać w aukcji...) Dziękuje.