Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na początku czerwca klient kupił książkę. Zapłacił, wysłane kurierem dpd i zapomniałem o sprawie...
19 czerwca wszedłem na rozliczenia z allegro i widze naliczone jakieś karne, dodatkowe opłaty od DPD...
Okazuje się ze zwykła mała książka zdaniem DPD jest wielkogabarytowa i przekracza wagą 40kg! (sic!)
Za to dowalili mi opłaty, łącznie 65zł za książke która nie waży nawet 1 kg!
I tu mam pierwszy żal do Allegro, że w żaden sposób nie informuje o naliczeniu dodatkowych karnych opłat, po prostu cichaczem je dolicza do rachunku i gdybym przypadkiem nie przejrzał rozliczeń mógłbym nawet nie wiedzieć o tej sprawie.
Napisałem wiec reklamacje do allegro, ze to absurd i oczywista pomylka dpd... wystarczy sprawdzić co facet kupił na aukcji zeby miec całkowitą jasność... Dostałem standardowego maila o zgłoszeniu reklamacji i że rozpatrzą najszybciej jak sie da... po 2 tygodniach czekania napisałem przypomnienie... i nic... niedługo mija miesiac od zlozenia prostej i oczywistej reklamacji i kompletna cisza od allegro...
Mam pytanie do allegro - ile jeszcze poczekam na odpowiedź i dlaczego po cichu dowalacie jakies karne opłaty nie informując uzytkownika?
pozdrawiam
@welin_com_pl reklamacje DPD odrzuca 30 dnia od zgłoszenia. Tak więc najpierw Allegro po iluś dniach od Twojego zgłoszenia zgłosi reklamację przewoźnikowi, później po kilku dniach od otrzymania odpowiedzi od DPD przekażą tę informację Tobie. Tak z 40-50 trzeba pewnie liczyć.
@sl-aw-ek @welin_com_pl nie ma czegoś takiego jak przekaże 😄 Opłatę nalicza Allegro, fakturę masz od Allegro, jak nie opłacisz to ściga Cię allegro czy DPD ?
Składasz reklamacje Allegro za doliczenie do faktury opłat za usługę która nie została wykonana lub wyłudzenie dodatkowych opłat i czekasz, mają 14 dni na ustosunkowanie się 😄
@welin_com_pl przykro mi, ale muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość - otrzymasz odpowiedź na Twoją reklamację mailowo, jednak nie jestem w stanie powiedzieć kiedy dokładnie. Zgłosiłam też prośbę do zespołu odpowiedzialnego za rozpatrywanie reklamacji, aby zweryfikowali kwestię braku odpowiedzi na Twoją wiadomość.
Ciekawi mnie tylko ile osób zauważa takie gierki i to zgłasza ,jeden na dziesięciu ,jeden na sto ,jeden na tysiąc czy jeszcze mniej . Wydaje mi się że na czyjejś nieświadomosci można sporo zarobić.
Dzięki, ale czemu sprzedawcy nie dostają zadnej informacji o naliczeniu dodatkowych (karnych) opłaty od przewoźników? Tak trudno wyslac maila?
UPDATE: po 1,5 miesiącu otrzymałem odpowiedź... Oczywiście odmowną.
DPD nie uznało reklamacji, a allegro umywa ręce... na moje stanowcze żądanie Allegro łaskawie złożyło odwołanie, które wiemy jak się potoczy.
Przypominam, że allegro ma wszelkie dowody w ręku - klient kupił ode mnie małą książeczkę (wymiary 11 x 17 cm, niewiele większa od pocztówki). W serwisie allegro wygenerowałem etykietę na wysyłkę, wysłałem i dostałem pozytywny komentarz. Allegro ma wszystkie dane w reku aby sprawdzić jak było naprawdę. Tymczasem DPD twierdzi, że paczka była ogromna i ważyła 40 kilo... Bez żadnych dowodów ich absurdalne twierdzenie zostaje uznane przez Allegro, zabierają mi z konta kasę na karne opłaty, odwołania są odrzucane i jestem przewalony na kasę pod najbardziej absurdalnym pretekstem jaki może być.
Tak wyglądają dobre praktyki allegro względem sprzedawców?
nie chcę niczego sugerować - część sprzedawców wyłączyło dpd z oferty
@welin_com_pl Przecież to naprawdę nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, za to DPD do spółki z Allegro Ci się śmieją w twarz...
No dostałem kolejną odmowe uznania reklamacji z Alego/DPD.
Według nich mała książka waży 40 kilogramów, na podstawie tego zabrali kasę i co im zrobisz....
Oczywiście żadnych dowodów nie przedstawiono, mimo moich wielokrotnych nalegań...
Napisałem wezwanie do zwrotu pieniedzy, adresowane bezpośrednio do allegro, z żądaniem ze albo pokazują jakieś dowody albo niech oddają kasę.
Zobaczymy jakie fikołki teraz będą robić..
40 kilogramowa książka to chyba jakiś unikat ,jeszcze takiej nie czytałem.