anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

informacje w aukcji

_Likos_
#21 Demiurg#

W związku z planowanym obowiązkowym wprowadzeniem matody ALLEGRO ONE jako jednej z wymaganych w SMART prawdopodobnie z przyczyn od nas niezależnych  w ogóle nie będziemy mieli takiej możliwości. Ergo zupelnie bez powodu  stracimy smart.

W tej sytuacji mam pytanie

Czy dopuszczalnym jest zawieranie w tresci aukcji / tytule informacji o darmowej dostawie ?

W związku z tym że 90% u nas to przedmioty tanie nie możemy tego oferować we wszystkich aukcjach niemniej w przypadku kilku przedmiotów mielibyśmy taką możliwość.

Moim zdaniem taka informacja w treści aukcji powinna być dopuszczalna ze względu na to iż jest to treść danej konkretnej oferty a nie wszystkich naszych ofert ( dlatego nie możemy jej zawrzeć w innych zakładkach)

Niemniej nie chcielibyśmy łamac regulaminu wiec wole dopytać.

A swoją drogą gratuluje temu kto wpadł na ten pomysł, sprzedawcy z poza dużych miast będą niezmiernie szczęsliwi kiedy sie połapią 😞

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

A nie lepiej dla tych przedmiotów po prostu dać inny cennik z taką dostawą?

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki oczywiście że cennik także musi być inny. Natomiast kiedy nie ma znaczka smart chciałbym aby kupujący był poinformowany o darmowej dostawie choćby w tytule a przynajmniej w treści oferty. 

Bez takiej informacji częśc kupujących nawet nie sprawdzi cennika dostaw.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_Likos_ jak się nie kręcić to d..a z tyłu  ,masz zakładkę ,, dodatkowe informacje o dostawie ,, tam możesz , ale to kupa roboty  ,szykuję się do wprowadzenia One i przez to potrzebny stał się ten panel.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@_Likos_ Nie, opis oraz tytuł oferty muszą dotyczyć wyłącznie przedmiotu, natomiast informacje o warunkach dostawy należy umieść we właściwej zakładce, czyli w polu "dostawa". 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@_HolaOla_  czyli jedyną możliwościa jest odpowiedni cennik  dostawy ? Nie ma innej możliwości poinformowania kupującego o warunkach oferty ?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@_Likos_ jak se to wyobrażasz że dasz w opisie czy tytule darmowa dostawa itp. a potem OSA skopiuje to z katalogu do swojej ofert, jak to będzie wyglądało 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

Cóż przyjdzie pora sie pożegnac z allegro

Wczoraj dzwoniłem do najbliższego  punku nadawczego UPSa okaząło sie ża kurier odbiera od nich paczki kiedy mają powyżej 10 nadań . Srednio 1-2 x w tygodniu.

Zamamawianie kuriera i płacenia za to 5 zł a do tego dopłata do smarta - kolejne bezsensowne działanie.

Juz mysle na który portal przesuwac sprzedaż

Liczyłem że przy info o darmowej wysyłce da sie pohandlowac na allegro ale widze że sie nie da 

No cóż trudno. Nie pierwsza zmiana w mojej działalności

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@_Likos_ Wczoraj dzwoniłem do najbliższego  punku nadawczego UPSa okaząło sie ża kurier odbiera od nich paczki kiedy mają powyżej 10 nadań . Srednio 1-2 x w tygodniu.

Ja przypuszczam będę miał podobnie, mam 3 automaty na lewobrzeży i nie wieżę że podjeżdżają codziennie do nich jak nikt nie zamawia do Szczecina 😞

Jak można coś wprowadzać jako obowiązek jak nie ma sieci i logistyki rozwiniętej 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@kostas11  ehh przestaje walczyć z wiatrakami. Jescze półtora miesiąca sie pohandluje. W miedzyczasie na jednym koncie zrezugnuje ze smarta aby mieć porównanie jak bardzo poleci sprzedaż na allegro.

No i pozostaje zacząć czytac regulaminy i zasady innych portali. Przy mniejszych kosztach te droższe przedmioty bedzie sie opłacało choćby przez O..x sprzedawać z darmową wysyłką i brac tylko koszty 5zł za pobranie

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_Likos_ obiło mi się o uszy , ze podjazd kuriera po przesyłki One jest bezpłatny bez względu na ilość . @_HolaOla_ dobrze gadam czy fantazjuję ? 

Kwestią drugą jest rzetelność  firmy i czy kurierowi będzie się chciało jechać i co w takim przypadku allegro zamierza zrobić jeśli jednak nie podjedzie , jak planujecie rozwiązać ten problem bo zgłoszeń tego typu tu na Gadane jest ....hmmmm... powiem sporo .?

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@mdrogeria  ja u siebie w rejonie  kuriera UPS widze raz na dwa miesiące wiec już widze jak klient kupi - dostawa jutro a otrzyma za dwa tygodnie jeszcze z problemami

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@_Likos_ problemem jest dostępność a co za tym idzie obłożenie kurierów, bo po co mają jeździć jak jest jedna paczka 😞 

Ja swego czasu musiałem jechać do Warszawki żeby obejrzeć automat bo w Szczecinie to wymarłe dinozaury 🙂 każdy wie że istnieją ale nikt ich nie widział na oczy 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_Likos_ stosowna informacja w zakładkach / ja już wprowadziłem .. .2 tygodnie roboty popołudniami  / ostudzi zapędy jurnych klientów  i w skrajnych przypadkach masz podkładkę ....pisze ?? ... no pisze ,, czytał ?... Nie ? ... a dlaczego nie czytał ??

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria ciekawe kto czyta te zakładki 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@mdrogeria  a na koniec skoczy sie jak zwykle - dyskusją i stwierdzeniem supprtu allegro " to sprzedawca jest odpowiedzialny za przesyłke" no i subiektywną opinią.

Myślisz żed sługo sie uda utrzymać poziom sprzedaży wymagany dla smarta ? 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria bardzo dobrze, zlecenia podjazdów dla Allegro One, zarówno jednorazowe jak i stałe są bezpłatne. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ no... ?.... dalej proszę , mam Cię za język ciągnąć ? , otrzymałem tylko częściową odpowiedź na mój wpis .

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria pytasz czy mamy w planach kurierów za brak podjazdów? Jeśli tak, to nie mamy ułożonego systemu kar, ale na pewno jeśli otrzymamy takie zgłoszenia, będziemy interweniować. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ ależ ja nie mam na myśli kar dla kurierów i nigdzie o tym nie wspominałem , zmierzam do tego w jaki sposób allegro zamierza chronić jakość sprzedawców w przypadku wystąpienia opisanego problemu .

oznacz moderatorów