Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klientka zakupiła towar, miała problemy z płatnością online i poprosiła o numer konta.
Nie możemy wygenerować etykiety InPost ani poprzez import przesyłek z Allegro jak również nie da się tego zrobić wpisując ręcznie dane w zakładce Wyślij przesyłki.
W obydwu przypadkach pokazuje się komunikat: Nie znaleziono takiego zamówienia Allegro.
@InPost - co jest grane???
Do tej pory nie było problemu z wygenerowaniem etykiet dla nieopłaconych przez Allegro zamówień.
@antykwariatuno a nie był to smark ?
Nie 🙂
Skoro kupujący zapłacił zwykłym przelewem, poproś go o niewielką dopłatę i nadaj paczkę tradycyjnie, poza systemem Allegro.
@antykwariatuno Ano to jest grane https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/od-27-sierpnia-nadasz-przesylke-tylko-dla-oplaconego-zamowienia...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere wychodzi na to że nie można brać wpłat na konto 😞
typowy numer allegro, które boi się przekrętów na wysyłkach
tylko o tym nie wspomina wyraźnie kupującym jak i sprzedającym
@pinsplash Wysłać takiemu linka, którego wkleiłem wcześniej?🤔
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@pinsplash to jest debilizm w czystej postaci
mi tak w większości płacą duże firmy i instytucje prowadzące pełną księgowość
płacą metodą podzielonej płatności lub muszą mieć do otrzymanych faktur potwierdzenia przelewu
bardzo trudno wytłumaczyć im że nie kupią towarów ze smartem z darmową wysyłką
@msniezek @_HolaOla_ zgadnijcie co odpisuję Kupującym?
że serwis allegro jest Xxx@@#@#$#@$#5 (tu możecie sobie wstawić dowolne bluzgi)
tak ma
i kto na tym traci?
@RED Nie tylko podzielona płatność, ale też identyfikacja przelewu.... płatność za XXXX, a nie nic nie mówiace : PayU 13225r22t2
@RED moim zdaniem najbardziej Ty na tym tracisz, wystawiając sobie świadectwo poprzez przekazywanie swoim klientom takich opinii.
Układ jest czysty i jasny: chcesz korzystać z benefitów usługi Smart! - opłacaj zamówienie przez Allegro Finanse. Ten wymóg znajduje się w regulaminie usługi (punkt III. 1a). Możesz też wysyłać pieniądze nawet gołębiem pocztowym, po prostu wtedy nie skorzystasz z darmowej wysyłki.
@msniezek oczywiście że tracę w takich sytuacjach bo kupujący zawiera umowę na transport smartem i dokonuje płatności poza allegro bo może
i oczekuje wysyłki w tej formie na jaką zawarł umowę i co ma napisane w allegro po zakupie czyli za darmo
tylko
dlaczego ja mam ponosić konsekwencje głupoty allegro, które pozwala na takie sytuacje?
dlaczego ja mam ponosić konsekwencje nieznajomości przez kupującego regulaminu allegro?
więc będę przerzucał odpowiedzialność za takie sytuacje na wasz serwis
mam obecnie dwie takie sytuacje - wystawiłem proformy i czekam na wpłaty od firm
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
podobnie jest z modyfikacją danych do wysyłek, które wprowadzacie niczym pis prawo o maseczkach na covid
ustawa konsumencka mówi o takiej możliwości już od dawna a uokik nie ukarał allegro za brak takiej możliwości
ale sposób wprowadzenia i informowania o tych możliwościach Kupujących są naganne
Ok, dzięki. Nie sposób już nadążyć za tymi wszystkimi zmianami... W takim razie nie można już udostępniać wpłaty bezpośrednio na konto.