anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

InPost - zwroty widma

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

Nie pierwszy raz mamy taką sytuację. Zwroty InPost w systemie widnieją jako doręczone, tymczasem doręczone nie są.

Kurier ze swojej strony może przesyłkę doręczyć "wirtualnie", tzn. ma ją na swoim skanerze jako taką do doręczenia, klika że doręczył, fizycznie przesyłki nie doręcza i tyle. Nie robi tego nawet jakoś umyślnie, ale doręcza powiedzmy kilkanaście przesyłek, wydaje mu się że oddał wszystkie, a okazuje się że nie, bo b. często przy drugim podjeździe (po południu), daje nam to co przegapił rano.

My orientujemy się za jakiś czas że coś nie gra, bo klient pisze np.:
"Witam, zwróciłem lampkę rowerową, bo nie pasowało mocowanie, moje pytanie kiedy zostaną zwrócone pieniądze za w/w lampkę." Nr przesyłki zwrotnej: 600000656530435021397065. Niby doręczony, a przesyłki u nas brak.

albo od razu dyskusja...
"Dzień dobry. Proszę o wyjaśnienie sytuacji. Zwrot dotarł do Państwa 11 dni temu i w dalszym ciagu nie otrzymałam srodków" Nr przesyłki: 600000856530435024529113. Również nie dotarła do dziś..

Co w takiej sytuacji mamy robić, bo klient towar odesłał, ma na to potwierdzenie w systemie, my natomiast towaru nie mamy i być może kiedyś się on odnajdzie? Zazwyczaj te zwroty się magicznie odnajdują po jakimś czasie, ale... moje pytanie brzmi, co jak się przestaną odnajdywać.

Nawet jakby się za każdym razem odnajdywały, to przecież nie może tak być że nie wiemy kiedy i w jakim stanie towar do nas wróci i czy mamy podstawy do dokonania pełnego zwrotu środków..

@InPost@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_@InPost

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @BikeOutlet_pl. Rozumiem, że zwroty widnieją jako doręczone według statusu na stronie przewoźnika, jednak fizycznie kurier ich nie dostarczył?  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

@MiMary dokładnie tak

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

Aktualna wiadomość od kupującej z dyskusji: "Ale ja Panstwa towar spakowalam i odeslalam co jest udokumentowane. To, ze Wam sie paczka zgubila to niestety nie jest moj problem. Ja mam udokumentowany fakt, ze paczka zostala nadana i dostarczona do Panstwa. Wiec poprosze o zwrot moich srodkow i zycze powodzenia w rozmowach z inpostem"

W pełni rozumiem stanowisko i zniecierpliwienie kupującej.

Proszę jednak o informację czy mamy zwrócić pieniądze i wyjaśniać sprawę, czy Państwo zwrócicie z POK i będziecie wyjaśniać sprawę.

zamówienie nr: f2eae410-caca-11f0-a3ba-c543c05f24ec

Jeśli to możliwe proszę również o przekazanie kupującej jakiejś informacji w dyskusji.

MiMary

@BikeOutlet_pl, przed chwilą doradca zamieścił w Dyskusji wpis z opisem dalszych kroków.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

Dzień dobry,

W tej sytuacji prosimy o przesłanie numerów paczek które zostały dotknięte sytuacją błędnego oznaczenia jako "Doręczono" wraz z opisem sytuacji na adres bok@inpost.pl, zweryfikujemy te sytuacje z oddziałem.

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@BikeOutlet_pl Ależ momencik... Informacja na trackingu nie jest dowodem doręczenia przesyłki. Ponadto to nadawca, a nie Ty, jest odpowiedzialny za dostarczenie przesyłki w całości i uprawniony do składania reklamacji...

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@BikeOutlet_pl

U mnie ich kurier potrafi zostawić przesyłki pod blokiem na chodniku. Może miałeś podobną sytuację i zwyczajnie ktoś sobie wziął paczkę.

oznacz moderatorów