anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak naliczane są koszty przesyłek?

musicsklep_pl
#12 Orędownik#

Mam ustawiona opcje, ze przy zakupie kilku przedmiotów koszt wysyłki ma być najwyższy z tych wszystkich. Podczas zamówienia  wychodzi ze klient nie płaci najwyższej wysyłki a podaje ze koszty ustalane są ze sprzedającym i wynoszą 0 zł. Czego nikt nie ustala ze mną nigdy. . Skąd się to bierze? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

System chyba na to zezwala by klient sam ustalił sprzedawcy koszt wysyłki bez jego wiedzy .Sam tak kiedyś miałem jak mi z 8 zł za list polecony zmienił na 5,90 zł bo tyle kosztuje znaczek ,ale żeby za darmo .Widocznie uznał że kupując wiele przedmiotów należy mu się promocja w końcu to twój los zależy od jego zadowolenia i jego subtelnej oceny.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@musicsklep_pl To się bierze stąd, że dla niektórych zakupów nie ma wspólnej, takiej samej metody dostawy, wtedy kupujący może wpisać zero zł lub ustalić koszt dostawy ze sprzedawcą. 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Zgadza się , może a nawet powinien to ustalić ze sprzedawcą a nie sam decydować. Sprzedawca dla klienta co dużo kupuje też robi ustępstwa ale grzecznie jest najpierw dogadać się a nie samemu decydować.

oznacz moderatorów

musicsklep_pl
#12 Orędownik#

Dokładnie. A chodzi tu o wysyłki gabarytowe gdzie koszty są spore. Nie 12,99. 

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Sam kupuję sporo na Allegro. Jakoś nigdy nie zauważyłem takiej opcji, żeby wpisać samemu koszt dostawy - a wiem, że jest taka możliwość. Otrzymuję czasem zamówienia - koszt dostawy 0zł, a nawet nie osiągają min. SMART - chyba będę się musiał im dokładniej przyglądać. 

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów