Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czołem 🙂
Dzisiaj poradnik pt. "jak pozbyć się konkurencji i Allegro nic Ci nie zrobi, a Ty - będziesz cieszył się milionowymi dochodami"
Piszę go na podstawie tego, co kupujący odwalił i jak do tego odniosło się Allegro.
Przyjmijmy daty, żeby ułatwić Wam czytanie.
Krok 1: Kup przedmiot 7 maja o 23:47.
Krok 2: Sprzedający ma czas na wysłanie do 8 maja, 23:59 - zapamiętajcie ten czas wysyłki.
Krok 3: Nie czekaj na wysyłkę. Anuluj zakup 8 maja o godzinie 21.
Krok 4: Wystaw negatywną opinię sprzedającemu, w tym - napisz, że można kupić ten sam przedmiot o połowę taniej (klienci będą szukać Twojej oferty) oraz załóż dyskusję (nie wiem po co, ale a nóź widelec - obniży mu to dodatkowo sprzedaż)
Krok 5: powtórz, niezliczoną ilość razy z różnych kont.
I dlaczego Allegro tu nic nie zrobi? Pisałem maila, pisałem na czacie i to woła o pomstę do nieba. Allegro nic nie zrobi. Bo opinia jest zasadna. JAK ZASADNA? czas na wysyłkę: 8 maja, 23:59. Powtarzam, do godziny 23:59.
Możemy dłubać w nosie cały dzień, a pod koniec dnia - co chyba jest dla Allegro zadziwiające - możemy robić kursy po sortowniach. Jak się obsługuje więcej niż jeden marketplace, oraz ma się własny sklep internetowy - to chyba zrozumiałe, że można jeździć po sortowniach w nocy, żeby jak najwięcej klientów otrzymało paczki na drugi dzień. Jeżeli wiemy, że sortownia nawet o 1 w nocy puści naszą paczkę do dalszej trasy, to dlaczego tak nie robić?
Czas na wysyłkę do godziny 23:59, powtarzam ponownie: 23:59. Ciekawe, dlaczego Allegro nie szanuje swojego własnego, narzuconego terminu wysyłki 23:59? Może powinni obniżyć ten czas na 21:00, skoro nie jest on respektowany?
Wisienka na torcie: Konsultant powiedział, że opinia jest zasadna, a jak ja się z tym nie zgadzam, to żebym wyprowadził osobie, która wystawiła opinię - SPRAWĘ DROGĄ SĄDOWĄ. Już to widzę, jak wysyłam pozew do losowego konta, gdzie nawet nie znam danych tej osoby. Bo przecież w danych do wysyłki niekoniecznie musimy podać dane prawdzie, skoro i tak chcemy to anulować. No i będziemy się kłócić w sądzie "łeee, wystawił nam negatywną opinię, łee"
Tak więc, drodzy Państwo - korzystajcie. Allegro nic nie zrobi, sprzedający nie wyprowadzi Wam sprawy, bo nie zna Waszych danych. Jak już zostaniecie milionerami - pamiętajcie o mnie 😛
@termiczne godziny graniczne do których powinieneś wysłać to zamówienie dla swojego kodu pocztowego, aby przesyłka trafiła do odbiorcy tego samego lub następnego dnia znajdziesz tutaj. Data, na którą się powołujesz, czyli wysyłka w czwartek, do godz. 23:59 to informacja w panelu, ale widoczna wyłącznie dla Ciebie, nie dla kupującego. W tej sytuacji gdybyś rzeczywiście wysłał tę paczkę w czwartek to prawdopodobnie kupujący nie zgłosił by zwrotu i nie wystawił negatywnego komentarza, gdyż w informacji przy zakupie wyraźnie napisał, że bardzo zależy mu na otrzymaniu przesyłki w piątek.
Tak, ale proszę zauważyć, że my nasze paczki doręczamy osobiście do punktów bądź sortowni (zależne od godziny wyjazdu). Gdyby kupujący nie anulował zamówienia, to normalnie by je otrzymał na drugi dzień. Nie ma w tym nic trudnego do zrozumienia chyba.
@termiczne a poinformowałeś o tym klienta? Sprawdziłam jego zwrot i zgłosił go dopiero o godz. 21:46, więc czekając cały dzień na nadanie przesyłki bez jakiejkolwiek informacji od Ciebie jego obawa, że paczka nie dojdzie następnego dnia jest w pełni zasadna.
czas wysyłki przewiduje allegro, sugeruje wysyłkę do godz 24tej
negatywne wpisy wystawia wcześniej
dlaczego sprzedawca ma być temu winny:
"jego obawa, że paczka nie dojdzie następnego dnia jest w pełni zasadna"
parafrazując
"jego obawa, że allegro kłamało o przesyłce jest w pełni zasadna"
@termiczne Serio - dowozicie paczki do sortowni po 22?
i jakim cudem kupujący mógł wystawić komentarz do anulowanego zamówienia? Nie ma takiej opcji w Allegro.
@Health___Beauty to zamówienie nie było anulowane. Klient zgłosił zwrot stąd miał możliwość dodania komentarza do transakcji.