anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak prawidłowo opisać sprzedawany przedmiot?

Client:82901575
#1 Nowicjusz#

Dlaczego allegro to jest takie dno? Sprzedałem coś wirtualnego, kupujący twierdzi, że kupując aukcję myślał, że dostanie coś kompletnie innego, allegro zwróciło mu z POK a ja mam płacić teraz do POK ponieważ przez kupującego widzi mi się, że myślał co innego poniweważ aukcja nie była może zbyt zrozumiała to pomyślał, że dostanie cokolwiek innego a ja mam teraz płacić do POK. To są jakieś żarty, ale wiem jak wykorzystać tą lukę to łatwego zarobku, z każdego pieniądze można zrobić 2x tyle w 2 tygodnie. Nie polecam ogólnie allegro, najgorszy portal, niedługo zostanie zaatakowany a w ciągu 2 miesięcy upadnie.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

KostekMax
#10 Popularyzator#

Ide po popcorn🤣

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Client:82901575 precyzując, sprzedawałeś za 300 zł wirtualny przedmiot o nazwie "Nóż CS:GO Nóż składany Jasne wody prosto z fabryki", a następnie w dyskusji założonej przez kupującego przekonywałeś go, że kupił zdjęcie tego przedmiotu z gry, a nie sam przedmiot, argumentując to w ten sposób, że sprzedaż przedmiotów do gry jest zakazana w regulaminie Valve (operatora gry).

Ta metoda "handlu" jest nam znana od początku sprzedaży wirtualnych przedmiotów do gier na Allegro, chociaż ten wariant, w którym sprzedający bez żenady odsłania swoje intencje w treści dyskusji (nazwałbym go "na bezczela") spotykamy dość rzadko. Widzę, że Twoje konto w Allegro jest już zablokowane i obawiam się, że ta blokada nie będzie zdjęta. Jesteś też oczywiście zobowiązany do zwrotu pieniędzy.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów